Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Topolánek: Zemanovy řeči o cukrovce jsou nebezpečné. A vnitro mě nevyřadilo

Video se připravuje ...
Autor: zst, vr - 
10. listopadu 2017
12:16

Expremiér Mirek Topolánek se přihlásil o své místo v boji o Pražský hrad. Podle informací z ministerstva vnitra bude mít zřejmě osmičku protikandidátů, včetně současného prezidenta Miloše Zemana. Tomu už prý veřejně nebude tykat a jeho slova o tom, že mu „odešla cukrovka“ považuje za nebezpečná. Sám prý cukrovku má a bojovat se s ní dá pouze disciplínou. Komentoval také spekulace o možném problému s duplicitními podpisy zákonodárců.

„Případný druhý mandát Miloše Zemana nebude plnohodnotný. Oba máme cukrovku. Jeho prohlášení o cukrovce pokládám za nebezpečná. Pamatuji si, když mi naměřili vysoký cukr jako premiérovi. Řekli mi, že to nezvládnu, že nasadíme medikaci. Já jim odpověděl, že to mě špatně znají. Vyžádal jsem si plán na to, co a kolik jíst. Za tři měsíce jsem zhubl 20 kilo, cukr mám od té doby v pořádku. Ty signály vysílané, byť zřejmě jako bonmot Miloše Zemana, jsou chybné,“ řekl ve Studiu Blesk.

Video  Topolánek oprášil své kauzy: U Berlusconiho na večírku jsem nebyl a nejsem antisemita.  - Vera Renovica, Zuzana Štichová, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Topolánek také reagoval na fakt, že o prezidentovi mluví stabilně jako o „Milošovi“. To se prý ale změní. „V poslední době už mu Miloši říkat nebudu, ani tykat mu nebudu, to jsem mu neoznámil, ale ani veřejnost nečeká, že by spolu politici mluvili takto familiérně. My jsme se v politice v zásadě nikdy významně nepotkali. Naposledy jsem ho viděl před rokem a půl, kdy jsem s ním hovořil na pozvání o věcech politického charakteru. Téměř na ničem jsme se neshodli,“ popsal poslední setkání s hlavou státu.

Ke kandidatuře donutil Topolánka i Kubera

Nejen mocenský pakt Andreje Babiše (ANO) a Miloše Zemana vedl Mirka Topolánka k tomu, že se rozhodl kandidovat na prezidenta. Připustil, že jeho rozhodnutí bylo spjato také s rozhodnutím bývalého stranického kolegy a senátora Jaroslava Kubery. Ten se totiž pod tlakem rodiny rozhodl od kandidatury na Hrad upustit.

„Poté, kdy Jaroslav Kubera složil kandidaturu, tak tam nebyl jediný politický kandidát. Speciálně po volbách je role prezidenta nezastupitelná. Má velký vějíř možností, jak strany donutit, že budou ústavu dodržovat,“ odůvodnil také své rozhodnutí s tím, že by měl mít prezident z tohoto důvodu politické zkušenosti.

Vnitro by si mělo stát pro tyto volby za svým

Topolánek v rozhovoru označil spekulace kolem „problematických“ podpisů zákonodárců za útok proti své osobě. Podobně už reagoval na sociální síti. Pro Blesk ale dodal, že si je potvrzením své kandidatury jist.

Jsem o tom přesvědčen, moc se tím ale nezabývám. Podobné útoky budou pokračovat, protože to beru jako útok. Je to právní spor. Pokud si ministerstvo vnitra ze všech možností vybralo tuto, tak pro tuto volbu nemůže udělat nic jiného, než ji potvrdit. Nechává mě to zcela chladným,“ řekl s tím, že sám podepsal dvě občanské kandidatury ještě před tím, než se rozhodl sám ucházet o Pražský hrad.

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

TERMÍN A SYSTÉM PREZIDENTSKÝCH VOLEB NAJDETE ZDE

VŠECHNY KANDIDÁTY NA PREZIDENTA ČR NAJDETE ZDE

VÝSLEDKY PREZIDENTSKÝCH VOLEB 2018 NAJDETE ZDE

PRŮZKUMY VOLEBNÍCH PREFERENCÍ NAJDETE ZDE

Doporučujeme
oldedek ( 10. listopadu 2017 17:47 )

Zrovna jsem vám chtěl říci, že mám prostatu jako panic, utekla mi cukrovka, začal mi stát a také jak jsem se zabýval simulačními modely systémové dynamiky o nádherném směru, který vznikl v Massachusettském technologickém institutu, jehož hlavní představitel byl Jay Forrester a jehož hlavní produkt byla kniha Meze růstu Dennise a Donelly Meadowsových, nó v tom pustili Modlitbu po Martu no nenasxali by vás ty svuně ...?!?

sores ( 10. listopadu 2017 16:40 )

Zlo.děj si troufá do politiky ať táhne hu.lv.át sp.ro.stý,čouhá mu ještě sláma z bot. Lepší by bylo kdyby šel k Dalíkovi a byl od nich klid!!

moiaza ( 10. listopadu 2017 14:48 )

Cukrovka není zdaleka tak nebezpečná, jak sám prázdný a falešný Topolánek a jeho modrá tlupa modrých opeřenců!

janetazahro ( 10. listopadu 2017 14:46 )

Brepto

janetazahro ( 10. listopadu 2017 14:44 )

Určitě mluvíš z vlastní zkušenosti, viď ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa