Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lichvář Drak a jeho manželka zmizeli: Zřejmě je někdo zavraždil!

Autor: Ivana Žáková - 
9. března 2013
07:39

Zoufalství a beznaděj prožívá už více než týden dcera manželů Zbigniewa (66) a Jarmily (58) Muszańských z Bohumína, po kterých se slehla zem. Rozhořčena je také z přístupu policistů, kteří zmizení postarších manželů šetří pouze na okresní úrovni, byť nevylučují likvidační vraždu či únos.

„Prosím, najděte konečně ty hajzly a mé milované rodiče! Každý den je jak zlá noční můra. Tak strašně bych si přála, aby se objevili, třeba jen v ponožkách a fialoví od bití, ale živí,“ říká Blesku třesoucím se hlasem dcera. Bojí se přiznat, že jsou mrtví, přestože je o tom víceméně přesvědčena.

Rodiče neutekli

Jejího otce znali všichni jako Draka, který půjčoval i miliony a kšeftoval na burze v Polsku s penězi. „Nešli na žádný nákup ani neutekli, jak se taky snažili tvrdit policajti. Doma zůstalo kromě peněz všechno, jídlo, prostě jako by dům nečekaně opustili. Zmizel ovšem i celý kamerový systém, který mohl zločince usvědčit,“ povídá dcera. Přiznává, že otci lidé dlužili peníze, také proto by neměl důvod utíkat.

Zbigniew Muszański zmizel minulý čtvrtek v den, kdy se konala burza, na kterou chodil měnit peníze. Pak se věnoval svému vnukovi, ve kterém se doslova viděl a věnoval mu veškerý svůj čas. Večer už byl nedostupný. „On si mobil nikdy nevypínal, byli jsme v kontaktu i desetkrát denně. Moc mi s maminkou pomáhali s dětmi, žili jenom pro ně. Byli jsme jeden k druhému strašně citově připoutaní. Táta se mi snažil vynahradit dětství, protože čtvrt století jezdil jako muzikant po světě na lodích,“ pověděla s pláčem nešťastná dcera.

Nepohodlná svědkyně

Domnívá se, že rodiče pro peníze unesl a ublížil jim někdo, koho dobře znali. „Bylo to předem dobře naplánované. Naivně si mysleli, kolik táta bude mít peněz. A chudák maminka se stala nepohodlnou svědkyní. Nedovedu si bez nich život dál představit, drží mě na nohou jen mé malé děti,“ přiznala zoufalá žena. Poukázala na laxnost policie v tak závažném zločinu, který by se měl šetřit na krajské úrovni.

„Byli to nejlepší sousedé v ulici. Obyčejní, hodní a bezproblémoví lidé, i když se o Zbyškovi povídalo, že je lichvář. Ale on to ani nevyvracel, myslím si, že si zbytečně hrál na něco, co ani nikdy nebyl. Všichni si mysleli, že je v balíku a vydělává velké prachy, ale podle mě to tak nebylo. Menší domek si postavil nedávno, a to jen proto, aby se mohl starat o svá vnoučata,“ vyprávěli Blesku sousedé.

Detektivové hledají svědky

Případ prozatím vyšetřuje policie okresu Karviná. Krajská kriminálka by jej převzala v případě, že by se našla těla manželů a prokázalo se násilí. Anebo se přihlásili únosci o výkupné. „Manželé zmizeli z 27. na 28. února. Hledáme stále svědky, spolupracujeme i s polskými detektivy,“ sdělila mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Zločinci manžele zřejmě unesli v jejich černém Renaultu Laguně combi, kterou pak zpátky u domu netradičně zaparkovali.

izba ( 10. března 2013 02:04 )

Běžte do ***e s těmi všemi nelidskými názory posuzovat člověka, i když ho vůbec neznáte. Jak si vůbec dovolujete brát do huby ženu, která byla naprosto obyčejná, lidská, máma a babička jakou vy všichni máte a možná že vlastně ani nemáte, když píšete takové hovadiny. Nemám s tou rodinou absolutně nic společného, ale řeknu vám co je lichva - půjčit si od Providentu nebo Home credit 17 tísíc, čtyři měsíce nesplácet půjčku a pak najednou přijdou že chtějí 53 tisíc Kč. V dobrém úmyslu zavolat na mobil zveřejněný v deníku, že vám poradí, jak z dluhů a během hovoru, který trvá 16 minut vám naskočí další dluh 24 tisíc korun. Tak tomu já říkám lichva a je to hovno proti Muszanskemu, který mnohdy lidem zachránil kůži, aby neskončili pod mostem. Jestli chce někdo se potkat s lichváři, tak at to zkusí u firem co jsem jmenovala. Věřejná a státem schválená lichva, to je hnus, tihle manželé jsou jen oběti, tak běžet opravdu do háje s těmi trapnými a rozodně pro rodinu zničujícími komentářemi

zelena.karkulka ( 9. března 2013 22:27 )

mě je to fuk

zelena.karkulka ( 9. března 2013 22:26 )

londynskypes ( 9. března 2013 19:48 )

psonky nenavidim yli sporadany ze travili lidi picoizdopizdoizba

londynskypes ( 9. března 2013 19:46 )

petyrka

Zobrazit celou diskusi