Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ženě nikdo nevěří, že ji znásilnili. Shání peníze na soukromé vyšetřování

Autor: Darina Jíchová - 
8. listopadu 2017
12:59

Emily Huntová (38) z Londýna promluvila v otevřeném rozhovoru pro BBC o svém znásilnění. Popsala incident, ke kterému došlo před dvěma lety. Uvedla, že se probudila v hotelovém pokoji cizího muže úplně nahá. Britka tvrdí, že byla zdrogovaná a znásilněná. Policie pro nedostatek důkazů případ odložila, Huntová od té doby shání finanční prostředky, které by pokryly výdaje na soukromé vyšetřování a následný soudní proces.

Huntová zahájila první crowdfundovou kampaň věnovanou vyšetřování znásilnění, jejím cílem je vybrat 100 tisíc liber. Žena se rozhodla o celém incidentu veřejně promluvit. Uvedla, že z celého dne si naposledy vybavuje pozdní oběd se svým otcem, se kterým se sešla někdy mezi 16. a 17. hodinou odpoledne. Huntová se probudila kolem 22. hodiny večer v hotelovém pokoji neznámého muže. Ležela nahá v posteli a podle vlastních slov měla naprosté „okno“.

Huntová je přesvědčená, že byla zdrogovaná a znásilněná

Vypověděla, že muže, který se nacházel v pokoji, nikdy předtím neviděla. Nezdálo se jí, že by byl opilý nebo pod vlivem drog. Díval se na televizi a smál se. Šokovaná Huntová popadla své věci a utekla do koupelny, odkud zavolala své kamarádce. Ta následně kontaktovala policii. „Tak jsem se nikdy necítila, chybělo mi kolem pěti hodin z toho dne. Nic jsem si nemohla vybavit. Několikrát se mi stalo, že jsem se hodně opila, ale vždycky jsem si pamatovala alespoň něco, tohle bylo odlišné,“ řekla.

„Z toho večera nevím nic, jak jsem ho potkala, co se stalo, prostě nic. Došlo mi, že jsem musela být zdrogovaná,“ dodala. Huntová vyčkala na příjezd policie, se kterou sepsala svou výpověď. O dva dny později ji kontaktoval vyšetřovatel a sdělil jí, že muž při výslechu řekl, že mezi nimi došlo s jejím souhlasem k sexuálnímu styku.

Policie v mužově telefonu našla video. Muž si nahou ženu v bezvědomí natočil, nad jejím bezvládným tělem navíc masturboval. Vyšetřovatelé Huntové sdělili, že pro nedostatek důkazů se dál případem nebudou zabývat. K dispozici navíc mají záznam z hotelových kamer, na kterém je dvojice vidět, jak se líbají a míří k mužovu pokoji.

Když se Huntová dozvěděla, že měla s mužem sex, okamžitě provedla všechna opatření, aby zabránila nechtěnému těhotenství nebo přenosu pohlavních chorob. Rovněž si nechala udělat testy na stopy alkoholu a drog v krvi. Všechno si musela uhradit sama. Měla možnost zhlédnout i obě nahrávky, které zajistila policie. Vyšetřovatelé vůbec nezohlednili to, že Huntová nebyla schopná dát k ničemu svolení, což se na videích jasně ukázalo.

Znovuotevření případu

„Sex bez svolení jednoho z partnerů je znásilnění,“ uvedla Huntová. Testy neprokázaly přítomnost „znásilňovacích“ drog, které pachatelé většinou používají. Na druhou stranu měla v krvi určité množství alkoholu. Huntová výsledky testů zpochybnila, protože policie poskytla laboratoři chybnou časovou osu. Policie i prokuratura případ uzavřela, podle nich muž neporušil žádný zákon.

Huntová to ale nenechala být, najala si soukromého právního zástupce, který znovu prošel celý případ. Od policie se mu podařilo zjistit, že muž sice neměl v krvi žádný alkohol, našly se u něj ale stopy po užití viagry. Na nahrávce z kamer je jasné, že žena nebyla schopná ani stát, natož pak svolit k pohlavnímu styku a podle rozboru mužovy nahrávky byla Huntová v bezvědomí. Policie navíc pořád neupravila čas na toxikologickém rozboru.

Na základě těchto faktů tvrdí právník, že má Huntová dostatek důkazů, aby případ předložila soudu. Aby mohl dojít k novému soudnímu přelíčení, musí žena předložit alespoň jeden nový důkaz. K jeho nalezení by jí měli dopomoct soukromí detektivové, na jejich financování zahájila internetovou kampaň. „Takových případů jsou stovky, mnoho z nich se nikdy nevyřeší a násilník zůstane na svobodě, doufám, že se mi to podaří změnit,“ řekla Huntová.

Video  Česko je opředeno řadou nebezpečných mýtů o sexuálním násilí  - Andrea Ulagová, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi