Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fejk v úřadu ČD? Bez telefonu i počítače

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Sandra Apostolidisová, apk - 
2. března 2011
13:29

Ve spěšném vlaku z Kladna do Prahy 6:39 v úterý opět netopil druhý vagon a ve spoji z Benešova do Prahy byly rozřezané sedačky a příšerné záchody. Co s tím uděláte? Na to se chtěl Blesk.cz zeptat ombudsmana Českých drah. Toho od 1. března dělá exředitel pražské zoo Petr Fejk (46).

Vytrvalá snaha postěžovat si mu jako běžný cestující ale byla marná. Fejka to netrápí, prý se bude zajíždět pár týdnů. Nejprve se pokoušíme s ombudsmanem Fejkem spojit přes kontaktní linku ČD. Ženský hlas nám však nesměle sděluje, že číslo na ombudsmana nezná a ani netuší, kdo by ho znát mohl.

Lidé si holt musí počkat

Nehodláme to vzdát, a tak nás nakonec přepojí dále. Rázná žena na druhém konci nás odzbrojí: „A ten pan Fejk má být jako kdo?“ O ombudsmanovi neslyšela, prý by nám ale mohli poradit na personálním. „Pana Fejka já tu v databázi nemám,“ zklamali nás i tady. Tak až na generálním ředitelství ČD jsme dospěli k odhalení!

Telefonní číslo na ombudsmana totiž vůbec neexistuje! Sekretářka nás odkázala na e-mailovou adresu. Pan Fejk prý zatím řeší jiné věci – aby dostal telefon, počítač… Kdy začne mimo svých provozních problémů řešit i ty cestujících, to není jasné. Fejk to ale považuje za normální.

„Cestující musí mít trpělivost. Než se naplno rozběhnu, bude to ještě pár týdnů trvat,“ sdělil Blesk.cz. Pak mu prý lidé budou moci svůj problém zatelefonovat nebo sdělit i osobně. Do té doby mají ale babičky bez internetu smůlu. I když ani ti druzí na tom nejsou o moc líp. Ombudsman Fejk totiž zatím nemá ani počítač.

velkyvezir ( 2. března 2011 15:38 )

co by mi asi tak hezkýho pověděl můj zaměstnavatel, kdybych mu hned první den řekl, že mi potrvá nějakej čas, než se naučím otvírat a zavírat kasírku, narážet sud, nebo vysypávat popelníky ?

gogo ( 2. března 2011 13:49 )

Toť je již vrchol trapnosti a drzosti černé díry zvané ČD ....

Zobrazit celou diskusi