-- Komerční chat --

Specialista na cestování - Ing. Stanislav Zíma ze společnosti Exim tours odpověděl na vaše dotazy a vybral výherce voucherů.
Dobrý den, proč v případě storna zájezdu se strany klienta platí až 100% stornopoplatek, zatímco v případě storna ze strany CK není stornopoplatek žádný (pouze dostane zpět to, co zaplatil)? Nemáte pocit, že je to dost nefér? Stejně jako CK má náklady, pokud nejede klient, má i klient náklady, pokud mu CK zruší zájezd. TT Dobrý den, popisovaný případ, kdy se jedná o storno ze strany CK se týká spíše menších CK, které pořádají např. poznávací zájezdy. O podmínkách, že při neobsazení zájezdu min. počtem účastníků se zájezd zruší by měly předem klienta informovat. EXIM tours se tyto případy prakticky netýkají. Nepamatuji se , že bychom rušili již vypsaný zájezd. Něco jiného je , pokud je zájezd zrušen v souvislosti s vyšší mocí tzn zvláště nepříznivých politických(nepokoje v destinaci) nebo klimatických podmínek (tornáda..)
Dobrý den, nestýstá se vám někdy po dřívějších dobách? Kdy jste s p. Hanzelkou procestovávali svět? A chtěl byste žít v době, kdy naše planeta ještě nebyla tak probádaná? Co říkáte na časopis National Geographic, který vychází v češtině. Jaký je váš názor na kvallitu časopisu. Děkuji a přeji hezký den Aleš Dobrý den, po dřívějších dobách se mi nestýská. I když bych velmi rád měl příležitost se cesty pana Hanzelky účastnit. Za National Geografic jsem velice rád, že existuje, že pracuje na takové úrovni, prostě, díky za něj.
Dobrý den, je bezpečné cestovat do exotických zemí, které nabízí Exim, s malými dětmi (1 rok)? Děkuji za odpověď! Helena Stárková Nevidím v tom žádný problém, naopak menší děti cestování zvládají lépe, než dětí např mezi 3 - 4 rokem. Mimochodem mám doma 3měsíční dceru a, jakmile jí bude rok, vyzkoušíme to osobně.
Má El Salvador ve vládě, respektive v parlemantu rozumný poslance nebo stejný joudy jako máme my. P.S. Nepředpokládám pozitivní odpověď:-) Vojtěch Pospíšil Současná politika Salvadoru je podle mého soudu nastavena velice dobře, pokud se podaří současný směr udržet , budou lídry celé oblasti, předpoklady pro to mají.
Dobrý den, kam rád cestujete Vy? Kde to máte nejraději? David Pokorný Je pro mě těžké říct, kam nejraději cestuju. Život je krátký na poznání všech krás a zajímavostí světa. Pokusím se ale něco konkrétního - ze středomoří je to Egypt a Malorka, z exotiky (dlouhých letů potom oblast Karibiku. A můj tip číslo jedna - novinka El Salvador, kam můžete cestovat přímým letem z Prahy. Země umožňuje poznání jak překrásné přírody - pláží tichého oceánu, džungle, hor a sopek a jezer, tak u jedinečné Mayské kultury.
Jsme s manželem dlouholetí zákazníci Eximu. Chci se zeptat jestli připravujete zájezdy do Vietnamu. Docela rádi bychom se tam podívali. Děkujeme za odpověď Jiřina Dušková Vietnam je překrásná země, nicméně tam není ještě vybudovaná odpovídající infrastruktura, která umožňuje poskytovat kvalitní služby. Odpověď tedy je, že zatím do této destinace neplánujeme vypravovat charterové lety, nicméně připravujeme projekt, kdy budeme moci více vycházet vstříc i individuelněji pojaté turistice. Budeme o projektu informovat např. na našem webu (www.eximtours.cz) již počátkem roku 2008.
Které místo v Evropě je pro vás to "pravé" pro oddychovou dovolenou? Vodičková V Evropě je to Malorka, nebo řecké ostrovy. Ve středomoří potom Tunisko.
Ráda bych v zimě vycestovala s mužem a synem /13 let/ do Egypta. Mohu se zeptat, jaké místo by jste doporučil vy sám? Jana Tesárková Hurghadu, hotel Prima life Makadi, je tam překrásná pláž, dobré služby a kousek od břehu nádherný korál s bohatým podmořským životem.
Dobrý den. V září bychom chtěli cestovat s vaší cestovní kanceláři na nějaký pobytový zájezd. Tou dobou bude našemu synovi 2,5 roku. Kterou destinaci by jste doporučil pro rodiny s dětmi? Je vhodná např. Džerba? Děkuji za odpověď. Jan Vepřek Djerba je velmi dobrým typem. Krásné pláže s pozvolným vstupem, krom toho hotely v celém Tunisku jsou velmi připraveny na dětské hosty. Bazény, houpačky, prolézačky a hlavně neúnavní animátoři zajistí, že se vaše ratolest nebude nudit.
Uvažujete o poznávacích zájezdech po Jordánsku? David Pokorný V současné době nabízíme např. návštěvu jordánské Petry jako kombinaci pobytu v egyptské Tabě. Již jsme je jednou nabízeli samostatné okruhy Jordánskem. Jedná se o tak zajímavou a krásnou destinaci, že se tam určitě vrátíme. Je možné se na Vás jako cestovku obrátit s individuálním plánem cesty a s tím, že nám pro takovou cestu zajistíte letenky, ubytování a průvodce? Jen cestování po Egyptu a Tunisku... Díky. Je snažší a pro vás i cenově výhodnější si vybrat některý z nabízených okruhů těmito zeměmi, nicméně pošlete svůj požadavek na s.zima@eximtours.cz, určitě něco nabídneme.
Vážený pane, již jsem cestovala s Vaší společností a to ke vší spokojenost. Na příští rok bych opět chtěla s Vámi jet autokarem do Chorvatska. Mám ale problém. Potřebuji cestovat i s malou asi 7 kg fenkou. Vezmete nás obě do autokaru? Máte vyhražené spoje pro tyto případy? Určitě nejsem sama. Děkuji Vám za každou odpověď. Evola Pobyty do Chorvatska můžete zakoupit výhradně v síti našich vlastních prodejen (viz www.eximtours.cz) s pejskem může být problém, ani ne tak v hotelu, spíše u dopravce. Nicméně uplatněte svůj požadavek na některé naší prodejně, uvidíme. Co se s tím dá dělat.
Dobrý den, kam by jste mi doporučil příští léto svatební cestu po Evropě? Nejlépe někde u moře, kde je však v okolí také spousta památek (např. Kréta, Řecko, Malta, ...). Děkuji za odpověď. Filip Ambrož Doporučil bych vám plavbu po Nilu, bude tam vše - vyjímečnost, romantika, krásy a památky.
Dobrý den,ráda bych se zeptala,zda nepřipravujete zájezdy do Thajska. Děkuji Jana Mrvová V současné době nevypravujeme lety do Thajska, nicméně již počátkem roku bychom mohli i tento produkt nabízet v síti našich prodejen.
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda v některém zajezdu do Tuniska je možné zůstat v oázách Chebika a Tamerza aspoň dva dny... Ty oázy jsou super a hory lákají k tomu, aby se v nich člověk zastavil a prošel je... Co Vy na to? David Pokorný Tyto oázy jsou opravdu vyjímečné. Přímo nenabízíme možnost strávit v nich dva a více dnů, obraťte se ale na naši supervizorku této destinace paní Starkovou Danielu d.strakova@eximtours.cz, jistě něco dokáže vymyslet. Dobrý den, rád bych se zeptal, zda by bylo možné poznávací zájezd po Egyptu s plavbou na lodi rozšířit individuálně nejen o další dny pobytu, ale především o pěší turistiku třeba přes Údolí králů k chrámu Hatšepsut, navštívit i jiná místa v okruhu. Prostě nejezdit všude autobusy a zažít toho ještě víc... Díky Při poznávací plavbě po Nilu máte možnost např. u okruhu Osyrys strávit v Luxoru tři dny, kdy můžete individuelně okolí poznávat.
Každý rok připravuje Vaše CK novinky v podobě nové země. Na co se můžeme těšit v roce 2008? Jana S uváděním nových destinací je následovně. Novinku uvedeme pouze za předpokladu, že dokážeme pro naše klienty zajistit velmi dobré služby v destinaci za bezkonkurenční ceny na domácím trhu. Letos jsme připravili novinku nejenom pro náš, ale pro středoevropský trh, přímé lety do El Salvadoru. Do této země cestovali převážně američtí a kanadští turisté. Osobně mám velkou radost z toho , že dokážeme tuto vyjímečnou zemi nabídnout v takové kvalitě a za ta příznivé ceny.
Dobrý den pane ing. Přiznávám, že jsme zůstali věrni vaší cestovce. Posledních šest let jezdíme do Tunisu. Rádi bychom věděli, zda se dá 14. cti denní pobyt prodloužit třeba na jeden měsíc. Z čeho se odvíjí cena? Náš termín je vždy koncem října. Děkujeme Hájkovi Mgr. Jan Hájek Určitě to nějak vymyslíme, obratte se na Danielu Strakovou (d.starkova@eximtours.cz)
Dobrý den, je bezpečné cestovat do Lybie nebo Syrie pro ženu? Renáta Kobédová Pokud budete dbát obecných doporučení pro tyto oblasti, nevidím v tom problém.
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla více informací o Kapverdských ostrovech. Cena za zájezd na Kapverdy je docela přijatelná, tak mám obavy, jestli to nemá nějaký háček - např. špatné počasí. Těším se na odpověď a předem děkuji. Eva Brožová Ostrovy Zeleného Mysu, jak se Kapverským ostrovům také říká mají tu zvláštnost, že infrastruktura tam není ještě zcela rozvinutá, navštívíte Kanárské ostrovy před 25 lety a ještě budete mít celý rok překrásné počasí. Jenom pozor na sluníčko, vane tam přijemný vánek a necítíte jeho sílu, jste o hodně níže, než na jmenovaných Kanárech, proto počasí bude celoročně velmi příjemné tak na úrovni. Např. Fortalézy (Brazílie).
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na vaší nejoblíbenější zemi a proč zrovna ona je pro vás ta nej?:) Elena Šapošnikova To je pro mě těžká otázka, jsem typ, který spíše země pro svoji privátní dovolenou střídá. Ale dobře, pokud si chci odpočinout, zaplavat si v teplém mořil a udělat nějaký výlet, můj tip je Egypt. Pokud má více času a jsem připraven podniknout delší let potom mě láká El Salvador.
Dobrý den, zajímalo by mě, jakou lokalitu na Kubě byste osobně doporučoval a kolik hodin trvá let do těchto lokalit? Valérie Kiliánová Jednoznačně Varadero, EXIM tours vypravuje přímé lety z Prahy, přistanete po cca 12 hodinách na Varaderu a do hodiny jste ve svém hotelu. Lety vypravujeme konfortními dálkovými letadly ČSA.
Jak dlouho se letí do El.Salvadoru. Kde je tam nejvýhodnější zrávit dovolenou a kam je potřeba zajet na výlet. Máme Vaši zlatou kartu loni jsme s Vaší cestovkou byli V Dominik. republice. Bylo to moc hezké. Děkuji za odpověď Haltmarová Božena Dobrý den paní Haltmanová, do Salvadoru letíte 12 hodin, jestliže ale máte s námi zkušenost z Dominikánské rep. víte, že létáme dálkovými letadly ČSA. Jedná se o cestování jiné kvality. V Salvadoru doporučujeme oblast Salimitast, kde tektonickou činností vznikl podél pobřeží mořský šelf, dnes porostlý korály, který chrání zdejší pláže před příbojem tichého oceánu a v celé této oblasti jsou proto velmi výhodné podmínky pro koupání. Nabízíme zde exklusivně hotel 5* Royal Decameron Salinita, který nabízíme za VELMI výhodné ceny.
