Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvě dívky ve Znojmě brutálně znásilnil německy mluvící Turek: Policie ho dopadla po třech letech

Autor: Zdeněk Matyáš - 
17. ledna 2017
10:50

Po třech a půl letech se podařilo české a rakouské policii vypátrat a zatknout útočníka, který brutálním způsobem napadl několik žen v Česku a v Rakousku. Na svědomí má mimo jiné i znásilnění dvou dívek v dubnu a v červnu 2013 ve Znojmě.

Podle rakouské verze celosvětového zpravodajského webu Epoch Times se jedná o tureckého občana (35).  Toho na konci loňského roku muže zadržela česká policie a předala rakouským úřadům. Násilník skončil ve vyšetřovací vazbě ve Vídni.

„Zadržený muž má na svědomí i dva útoky ve Znojmě, a to v dubnu a červnu 2013,“ konstatoval Thomas Keiblinger, mluvčí Zemského policejního úřadu ve Vídni.

Obětí násilníka ve Znojmě se staly dvě tehdy osmnáctileté dívky. Vyhlédl si je vždy nad ránem ve spodní části města. Mladou ženu znásilněnou v červnu také brutálně zbil a škrtil. Podle svědectví přepadených hovořil německy a lámanou češtinou a angličtinou. A byl prý přehnaně navoněný.

„K těmto případům jsme zveřejnili indentikit muže. Na případu spolupracují české a rakouské policejní orgány,“ řekla Blesku znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Policejní prezidium se k případu vyjádří později.Podle rakouských úřadů má cizinec na svědomí nejméně další dva útoky v různých částech Vídně. Předloni sledoval ženu (21) až k jejímu bytu. Oběť se však bránila a křikem zburcovala sousedy. V srpnu 2015 se pokusil znásilnit další ženu (26).

Podle rakouské policie vzorky DNA prokázaly, že všechny útoky – ve Znojmě i ve Vídni – má na svědomí stejný pachatel. Podle Epoch Times není vyloučeno, že cizinec napadl i další ženy. Česká i rakouská policie nyní hledají případné další oběti.

krtek. ( 17. ledna 2017 21:52 )

dekuju, ja uz komornika, zahradnika i ridice mam

nezadat1 ( 17. ledna 2017 19:32 )

Jak to víš,to ti turek natrhl kachle?Je mě tě ,ale líto s tkaničkou se opravdu asi blbě žije.

308win ( 17. ledna 2017 18:17 )

tak šup na hranice pomáhat doporučuji cedulku na krk a vyzývavé šaty

308win ( 17. ledna 2017 18:14 )

Hmm na středověký pologramotný Doktory používat pouze středověké metody trestů (třeba zavádět sklo do tělesných otvorů) šílený to německý pokus praktikovaný v období 3říše.

Pohorkova ( 17. ledna 2017 18:12 )

 Hezky den,to je zloby,člověk zahnány do kouta udělá ošklivě věci,kdyby mu někdo pomohl,věc by se třeba nestala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání