Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Komentář: Topolánek for prezident. Velký Valach v sobě znovu našel „gule“

Autor: Petr Holec - 
6. listopadu 2017
12:42

Můžeme si za to sami. Tak dlouho jsme chtěli přímou volbu prezidenta, až se teď nestačíme divit. Miloš Zeman právě na Hradě dokončuje svou první „expanzivní“ a „kreativní“ pětiletku a ve vzduchu nonstop visí hrozba kandidatury Tomia Okamury. Teď výzvu zvedl i expremiér Mirek Topolánek, i v něm se najednou rozhořela prezidentská dimenze. Na poslední chvíli mu kandidaturu podepsal potřebný počet senátorů.

Topolánkův pokus o politický comeback vzbudil velkou pozornost - a ne náhodou: Topolánek je bývalý premiér ODS a kromě Václava Havla zatím na Hradě seděli jen expremiéři, kteří se i v roli prezidenta vždy zkoušejí chovat trochu jako premiéři – jen bez premiérské zodpovědnosti. Jiný by v tomto ohledu zřejmě nebyl ani Topolánek, který o sobě rád říkal, že má jako správný Valach „gule“. Bohužel má ale v sobě ještě méně disciplíny než Václav Klaus nebo Zeman.

Video  Mirek Topolánek pro Blesk: Takhle chodí vyjednávání o nové vládě  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Expremiér ODS chce prý kandidovat právě kvůli Zemanovi a Andreji Babišovi. Fakt? Vybral si perfektní načasování. Právě dnes má totiž do vězení nastoupit někdejší Topolánkova pravá ruka, lobbista Marek Dalík. To vám o Topolánkově kmotrovské politické éře řekne zhruba vše. Babiš totiž právě drtivě vyhrál sněmovní volby i kvůli odporu většiny lidí k tradičním politickým stranám, jejichž pád načal právě Topolánek. Na léčbu proti Babišovi je tedy ten pravý.

I Topolánek sice dokázal s ODS rekordně vyhrát volby a do Strakovy akademie dokonce usedl i s jasným politickým programem, záhy ale vše degenerovalo do bizarního kovbojství plného směšného chlapáctví a blondýn. Nakonec Topolánek, díky moci zle opilý sám sebou, padl jako premiér, načež se ho jako volebního lídra i šéfa radši zbavila i sama ODS, když už trousil příliš politicky méně korektních vtipů i na její vkus. Nakonec po něm zbyl hlavně prostředník vztyčený ve Sněmovně směrem k opozici a taky „kretén“, jak kamarádsky oslovil někdejšího ministra Jiřího Čunka.

Takže má vlastně pro nejvyšší ústavní funkci nejlepší předpoklady. Politická neortodoxnost je dnes v módě, jak nám denně ukazuje i Zeman, a málokdo ji ovládá lépe než Topolánek. Česká ústava sice ohledně prezidentských pravomocí dávno moc neplatí, oficiálně ale podle ní prezident stále reprezentuje zemi navenek - tedy hlavně v zahraničí. Takže si třeba představte, jak Topolánek kamarádsky vztyčí prostředník třeba na Donalda Trumpa, ještě většího kovboje, než je on, a „kreténem“ nazve amerického ministra obrany. Druhý den Česko stihne přátelské americké bombardování.

sores ( 6. listopadu 2017 15:36 )

To moravské pra.s.e korupční ať se necpe do politiky, chápu že se tam h.o.v.no dělá a prachy jsou a to ho láká právě nejvíce. Nedělat a vydělat!!!!

tosto ( 6. listopadu 2017 14:02 )

Co gule ???? Ještě kdyby konečně našel ty prošustrované miliardy.

corsa ( 6. listopadu 2017 13:51 )

Je trapnej! Chtěl by být bílým koněm všech, po volbách zkrachovalých, stran .....Když lidi ve volbách dali jasně najevo, koho už ne, tak snad i v tomto případě bude výsledek stejný.....Píšu snad, protože koupit!!!! se dá dnes všechno.....Pokud by se tam dostal, dovedu si představit jeho tajemníkem Rittiga!

platykodon ( 6. listopadu 2017 13:43 )

Úspěšně na dlouho pohřbil ODS,nyní nás chce pohřbít všechny. Je to jen obyčejný dobytek.

ivoadler ( 6. listopadu 2017 13:19 )

Přiznejme si, že Topolánek je antikomunistické howado. V tom je příčina jeho hulvátství a namyšlenosti. Ale jeho kandidaturu vítám. Ještě více naředí tábor Zemanových oponentů. Drahoš i Horáček musí být pěkně nas raný. Více bych ale uvítal kandidaturu Okamury. Ten takové howado není.

Zobrazit celou diskusi