Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Znásilnil přítelkyni, protože se s ním rozešla: Dostal 5 let!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ljš - 
16. října 2014
16:04

Už s ním nechtěla dál žít. Když mladá žena svému partnerovi Jakubu Stehlíkovi (25) oznámila, že se s ním chce rozejít, svázal ji a znásilnil. Soud ho za to dnes poslal na pět let do vězení.

K napadení došlo před dvěma lety ve Znojmě v bytě, kde Stehlík s dívkou bydlel. Po rozchodu obžalovaný dívku zamkl v pokoji a ústa jí zalepil lepicí páskou. Svázal jí také nohy i ruce.

Pak své bývalé přítelkyni roztrhal oblečení a nožem rozřezal podprsenku i kalhotky. Při tom ji dokonce řízl do stehna. Bezmocné dívce pak nalil do očí vodku a znásilnil ji, což pak ještě jednou zopakoval.

Oběť vysvobodil až bratr násilníka, kterému se nezdál hluk, který se z pokoje ozýval. Stehlík se ale hájil tím, že měli normální sex a jeho expřítelkyně si vše vymyslela. Upozornil také na to, že nešla k lékaři a věc oznámila až po čtyřech měsících.

„Ženinu výpověď podpořili i další svědci, kteří viděli její psychický a fyzický stav po útoku. Podle znalců je její výpověď věrohodná,“ uvedla podle serveru Novinky.cz státní zástupkyně. Znalci navíc u obžalovaného zjistili sadomasochistické sklony.

Jedním z důkazů byla také facebooková konverzace ze dne po znásilnění, ve které dívka vše popsala bratrovi obviněného. „Nemusela ho nijak přesvědčovat, vysvětlovat mu situaci, protože on ji po znásilnění našel a viděl, v jakém byla stavu. Její výpověď je přímý důkaz, další důkazy vinu obžalovaného jen potvrzují,“ vysvětlil soudce, který Stehlíka poslal na 5 let za mříže.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi