Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sláva, pošpiněný ministr Besser složil funkci

Jiří Besser svou funkci položil
Jiří Besser svou funkci položil  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, Kjos - 
8. prosince 2011
09:05

Korupcí pošpiněný ministr kultury Jiří Besser dnes (ve čtvrtek) rezignoval. Skončit ve funkci se rozhodl proto, že necítil podporu kolegů a nedostal prostor se před nimi obhájit.

Mluvčí ministerstva Stanislav Brunclík uvedl, že Besser odeslal rezignační dopis premiérovi Petru Nečasovi (ODS).

Besser měl podíl ve společnosti Comoros Group, jejímž prostřednictvím koupil byt na Floridě. V majetkovém přiznání to neuvedl. Vzhledem k tomu, že necítí podporu svých stranických kolegů a nedostal prostor se před nimi obhájit, dospěl k závěru, že nebude svým příběhem dále zatěžovat vládu České republiky, uvedl mluvčí v tiskové zprávě.

Na Besserovu kauzu upozornil minulý čtvrtek internetový deník Insider. Ministr poté své angažmá ve firmě a podpisy pod smlouvami k jejímu bytu na Floridě vysvětloval tak, že chtěl pomoci příteli, podnikateli Pavlu Hráchovi. Ten byl již dříve odsouzen za uplácení ve státní konsolidační agentuře.

Besser v pondělí řekl, že je připraven odejít, pokud mu bude prokázáno korupční jednání. Chtěl však před tím předložit kabinetu připravený zákon o církevních restitucích. Koaliční politici mu ale dali najevo, že jim jeho kauza vadí.

Podle neoficiálních informací má Bessera nahradit poslankyně TOP 09 Alena Hanáková. Podle médií jsou na seznamu kandidátů také například náměstek ministra Radek Zdráhal nebo jeho žena, muzikantka Zuzana Lapčíková.

merrylou212 ( 9. prosince 2011 09:12 )

Dobrý den, nebojte se, vrána vráně oči nevyklove - ten dostane tučné odstupné, dobrou trafiku.Kosinová-Besser, zastánkyně práva-ombudsmanka by měla rezignovat-podle mě je b.lbá,když neví,co se u nich doma děje.!!!Policajti-taky dobrá v.erbež !!!

dagma9 ( 9. prosince 2011 00:20 )

Není duležité,jestli je pošpiněný nobo zašpiněný hlavně ,že je zabezpečený až do smrti. Nazdar užij si to!!! Stejně se ti nic nestane a můžete pokračovat vážení zabezpečení posranci. Opravuji to je překlep. Vážení a naprosto čistí poslanci.

pandrhola ( 8. prosince 2011 16:21 )

Plně s Vámi souhlasím, Nečas jako první této vlády, už měl být dávno v Pánu!! Jen jsem přesvědčenej čím dál tím, že po roce 89 to udělali nejlíp Rumuni. Kdyby toto tenkrát udělali i tady a jako poslední by šel Havel, dnes by nebylo ,,estébáků" Nestalo se, bohužel.

dagma9 ( 8. prosince 2011 16:18 )

Pardon mousenier a ne meser. Zase blbej překlep.Jeden nestačí ani psát jak se nám tu průšvihy politiků a dalších...množí, jako nevím kdo.

dagma9 ( 8. prosince 2011 16:12 )

Besser vem si meser a oplatˇ to těm ,radoby čistejm politikům co tě sundali jako návnadu pro volivoliče.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa