Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt v BMW: Řidič byl předávkovaný pervitinem

Autor: ČTK, šim - 
31. března 2011
09:12

Řidič, který na začátku března u Dobřan na Plzeňsku v BMW naboural do protijedoucího autobusu a zabil sebe i své dva spolujezdce, byl pod vlivem drog. Dávka pervitinu, kterou měl v krvi, byla podle toxikologických rozborů smrtelná.

Obyčejného člověka  by tato dávka zabila. Množství bylo tisíckrát vyšší než hodnota, která se bere jako pozitivní nález. "Taková dávka by mohla být pro člověka, který není na drogy navyklý, smrtelná. Je to neslučitelné s řízením motorového vozidla. Lidé pod vlivem tak vysokého množství psychotropní látky jsou zcela mimo realitu. Tou nabuzeností a obrovským návalem energie mají pocit nepřemožitelnosti. To se projevuje agresivním stylem jízdy. Padají všechny zábrany, pro ně žádné dopravní předpisy neexistují," řekla deníku Právo toxikoložka Marie Staňková.

Při nehodě se osobní BMW srazilo s protijedoucím autobusem. V autě se zabil řidič, devětatřicetiletý muž z Klatov a třiadvacetiletá žena z Plzně. V autobuse se zranilo osm lidí.

Policisté našli podle Práva v autě několik pytlíčků s krystalickou látkou, větší obnos peněz a povzbuzující prášky ke zlepšení erekce. Už na místě nehody někteří svědci mluvili o riskantní jízdě BMW a o tom, že kličkovalo na silnici.

Uživatel_132433 ( 31. března 2011 16:50 )

Nejhorší je takovýho magora potkat třeba cestou z práce nebo ještě hůř s celou rodinou na výletě. Při kontrolách by jim měli policajti brát řidičák na doživotí.

zaviracispendlik ( 31. března 2011 11:28 )

dal si lysohlávku a myslel, že sedí v letadle

limak007 ( 31. března 2011 11:03 )

Tady najdete původní článek i s tehdejší diskusí: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/149596/mladi-lide-nemeli-sanci-v-bmw-je-pohrbil-a utobus.html

nikysek1 ( 31. března 2011 10:52 )

nejsem tu často. proto bych se chtěla zeptat kde najdu původní článek?

limak007 ( 31. března 2011 10:06 )

a na své reakce. Jak jste mne všichni za mé názory odsuzovali! Jak jsem jim křivdil! Běžte se vycpat, hlupáčkové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání