Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pirát 2222 nesmí za volant: Trpišovskému vzali řidičák!

Autor: Jitka Stefanidesová, evakk - 
16. srpna 2011
05:00

Jeho revírem byla dálnice, jeho tempo bylo vražedné, jeho protivníci byli pomalí řidiči. Muž disponující stájí luxusních aut s ještě luxus-nějšími »espézetkami« Aleš Trpišovský (43) konečně dojezdil! Dopravní úřad Středočeského kraje zběsilého piráta v pondělí potrestal odebráním řidičáku! Ovšem, slušní řidiči, příliš nejásejte. Trpišovský bude »mimo provoz« jen půl roku!

Sám neblaze proslulý silniční pirát nesl zprávu o odebrání řidičáku dost těžce. „Dobrý den, pane Trpišovský, co říkáte na to, že budete půl roku bez řidičáku,“ zeptal se v pondělí Blesk Aleše Trpišovského. „Jak se odvažujete se mě vůbec po tom všem ptát. Vy nejste lidi,“ reagoval Trpišovský na trpkou zprávu, o které zatím zřejmě neměl ani tušení.

Informaci o odebrání řidičáku totiž získal Blesk od důvěryhodného zdroje jako první. Oficiální dopis, který podnikatele vyzve k odevzdání řidičského oprávnění, mu dorazí nejdříve v úterý. Rozhodnutí vydal v pondělí Krajský úřad Středočeského kraje na popud dopravního úřadu v Benešově. Právě zde měl řidičák Trpišovský původně odevzdat. Proti rozhodnutí se však odvolal, a celou věc tak musel řešit kraj.

Pykat bude i za značku 2222

I když Trpišovský má na kontě celou škálu agresivních dopravních manévrů, řidičák mu byl odebrán jen za malé procento z nich. Nejznámější prokázaný případ se stal v prosinci loňského roku, kdy trestal na dálnici D1 pomalejší řidiče a zběsilou jízdou ohrozil nejméně tři lidi.

Benešovští úředníci, kteří jako první chování piráta 2222 řešili, tehdy prý nechtěli odebrání řidičáku uspěchat. Odkazovali přitom na dálniční policii, která podnikatelovu jízdu vyšetřovala. Nejen zběsilá jízda byla důvodem k odebrání řidičáku. Trpišovský bude půl roku pykat i za neplatnou registrační značku končící číslicemi 2222.

kakamilek ( 16. srpna 2011 13:28 )

KLriple

kakamilek ( 16. srpna 2011 13:28 )

Ubožáku!

gogo ( 16. srpna 2011 12:12 )

Jsme v Česku. V zemi neomezených možností. Pro zloděje a darebáky...

kdoasi ( 16. srpna 2011 11:55 )

Kudlanko bodík

kudlankabezbozna ( 16. srpna 2011 11:52 )

kdyby ta fára nebyla důkazem malého sebevědomí a ještě menšího péra, tak by jejich majitelé tak urputně neřvali, že to není pravda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání