Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Psychologové o pirátu Trpišovském: Za volantem se mění v šílence

Autor: Jaroslav Šimáček, jos - 
30. května 2012
09:13

Znalci o silničním pirátovi č. 2222 uvedli, že za volantem nemá co dělat. Aleš Trpišovský prý netrpí žádnou psychickou poruchou, ale jako řidič nezvládá stres a měl raději by chodit pěšky. Případ byl odročen na 12.6. kvůli výslechům dalších znalců.

Podnikatel Aleš Trpišovský čelí obvinění z obecného ohrožení. Všechny slušné řidiče šokoval, když na dálnici vybržďoval dvě auta. V obou ohrožených vozech seděly děti, kterým podle znalců mohlo jednání piráta č. 2222 ublížit na celý život.  

Soudní znalci z oboru psychiatrie a psychologie uvedli, že Trpišovský netrpí žádnou poruchou osobnosti ani žádnou duševní chorobou. Za svůj čin nese odpovědnost. Podle znalců má zvýrazněné povahové rysy a ty mu znemožňují normální řízení motorových vozidel. Trpišovský není odolný vůči stresu, jedná impulzivně a podle dopravně psychologického vyšetření by doporučení k řízení nedostal.

Video  Vyjádření advokáta a státního zástupce  - Jan Doležal
Video se připravuje ...

Pirátův zástupce: Vyšetřovatelé jsou zaujatí

Soudní řízení s Trpišovským bylo nicméně odročeno na 12. června - kvůli výslechu dalších znalců. O den později, třináctého, by mohl padnout rozsudek.

Již teď se ale proti průběhu vyšetřování ohradil pirátův zástupce Pacovský a obvinil vyšetřovatele ze zaujatosti: "Policie na začátku tohoto případu zkonstatovala, že viník je pan Trpišovský a jinou stopu nezkoumala," sdělil po dnešním soudu.

Video Pirát 2222 Aleš Trpišovský před soudem - Jan Jedlička, Richard Veselý
Video se připravuje ...

Státní zástupce o agresivních řidičích: Trpišovský není jako Lacina

Případ Aleše Trpišovského však je třeba podle státního zástupce Milce odlišovat od kauzy jiného agresivního řidiče, Luboše Laciny. Ten si počínal vyloženě brutálně, když z dálnice D1 vytlačil do polí pomaleji jedoucí auto a to skončilo v kotrmelcích.

Jenže podle zástupce šlo u Laciny o chvilkové, momentální selhání. V případě Trpišovského však potvrzuje slova soudních psychologů a domnívá se, že může jezdit riskantním způsobem pravidelně.

"U dnes už odsouzeného pana Laciny šlo o takový náhlý výbuch jakéhosi vzteku, dejme tomu. Kdežto v tomto případě u pana obžalovaného se domnívám, že půjde o trochu něco jiného," sdělil Milec a zároveň připustil, že mu v současné kauze chybí zásadní důkaz, jako u případu vytlačeného auta, kde Lacinu usvědčila nahrávka z dálničního kamerového systému.

Soud Luboše Lacinu poslal do vězení na 5 let a na 7 roků mu zakázal řízení motorových vozidel. Trpišovskému hrozí za obecné ohrožení a pokus o těžké ublížení na zdraví až 12 let vězení.

Video Trpišovský tvrdí, že za nehodu může svědek Raška - Jan Jedlička, Richard Veselý
Video se připravuje ...

gogo ( 31. května 2012 18:24 )

Ale no tak.. pane doktore... jateční pistoli ? Že by jste nechal prchlivost cloumat svým majestátem ?

decathlonova-matka ( 30. května 2012 17:27 )

když kamioňák místo brzdy šlápne na plyn,tak ho žádnej návěs tlačit nebude,ty trubko....Když nerozumíš psanému textu,tak nereaguj na příspěvky

retrakarka ( 30. května 2012 12:21 )

filllipe jdi s tím letadlem do háje

retrakarka ( 30. května 2012 12:12 )

retrakarka ( 30. května 2012 12:11 )

Zobrazit celou diskusi