Hezký den pane Zímo! Rád bych se zeptal, jaké místo na světě má v současnosti podle Vás největší potenciál stát se novým hitem cestování a oblíbené destinace pro občany ČR? Já osobně např. slyšel o pobřeží Rudého moře v Somálsku... Druhá moje otázka směřuje přímo do Salvadoru. Proč se vydat právě tam? Předem děkuji za odpovědi a přeji hodně úspěchů. Mgr. Petr Jílek Myslím, že Egypt ještě nevyčerpal zdaleka svůj potenciál. Proto je můj typ na růst Egypt. Salvador je nejen českou, ale i evropskou novinkou. Tato země byla navštěvována převážně americkými a kanadskými turisty. Jedná se o jedinečnou kombinaci bílých pláží s palmami, středoamerické džungle, hor a sopek s vysokohorskými jezery a centrum hlavních mayských památek. To vše na relativně malém, tedy snadno dosažitelném území. Jeďte tam.
Dobrý den, už dlouho přemýšlím o dovolené v Brazílii - můžete mi poradit, kdy je nejvhodnější doba na odcestování a zda je potřeba nějaké očkování? Moc děkuji za odpověď a přeji Vám pěkný den. Jana Dvořáková Do Brazílie se dá odcestovat od prosince do dubna. Očkování nepotřebujete. Jinak máte velmi dobrý tip.
Dobrý den pane Zímo.Jako prince v pohádce jsem Vás strašně milovala.I teď po létech,když ji vidím,jsem zase malá a prožívám to znovu.Kolik ctitelek Vám roli prince připomíná? L.Krátká Jedná se asi o shodu jmen s Josefem Zímou , jsem o něco mladší a neumím zpívat..
Jaká kritéria jsou používána pro výběr delegáta zastupujícího CK v zahraničí.Mám přímo hororovou zkušenost z letošní dovolené v Egyptě. I.Marcis Doufám, že tuto zkušenost nemáte s námi. EXIM tours například pro průvodcování okruhů disponuje velmi dobře informovanými průvodci, kteří se velmi často egyptologií zabývají. Z tohoto pohledu máme velmi dobré reference na jejich služby od našich klientů.
Poradate zajezdy po osoby singel. Nemam s kým cestovat. denisa Určitě, zkuste náš web, třeba najdete parťáka...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat od jakého data budete u zájezdů uvádět konečné ceny včetně letištních poplatků a palivových příplatků. Milan Dobrý den, pokud by legislativně došlo ke standardizaci prezentování cen zájezdů ve smyslu uvedení konečné ceny, dojde zcela jistě ke zvýšení cen zájezdů. Jednoduchý příklad - palivový příplatek pro středomoří byl v březnu 890 kč, během října potom 1390. Pokud nám budou ceny vstupů takto kolísat, bude pořád férovější tyto výkyvy řešit cestou příplatků, které se mění. Asi bychom museli začít od benzinových pump a chtít, aby cena benzínu byla jedna na celý rok. Nicméně pokud bude legislativně stanoven způsob prezentace cen zájezdů ALE JEDNOTNĚ PRO VŠECHNY CK nemáme s tím problém. Je mi jen líto zákazníků, ti zaplatí více.
Dobrý den, létáme s Vámi už 6 let a jsme s rodinou velice spokojení!Ve zprávách teď ale často sleduji problémy s dopravou z dovolené domů (samozřejmě ne jen u Vás) - dá se tomu nějaký způsobem předejít nebo je to závislé pouze na letecké společnosti? Děkuji. Petra Snažíme se zpoždění letů minimalizovat. Myslím, že můžu konstatovat, že máme takových nepříjemností minimum. Svou roli hraje jistě i fakt, že máme exkluzivní smlouvu s ČSA. Zachovejte nám přízeň.
Dobrý den, zajímalo by mě zda také létáte víkendové pobyty v Evropě? A zda u Vás probíhají nějaké sezóní akce co se týče dovolené?Předem děkuji za odpověď. Hezký den Petra J. Víkendové pobyty prozatím v nabídce nemáme. Vzhledem k počtu našich letů, máme prakticky nepřetržitě v nabídce nějaké akce - last minute, speciální nabídkly, BUY Fly-atd.
PROSIM VAS JE UZ VYPRODAN EGYPT NA SILVESTRA BYLA JSEM S VASI CESTOVKOU DVAKRAT V TUNISU A BYLA JSEM MOC SPOKOJENA. PRISTI ROK POJEDU ZASE. HLAVNE TO MOC NEZDRAZTE. DAG.STRAKOVA Zkuste náš web, třeba budete mít štěstí, nebo zavolejte na call centrum.
