Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lichvář Drak zmizel i s manželkou! Zoufalá dcera prosí: Najděte mé rodiče!

Autor: Ivana Žáková, mokk - 
11. března 2013
07:00

Každý den je více a více krutější pro rodinu Zbigniewa (66) a Jarmily (58) Muszańských z Bohumína. Zřejmě se stali oběťmi zločinců (Blesk informoval). Od jejich zmizení už uplynulo dvanáct dní a naděje, že se najdou živí, je mizivá.

Policie tápe a strach mají nejen příbuzní, ale také blízcí přátelé Draka, jak si muž říkal. Všichni jsou přesvědčeni, že za zločinem stojí Drakovo podnikání. Půjčoval peníze a kšeftoval na polské burze. Na druhé straně si žádného luxusu neužíval, naopak šetřil a staral se o vnoučata a rodinu. To, že je při penězích, nebylo veřejným tajemstvím.

„Když Draka unesli, dostali obrovský strach i jeho nejbližší známí, kteří o jeho kšeftech věděli. Dokonce odvezli pryč děti a chtěli policejní ochranku,“ prozradil Blesku jeden z Drakových přátel. Policie ale hlídala jen rodinu Muszańských, poslední týden se ale odmlčela.

Laxní přístup policie

„Nemáme od policie žádné zprávy, a to mě nejvíce ubijí. Zděšena jsem hlavně z toho, že se zločin stále vyšetřuje pouze na okresní úrovni, prý dokud nenajdou těla a nepotvrdí se, že byli zavražděni,“ svěřila se Blesku zoufalá dcera.
Že v případu není nic nového, potvrdil i mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus.

Život bez rodičů

Celá rodina i přátelé Draka vyloučili, že by manželé utekli a skrývali se. „Jarka neměla s Drakovými kšefty nic společného a rodinu by nikdy neopustila,“ popsal Blesku její příbuzný. To potvrdila i dcera: „Žili jsme šťastně a v naprosté symbióze. Nedovedu si bez rodičů dál život představit. Pokud jim někdo ublížil, chtěla bych je důstojně pohřbít. Prosím najděte už konečně mé milované rodiče a ty hajzly,“ vyzvala policii dcera.

Byli uneseni?

Manželé zmizeli poslední únorový den z nově postavené vilky v Pudlově. „Z domu zmizely z trezoru peníze, včetně zlotých, směnky, klíče, počítač a veškerý kamerový systém. Zločinci po sobě perfektně zahladili stopy. Jen auto přistavili opačně, než stávalo,“ popsal Blesku zdroj blízký policii. Naposledy byl signál mobilu manželů zaznamenán na Karvinsku, v místech, kde jsou kalové laguny. Policie hledá svědky pohybu černého vozu Renault Laguna combi, ve kterém byli manželé zřejmě uneseni.

jeromeklapka ( 11. března 2013 10:53 )

"To,že je při penězích, NEBYLO veřejným tajemstvím" Asi bylo,Ivanka,bylo...Pozrite sa do slovníka čo znamená zvrat verejné tajomstvo...

barbra7 ( 11. března 2013 10:51 )

Lichvář filantrop,peníze nemusíte ani vracet. Informace u izba.

izba ( 11. března 2013 08:34 )

Běžte do ***e s těmi všemi nelidskými názory posuzovat člověka, i když ho vůbec neznáte. Jak si vůbec dovolujete brát do huby ženu, která byla naprosto obyčejná, lidská, máma a babička jakou vy všichni máte a možná že vlastně ani nemáte, když píšete takové hovadiny. Nemám s tou rodinou absolutně nic společného, ale řeknu vám co je lichva - půjčit si od Providentu nebo Home credit 17 tísíc, čtyři měsíce nesplácet půjčku a pak najednou přijdou že chtějí 53 tisíc Kč. V dobrém úmyslu zavolat na mobil zveřejněný v deníku, že vám poradí, jak z dluhů a během hovoru, který trvá 16 minut vám naskočí další dluh 24 tisíc korun. Tak tomu já říkám lichva a je to hovno proti Muszanskemu, který mnohdy lidem zachránil kůži, aby neskončili pod mostem. Jestli chce někdo se potkat s lichváři, tak at to zkusí u firem co jsem jmenoval. Věřejná a státem schválená lichva, to je hnus, tihle manželé jsou jen oběti loupežné vraždy, tak běžte už opravdu do háje s těmi trapnými a rozhodně pro rodinu zničujícími komentářemi, když ani neznáte pozadí

hofihofi ( 11. března 2013 07:56 )

Chyba, najit ho nesmeji,to by mohl nekdo odnest.

prycsvladou ( 11. března 2013 07:52 )

zasran-nej polák tu bude lichvit kam ten svět spěje-kvůli takovým sviním končí lidé na ulici

Zobrazit celou diskusi