Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nahradí Bessera žena z Vizovic?

Nahradí Jiřího Bessera poslankyně za TOP 09 Alena Hanáková?
Nahradí Jiřího Bessera poslankyně za TOP 09 Alena Hanáková?  (Autor: Foto Blesk)
Autor: puk - 
9. prosince 2011
06:35

Podle očekávání nijak nebojoval, neprotestoval, prostě přiletěl od papeže a pak složil funkci. Řeč je o dnes už bývalém ministru kultury Jiřím Besserovi (54, TOP 09). Rezignační dopis odeslal poté, co se přišlo na jeho kamarádíčkování s korupčníkem Pavlem Hráchem a utajenou koupi bytu na Floridě. A nahradit by ho mohla žena!

Besser přiletěl z Vatikánu ve středu večer a ráno poté odeslal rezignační dopis premiéru Petru Nečasovi (ODS). Přestože se Besser prý necítí nijak vinen, vadilo mu, že ho kolegové nepodpořili a nedostal prý prostor se před nimi obhájit.

Besserovi se stalo osudným přátelství s už dvakrát odsouzeným Pavlem Hráchem, z toho jednou za neoprávněné vybírání firemních peněz, podruhé za uplácení. „Je to příspěvek ke zlepšení politické kultury v zemi,“ reagoval na Besserovu rezignaci šéf sněmovní frakce TOP 09 a STAN Petr Gazdík. Podle něj u vrcholného politika prostě není možné, aby se stýkal s odsouzenými lidmi.

Kdo Bessera ve funkci nahradí by mělo být jasné v pondělí, zatím se nejvíc mluví o poslankyni TOP 09 a exstarostce Vizovic Aleně Hanákové. Na seznamu jsou ale i náměstek ministra Radek Zdráhal nebo jeho žena, muzikantka Zuzana Lapčíková.

letajici_svec2 ( 9. prosince 2011 08:01 )

protikorubci vlada se nam nejak rozpada z duvodu velke zkorumpovanosti ministru....to tedy Svejkovina

zlymikes ( 9. prosince 2011 06:45 )

Já myslím,že nakonec odešel rád.Na kulturu nebyl odborník a rok mezi vlky mu asi úplně stačil.Teď tam přijde nějaká knihovnice či hudebnice,což u naší vlády je dostatečná kvalifikace,viz Kuba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa