Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Boeing 737 v ohrožení. Dramatické přistání letadla v Rakousku zmařil vichr

Video se připravuje ...
Autor: Darina Jíchová - 
30. října 2017
14:15

Větrná smršť se v neděli kromě Česka prohnala i sousedním Rakouskem. A připravila napínavé chvíle cestujícím i pilotům Boeingu 737 společnosti Enter Air. Stroj v neděli krátce před polednem na letišti v Salzburgu zápasil se silným bočním větrem. Jeho neúspěšné přistání natočili lidé na video.

Když se v 11:25 letadlo polské letecké společnosti, které mířilo do Salzburgu z německého Frankfurtu, začalo připravovat na přistání, zasáhl ho silný vítr. Jen pár metrů před dosedem se do pravého křídla opřel náraz větru. Se strojem to chvíli cloumalo, na zem se mu podařilo dosednout jen na okamžik.

Záběry nezdařeného přistání:

Silný vítr ale neustával a nedovolil pilotům přistát, letadlo se od ranveje odrazilo a muselo opět vzlétnout. Piloti se rozhodli pro nejbezpečnější řešení a odletěli zpátky do Frankfurtu. Na záběrech je vidět, že vítr letadlu znepříjemňoval celý sestup k letišti.

Podle serveru Aviation Herald se jednalo o letadlo polské letecké společnosti typu Boeing 737-800 na trase Frankfurt-Salzburg. Boční vítr měl během přistání sílu 83,7 kilometrů za hodinu.

„Piloti si nechali skrze službu řízení letecké dopravy připravit zpáteční cestu do Frankfurtu. Let byl schválen a letadlo se vrátilo do Německa, kde přistálo bez jakýchkoliv problémů,“ uvedl server Aviation Herald. Nikdo na palubě nebyl zraněn. Letadlo zůstalo ve Frankfurtu tři hodiny, pak odletělo do Berlína.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi