Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Topolánek kandidaturou rozlítil Babiše. „Je to výsměch,“ říká šéf ANO

Autor: ČTK, KáP - 
7. listopadu 2017
13:59

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš považuje kandidaturu Mirka Topolánka na prezidenta za výsměch. Někdejšího premiéra a předsedu ODS označil dnes před novináři za nejzkorumpovanějšího předsedu vlády v historii Česka.

Hnutí ANO vlastního kandidáta na prezidenta nepostavilo. První místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek řekl, že osobně podporuje znovuzvolení současného prezidenta Miloše Zemana. Babiš se k jednotlivým kandidátům zatím nevyjadřoval.

„Já jsem žádného kandidáta nekomentoval, ale v tomto případě to budu komentovat velice silně,“ řekl dnes. „Já to beru jako společného kandidáta pana (předsedy TOP 09 Miroslava) Kalouska s ODS a myslím, že je to výsměch. Pro mě je to skutečně nejzkorumpovanější premiér v historii naší země a Kalousek je zase symbol korupce,“ řekl.

Kalousek se proti Babišovým slovům ohradil. „Logiku Andreje Babiše chápu. Tím, že Topolánek zabránil svým ministrům ‚brát od Andreje‘, v něm vyvolal pocit, že jiní nabídli víc. Podle sebe soudím tebe,“ napsal na Twitteru.

Video  Mirek Topolánek pro Blesk: Takhle chodí vyjednávání o nové vládě  - Blesk TV
Video se připravuje ...

ODS v pondělí označila Topolánka za kandidáta, který by byl schopen čelit nebezpečí paktu mezi Zemanem a Babišem. Poslanec ODS Václav Klaus mladší ale dnes ve vyjádření pro ČTK upozornil na to, že strana nepovažuje Topolánka za svého kandidáta.

Babiš o Topolánkovi jako o zkorumpovaném premiérovi hovořil v médiích už v pondělí. Mluvčí ODS Jana Havelková v reakci na to na Twitteru šéfa ANO kritizovala. „Být obviněný z podvodu a moralizovat o korupci vyžaduje notnou dávku drzosti a nestydatosti.“

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

TERMÍN A SYSTÉM PREZIDENTSKÝCH VOLEB NAJDETE ZDE

VŠECHNY KANDIDÁTY NA PREZIDENTA ČR NAJDETE ZDE

VÝSLEDKY PREZIDENTSKÝCH VOLEB 2018 BUDOU ZDE

PRŮZKUMY VOLEBNÍCH PREFERENCÍ NAJDETE ZDE

Doporučujeme
liberations ( 7. listopadu 2017 20:24 )

 I na Babise dojde. Spravedlnost si te najde. Nebudes vladnout patris Babisi do vezeni.

liberations ( 7. listopadu 2017 20:22 )

 I na Babise dojde. Spravedlnost si te najde. Nebudes vladnout patris Babisi do bezeni.

spirito2302 ( 7. listopadu 2017 19:17 )

Doufám, že Bureš bude za pár měsíců na Mírově.

villon ( 7. listopadu 2017 19:05 )

Ví všecko a několik hysteryckejch koblyhovejch palců z toho čobola poctivýho chlapa neudělá. Radil bych Myldovi, aby mu dal mylost, než se mu vrátí cukrovka.

villon ( 7. listopadu 2017 18:58 )

Výsměch je, že toho čobola ještě nezabásli a nevyhostili domů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa