Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Uchazeč o Hrad Toman: Potřebujeme novou sametovou revoluci. Jsme kolonií Západu

Video se připravuje ...
Autor: jer, ČTK - 
10. listopadu 2017
16:27

Kandidát na prezidenta Josef Toman je přesvědčen o tom, že dodal ministerstvu vnitra včas dostatečný počet podpisů občanů pro svou registraci do voleb. V pátek to řekl novinářům. Ministerstvo vnitra předtím oznámilo, že petici s dostatečným počtem podpisů předložili jen tři uchazeči o prezidentský úřad. Už dříve oznámili zisk dostatečného množství podpisů prezident Miloš Zeman, bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš a podnikatel a textař Michal Horáček.

Toman tvrdí, že dodal na ministerstvo vnitra asi 75 000 podpisů občanů. „Poslal jsem to poštou třemi balíky,“ řekl. Petiční archy prý odesílal den před termínem jejich odevzdání. Je také přesvědčen o tom, že petiční archy odevzdával řádně vyplněné, protože podpisy sbírali lidé, kterým věří.

Toman také podotkl, že podmínku sebrání 50 000 podpisů pro kandidaturu na prezidenta považuje za diskriminační vůči lidem, kteří nemají dostatek peněz, aby si mohli tyto podpisy zajistit.

Toman prohlásil, že jako prezident by prosazoval vystoupení z Evropské unie, kterou označuje za příčinu migrační krize, a ze Severoatlantické aliance. Chtěl by, aby Česko mělo status neutrální země.

Nová sametová revoluce?

Za nezákonné označil i rozdělení Československa nebo přijetí Lisabonské smlouvy, která upravila pravidla fungování EU. Prohlásil také, že Česko není suverénní stát, ale kolonie Německa. „Potřebujeme druhou sametovou revoluci, protože nejsme svobodným státem, jsme kolonií Německa a Západu. Řešením je to, co se odehrálo na Islandu, kde se k demonstrantům připojila policie,“ míní Toman.

Vliv v zemi podle něj má německá Spolková zpravodajská služba (BND). Podle Tomana by „nová sametová revoluce“ měla smést vládu. Je přesvědčen, že jako prezident by mohl tuto revoluci iniciovat, protože by měl na své straně právě policii a armádu.


VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

TERMÍN A SYSTÉM PREZIDENTSKÝCH VOLEB NAJDETE ZDE

VŠECHNY KANDIDÁTY NA PREZIDENTA ČR NAJDETE ZDE

VÝSLEDKY PREZIDENTSKÝCH VOLEB 2018 NAJDETE ZDE

PRŮZKUMY VOLEBNÍCH PREFERENCÍ NAJDETE ZDE

Doporučujeme
marmat ( 10. listopadu 2017 17:23 )

Není tolik překvapení od čtenářů uvedené pořadí , ale CO JE TOTO ZDE ???

pepen ( 10. listopadu 2017 17:02 )

Český národ je totálně mimo-pokud chtějí Zemana na Hrad!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa