Ať už jste čerstvě zadaní, nebo v manželství kroutíte dvacátou sezonu, rozhodně platí, že vztah by se měl udržovat a neměl by zevšednět. Největším zabijákem je rutina a jen minimum lidí proti ní bojuje formou občasných víkendových výletů za romantikou a soukromím.

Několik kliknutí… a je to!

Přitom obzvlášť v poslední době nabízejí některé české hotely víkendové programy speciálně určené pro dvojice. Frčí jak klasické pobyty s večeří při svíčkách a snídaní do postele, tak pobyty ke speciálním příležitostem. „Hitem se stávají takzvané pobyty na usmířenou,“ říká k tomu manažerka jednoho z hotelů.

„Pánové to mají v okamžiku, kdy se rozhodnou pro tuhle formu usmiřování, značně usnadněné,“ dodává se smíchem. „Sednou k internetu, párkrát kliknou a mají zajištěný kompletní víkendový servis jak pro sebe, tak pro svou drahou polovičku.“ Existuje i několik specializovaných webů, ve kterých se dají romantické balíčky v hezkých hotelích objednat. I tady můžete vybírat z nepřeberného množství alternativ a doplňkových služeb.

Co všechno nabízejí české hotely v rámci romantických víkendů?

Na rozdíl od klasických pobytů lze romantický víkend ve dvou zpestřit „romantickými balíčky“, které některé české hotely nabízejí k dokoupení k běžnému pobytu. Tyto balíčky pak obsahují benefity, které mohou klienti během pobytu čerpat. Základním servisem bývá donáška veškerého občerstvení přímo na pokoj, připravené vychlazené šampaňské a absolutní soukromí. Hotely, dobře si vědomy afrodiziakálních účinků čokolády, do ceny pobytu také často zahrnují i čokoládové pralinky nebo čokoládové masáže. Pokud hotel disponuje wellness centrem, je součástí víkendu i několik relaxačních procedur nebo půlhodinka ve dvou v privátní vířivce. Tato služba je obzvlášť žádaná.

V ceně romantického pobytu obvykle není jen nocleh, ale i večeře přímo na pokoj, láhev sektu, půlhodinka v privátní vířivce a wellness služby. „Ty ocení právě spíš ženy než muži,“ doplňuje ještě. A k dispozici nejsou jen klasické masáže, ale i jejich speciální odnože. Rozhodně nic nezkazíte hitem poslední doby – masáží s lávovými kameny nebo čokoládovou masáží s následným zábalem.

Orea Hotels
Autor: Orea Hotels

A co třeba svatba?

Svatba není vždycky jen synonymem pro důležitý den, který vám nic a nikdo nemůže zkazit, ale často bohužel i pro zmatek, stres a obavy, jestli všechno klapne. I proto jsou momentálně v kurzu svatební balíčky, které nabízí některé hotely. Svatba je připravená přímo na míru konkrétnímu zákazníkovi, který nemusí dělat žádné kompromisy, a zároveň je kompletně pod taktovkou odborníků na slovo vzatých. Nespornou výhodou je i možnost ubytování svatebních hostů pod jednou střechou. Odpadá tak i ta poslední starost, např. jak dopravit večer mírně podnapilou prababičku přes půl republiky domů.

A co třeba čokoládová masáž?

Čokoládová masáž navozuje příjemnou náladu. U toho ale její účinky ani zdaleka nekončí. Speciálně upravená čokoláda se naředí s kokosovým nebo mandlovým olejem a po peelingu se s ní masíruje povrch celého těla. „Pokožka je po masáži nejen provoněná, ale i zvlhčená a vypnutá. Ženy pak ocení, že funguje i na strie,“ vypočítává manažerka hotelového wellness centra dopady čokoládové kúry. Nad to uvolňuje ztuhlé svaly a podle mnohých je smyslná.

Romantické víkendové pobyty ale nejsou jen výsadou pro mladé nesezdané nebo čerstvě provdané páry. „Momentálně se stávají i oblíbeným dárkem k výročí,“ doplňuje další informace manažerka. Ideálně v okamžiku, kdy pár tráví veškerý svůj volný čas s dětmi. Ty jeden víkend pohlídají prarodiče a manželé mohou strávit celých 48 hodin jen sami dva.

Orea Hotels
Autor: Orea Hotels

Nad tím, že někteří ohrnují nad těmito službami nos kvůli ceně, jen pokrčí rameny. „Peníze investované do této aktivity rozhodně nejsou vyhozené z okna. Vždyť do čeho jiného by měl člověk investovat než do toho, aby se cítil fajn jak on, tak jeho nejbližší,“ povídá. Navíc jen málokterý z těchto škarohlídů ví, že služby hotelu nekončí jen u ubytování a stravy, ale o klienty je postaráno na všech frontách – počínaje šampaňským, večeřemi při svíčkách a konče wellness procedurami.

Hledáte-li tedy už delší dobu prvek, který by přinesl do vašeho partnerského vztahu trochu více romantiky a žádaného souladu, zkuste se poohlédnou po něčem podobném. Možná zahrajete své partnerce či partnerovi na tu správnou notu.

Fotogalerie
8 fotografií

 

Tipy, kam na romantický víkend ve dvou


OREA Wellness Hotel Santon

Santon
Autor: Orea Hotels
Wellnes hotel na břehu Brněnské přehrady. K dispozici moderní wellness centrum, každý prázdninový pátek se na venkovní terase griluje, popíjí, tančí…

OREA Hotel Bílý Hořec

Hořec
Autor: Orea Hotels
Horský hotel propojující tradici s moderním přístupem. Túry po okolí Harrachova, čokoládové procedury, komfortní pokoje a výborná kuchyně v hotelovém restaurantu.

OREA Hotel Bohemia

Bohemia
Autor: Orea Hotels
Hotel v centru Mariánských Lázní na Hlavní třídě. Nedaleko je zpívající fontána, přímo v hotelu jsou k dispozici služby kadeřnice, kosmetičky a relaxační centrum.

 

Hotely s romantickým programem

Kam vyrazit na víkend ve dvou? Nabídek romantického ubytování je mnoho, ale jen v některých hotelech vám nabídnou naprosto unikátní služby. Najdete je například v těchto hotelech:

OREA Wellness Hotel Santon

OREA Wellness Hotel Santon leží v příjemném a romantickém prostředí Brněnské přehrady. Podle klientů i personálu je hotel ideálním místem pro uklidnění těla a duše po náročném období. A pokud jste snad řekli, nebo udělali něco, co vás mrzí, pak vězte, že tady máte ideální příležitost vše „vyžehlit“ – hotel má totiž ve své nabídce i „víkendy na usmířenou“. Součástí areálu je i moderní wellness centrum Infinit.

OREA Hotel Bílý Hořec

I harrachovský hotel OREA Hotel Bílý Hořec toho nabízí svým klientům spoustu. Mezi nejoblíbenější pobyty tady patří Čokoládový víkend. Na celé dva dny se zahalíte do vůně čokolády a budete hýčkat své tělo masážemi a dobrým jídlem. Smyslná vůně čokolády tady, uprostřed Krkonoš, nepotěší jen vaši pokožku, ale polechtá i chuťové pohárky.

OREA Hotel Bohemia

Za romantikou můžete vyrazit i do západních Čech. V mariánskolázeňském OREA Hotelu Bohemia je v nabídce například víkend „Bohemia & Romance“. Spolu s partnerem před stresem uniknete do komfortního prostředí, kde se personál postará jak o absolutní odpočinutí vašeho těla a duše, tak o to, aby jste si užili opravdovou romantiku.

Tak trochu jiný dárek…

Web http://www.ten-pravy-darek.cz/?from=blesk - elegantní řešení problému s nedostatkem fantazie nebo času při výběru dárku. Na výběr tady máte mnoho nabídek ubytování – od romatických pobytů pro zamilované páry, přes vital programy, až po antistresové relaxační pobyty pro ty, kteří chtějí na pár dní absolutně vypnout.

V nabídce je i dárkový poukaz „na zkoušku“ – zaplatíte ho až v okamžiku, kdy se vašemu blízkému dárek opravdu líbí. K dárku můžete připojit i originální elektronické přání. Navíc vše vyřeší jen pár kliknutí.

Takže pokud ještě stále nevíte, co koupit svojí polovičce k narozeninám nebo výročí, zkuste kliknout na http://www.ten-pravy-darek.cz/?from=blesk.