Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pirát Trpišovský u soudu: Prasáckou jízdu svedl na rakovinu své matky

Autor: Josef Šťastna, rvs - 
29. května 2012
12:05

VIDEA: Silniční pirát č. 2222 Aleš Trpišovský se u soudu vymlouval, proč jezdí jako prase a vybržďuje řidiče, kteří jedou podle předpisů. Dokonce se nestyděl tvrdit, že osudný den chvátal za matkou, která měla rakovinu. I tak mu ale hrozí 12 let za mřížemi.

Krajský soud v Praze se konečně začal zabývat případem arogantního podnikatele Aleše Trpišovského, který na konci roku 2010 agresivní jízdou po dálnici D1 ohrožoval ostatní řidiče. Za pokus o těžké ublížení na zdraví a poškození cizí věci mu hrozí až 12 let vězení.

Trpišovský podle policie ve dvou případech předjel pomalejší automobily zprava, opět se před ně zařadil a prudce brzdil. Tím donutil řidiče k zastavení. V jednom případě řidič pomalejšího auta nestačil zabrzdit a havaroval.

V prvním voze, který Trpišovský ohrozil, seděl muž se svou roční dcerou. Také v druhém voze sedělo dítě - syn řidiče. Podle znalců může oběma dětem hrozit syndrom otřeseného dítěte.

Donutil mě zastavit a pak odjel, uvedl svědek

"Celé to trvalo jen pár vteřin. Auto s SPZ 2222 mě předjelo pravým jízdním pruhem, zařadilo se před mě a začalo prudce brzdit. Když mě zcela zastavilo, tak zas hned jelo pryč," uvedl u soudu svědek, který řídil červený Ford Escort  a v autě měl dvouměsíční dceru.

Svědek popsal, jak ho Trpišovský ohrozil na životě Svědek popsal, jak ho Trpišovský ohrozil na životě | David Malík

 Jel jsem za nemocnou matkou, hájí se silniční pirát

Trpišovský, který působí opět arogantním dojmem, který podtrhují tmavé brýle, vinu odmítá. Prý jel za svou nemocnou matkou, chvátal a rozhodně nikoho nebrzdil.

"Matka měla rakovinu prsu a přitížilo se jí, takže musela být přeložena na jednotku intenzivní péče," snažil se Trpišovský vzbudit u soudu lítost a dodal: "Pospíchal jsem, určitě jsem jel víc než 130 km v hodině, ale rozhodně jsem nikoho nevybržďoval."

První řidič mu prý překážel při předjíždění. V druhém případě pak prý musel silniční pirát prudce brzdit kvůli před ním jedoucímu autu a další auto do něj vrazilo. Že by i v tomto voze bylo dítě, si Trpišovský nevšimnul.

U soudu vypovídala také Trpišovského tehdejší asistentka, která jeho verzi potvrdila. Příliš věrohodně přitom ale nepůsobila, dvakrát se rozplakala. Popřela nejen Trpišovského dobržďování i to, že ji ovlivňoval. Obžalovaný pirát ji po celou dobu hypnotizoval pohledem.

Video  Pirát 2222 Aleš Trpišovský před soudem tvrdil, že jel rychle kvůli nemocné matce  - Jan Jedlička, Richard Veselý
Video se připravuje ...

Video  Pirát Trpišovský stanul konečně před soudem  - David Malík
Video se připravuje ...

Podnikatel už dříve médiím řekl, že vinu necítí a za havárii na D1 nemůže. Kauza se protahovala celý loňský rok. Státní zastupitelství totiž třikrát vrátilo policii případ k došetření. Opozdil se také začátek soudu původně plánovaný na duben.

Kauzu jako státní zástupce vede Tomáš Milec, který v minulosti dozoroval podobný případ agresivního řidiče Luboše Laciny.

Video  Trpišovský tvrdí, že za nehodu může svědek Raška  - Jan Jedlička, Richard Veselý
Video se připravuje ...

Uživatel_5807388 ( 30. května 2012 00:16 )

gogo,jaká obyčejná žena byla poškozena- tam nikdo poškozený nebyl,jen kapota auta.Nepište bludy.

laura666 ( 29. května 2012 23:57 )

MÉHO MANŽELA TAKY JEDEN VYBRŽĎOVAL.................jenže ten můj nevolal policajty - předjel toho nerváka za volantem, donutil ho zastavit....., zastavil a byl ještě na manžela drzej....no... tak mu manžel dal takovejch facek až mu uši běhaly okolo hlavy... a byl hned klid! Na takový zmetky jako Trpišovský a spol nic jinýho neplatí.

moiaza ( 29. května 2012 23:56 )

Kdyby se nejednalo o milionáře, dávno by bylo po soudu. Tak se všemožně hledají polehčující okolností. Jako pro všechny prachaté lumpy a zloděje. Zarážející je to, že i jeho advokát moc dobře ví, co je Trpišovský za grázl. Proč by se nesnažil ho z toho vysekat. Vždyť peníze dokáží zázraky.

anka ( 29. května 2012 22:36 )

mohl si alespon sundat ty bryle.....podle me by mu mel odebran ridicak na 5 let..a 300 hodin dobrovolnice praci pri pomoci tem, kteri utrpeli zraneni behem jizdy autem..

gevi ( 29. května 2012 20:47 )

Já nazývám věci pravými jmény, nebo spíše řečeno píšu fakta taková jaká jsou vždycky (s občasnou výjimkou zdůvodněné spekulace nebo oprávněného názoru)a po celou dobu, co sem píšu. Takže žádné "již občas...", ale vždycky a důsledně. Ono se to často lidem nelíbí, ale to mi nevadí.

Zobrazit celou diskusi