Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vlak se srazil s kamionem: 26 lidí zraněno!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Lenka Černá)
Autor: ČTK - 
30. března 2011
14:23

AKTUALIZOVÁNO: Asi 26 lidí se dnes zranilo při srážce osobního vlaku s kamionem ve Velkých Hošticích na Opavsku. Silnice mezi Opavou a Kravařemi je uzavřená. K nehodě došlo na přejezdu. Zranění cestujících jsou převážně lehčí.

Nehoda motorového vlaku se třemi vagony a polského kamionu se stala kolem 13:00 na přejezdu mezi Malými a Velkými Hošticemi na Opavsku. Ve vlaku v té době cestovalo asi 120 lidí. Souprava při nárazu vykolejila.

"Celkem bylo zraněno 26 osob. Dvě desítky z nich odvezly sanitky do nemocnic a pět cestujících bylo ošetřeno na místě nehody. Řidič polského nákladního auta vyvázl bez zranění," popsal následky nehody mluvčí hasičů Petr Kůdela. Dodal, že o vrácení vykolejeného motorového vlaku na koleje by se měli postarat drážní hasiči.

Podle opavského polilcejního mluvčího René Černohorského viník nehody ještě není znám. "Řidič tvrdí, že v okamžiku, kdy na přejezd vjel, signalizace nefungovala a červené světlo nesvítilo," řekl. Policisté a pracovníci Drážní inspekce nyní zjišťují, zda byla v provozu nebo ne. "Nyní skutečně nefunguje. Jeden ze sloupů byl ale při nehodě poražený. Je možné, že k výpadku došlo až po kolizi," uvedl mluvčí.

Nehoda se stala na trati Opava východ - Hlučín. Podle internetových stránek Českých drah zajišťují dopravu v úseku Kravaře ve Slezsku a Opava východ autobusy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi