Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Zhrzený student zavraždil v Torontu dobrovolnici, babičku i šéfkuchaře

Autor: Darina Jíchová - 
25. dubna 2018
23:00

V centru Toronta najel Alek Minassian v pondělí do lidí v centru Toronta. Včera stanul pachatel před soudem, byl obviněn z desetinásobné vraždy a z 13 pokusů o vraždu. Jména obětí zatím nebyla oficiálně zveřejněna, tisku se však podařily získat první identifikace, napsala stanice CNN.

„Jména všech obětí budou zveřejněna až po dokončení pitvy a identifikace těl,“ uvedl hlavní koroner provincie Ontario Dirk Huyer. Dodal také, že si je vědom toho, že totožnost několik obětí unikla na veřejnost a byla potvrzena pozůstalými. „Byla to hrozivá tragédie, doufám, že se nebude nikdy opakovat,“ řekl Huyer.

Studentka a dobrovolnice Anne

Jako první ze zabitých byla identifikována Anne Marie D’Amicoová, studentka torontské Ryersonovy univerzity. D’Amicoová od 12 let pracovala jako dobrovolnice na kanadském Rogers Cupu. Její úmrtí potvrdila rodina i sportovní asociace Tenis Kanada. Spolupracovala také s charitou Live Different a s firmou Invesco Canada.

Rodina ji v krátkém prohlášení popsala jako „milou dívku s vřelým srdcem, která vždy chtěla pomáhat lidem“. „Chceme, aby si ji všichni pamatovali, aby na ni vzpomínali v dobrém,“ uvedli její blízcí. Celá rodina D’Amicoových se každoročně účastnila tenisových turnajů. „V našich myšlenkách jsme s rodinou Anne-Marie, všichni je tady známe a tohle je obrovská tragédie,“ řekl Gavin Ziv, ředitel tenisové asociace.

Skica z přelíčení s Alekem Minassianem Skica z přelíčení s Alekem Minassianem | ČTK

Otec Munir přijel navštívit děti

Munir Abdo Habib al-Nadžar společně s manželkou Lilian přicestoval z Jordánska do Toronta navštívit své děti. Jeho smrt při pondělním incidentu potvrdilo jordánské ministerstvo zahraničí. Jeho žena při útoku naštěstí nebyla. Jordánské velvyslanectví v Ottawě je v kontaktu s Nadžárovou rodinou a jedná o přepravě jeho těla zpátky domů.

Babička Dorothy i šéfkuchař Čul Min Kang

Nad ztrátou babičky a prababičky truchlí rodina Dorothy Sewellové. „Byla to nejlepší babička, jakou si mohl člověk přát,“ řekl Elwood Delaney. „Milovala baseball, jejím oblíbeným týmem byli Toronto Blue Jays, měla je ráda skoro tak jako naši rodinu,“ vtipkoval o babiččině hobby.

Restaurace Copacabana Brazilian Steakhouses oznámila, že jeden z jejích šéfkuchařů Čul Min Kang, mezi svými přáteli známý jako Eddie, zemřel při Minassianově řádění. Jeho smrt potvrdili i jeho blízcí. Čul je původem ze Soulu, ale většinu života prožil v Kanadě.

Jižní Korea mezitím oznámila, že mezi oběťmi byli dva Jihokorejci, lze předpokládat, že jednou z nich je Čul Min Kang a že další jihokorejský občan byl zraněn. Vedení Vyšší odborné školy Seneca uvedlo, že mezi zabitými je také jedna jejich studentka, její jméno na žádost rodiny prozatím nebylo zveřejněno.

Zobrazit celou diskusi