Blesk na případ upozornil dobře informovaný zdroj. Žilková se totiž už byla na policii zajímat o nejvhodnější postup. „Před třemi týdny odešel v dobré náladě na brigádu, a od té doby se nevrátil. Obvolávali jsme i všechny nemocnice, báli jsme se o něj. Máme jen nekonkrétní informace od jeho bývalé přítelkyně, že jí dal vědět, že je v pořádku,“ potvrdila Žilková s tím, že nejde o Honzův první útěk.

Komu není rady, ...

Tentokrát však za sebou nechal řadu nevyřešených závazků, které budou mít vážnou dohru. „Nadělal velké dluhy, v řádu statisíců,“ zlobí se Žilková. Nad faktem, že Honza dluží jí nebo své sestře Agátě, by ještě mávla rukou. „Je to něco ke sto tisícům, penále za nezaplacenou pokutu dopravnímu podniku a půjčky od lichvářů. Ale horší je, že dluží dalších skoro dvě stě tisíc bývalému zaměstnavateli, který na něj podává trestní oznámení,“ přiznává Žilková.

„Honzovi prostě není pomoci a já se bojím, že skončí ve vězení. Chvíli se snažil, dokonce jsem mu našla práci na horách, ale pak mu ruplo v bedně a zase zmizel. Ten roztomilý Honzík je pro nás ztracený,“ trápí se zklamaná herečka.

Teď se v ní pere mateřská láska a vztek na chlapcovu nezodpovědnost. „Jsou to geny, kterých se nezbaví. Před zmizením jej to prý táhlo do dětského domova, odkud jsme si ho vzali. Já a moje rodina jsme pro něj teď už cizí lidé. Mám sto chutí na něj také podat trestní oznámení, ale samozřejmě to neudělám. Bohužel vím, že dostane tvrdou lekci od života i beze mě,“ dodává Žilková, která chtěla, aby se Honza umoudřil, ale tuší, že to nebude tak snadné.

Fotogalerie
5 fotografií