Pořádá Exim tours zájezdy do Turecka,speciálně mě zajímá Kusadasi,kde jsem kdysi byla s Tureckou cestovní kanceláří?Bylo by možné tam s Vámi jet? Helena Kývalová Bohužel ne, ale věřím, že se z naší nabídky Turecka dá vybrat.
Dobrý den pane Zímo, kde byste trávil Vánoce nebo Silvestra? Poraďte,prosím. Nemám s kým a kde, nejraději bych ujela za teplem. Děkuji za odpověď. Milada Molitorová Někde daleko pod palmami. Daleko od běžných starostí a domova. Věřím, že se někdo objeví a přeji krásného Silvestra. P.S. Podívejte se na náš web www.eximtours.cz.
Hezký den. Kolik zákazníku se nechce vrátit z dovolené domů. Máte přehled? kolondrova tatana Nejenom přehled, ale konkrétní zkušenosti... Nová známost atd. Z pochopitelných důvodů nemůžu být konkrétnější.
Kterou zemi a lokalitu upřednostňujete pro svou dovolenou. Pavlíčková Jindřiška Snažím se střídat země, život je krátký..
Dobrý den, jak je to s dětmi zdarma? Chtěla jsem již nyni koupit zájezd na příští rok a využít slevy. Když, ale zadám zadám předběžný výpočet, dítěti stejně naběhnou poplatky. Tak jak je to ? Když zdarma, tak zdarma. Tak to chápeme snad všichni. Děkuji Eva Děti mají zdarma letenku, transfery, ubytování, služby delegáta, to jsou všechno naše "produkty", můžeme je tedy darovat. Různé polatky platíme leteckým společnostem, úřadům to již nejsou naše služby a musíme je platit. Ty nemůžeme darovat.
Máme dvě děti, v roce 2008 jim bude 15 a 19 let. Co by jste poradil za destinaci, aby byla cenově únosná, většina nabídek je pro děti mladší a i když děti studují,neplatí pro ně dovolená za vysvědčení. V loňském roce jsme byli se synem a manželem v Turecku s eximem a super i jejich výlety. Pěkný den přeje Marie Drösslerová Zkuste Tunis, nebo Egypt. Nechte si poradit od našich operátorek na call centru. Musíte vždy počítat konečnou cenu na celou rodinku. Nebo se podívejte na náš web. Máme v některých hotelích zvýhodněné nabídky pro děti až do 18 let.
Dobrý den pane Zímo, chtěla jsem se zeptat, jaké místo by jste si zvolil pro svoji letní dovolenou, aby jste se už od teď na ní těšil:o) Děkuji sklenarikova Těším se na všechny dovolené ,jsou to ty nejlepší dny v roce.
Ludmila Dvořáková Plánuje Vaše CK charterové lety z Brna do Taby v Egyptě? Prozatím ne, vydržte cestu do Prahy.
Marie Půlpánová Dobrý den pane Zímo,promiňte mi,ale nedá mi přirovnat Vaše příjmení k nenáviděnému období,k zimě.Letos se mi nezdařilo odjet někam do tepla,tak plánuji,že snad příští rok a právě ještě nevím kam.Teď se pojedu pokochat tou předvánoční Vídní,abych tu zimu nějak přežila v tom adventním čase.Otázka pro Vás:kam pojedete na dovolenou vy,kam mám jet já,když můj přítel je bývalý námořník a viděl celý svět?Děkuji Taky jezdíme před vánoci do Vídně je to paráda. Od malička svému okolí vysvětluju, že jsem Zíma s dlouhým i... Přítele tedy asi ničím nepřekvapíte, doporučoval bych pěkný hotel, odpočinek relaxaci a nesnažil bych se o jiná překvapení.
Poznávat zahraničí je krásné, ale co zajímavého byste mi doporučil v Čechách? Tedy kromě již profláknutých lokalit... Petr Nipauer Doubice poblíž Hřenska, nejsou tak "profláknuté", a jste uprostřed lesů. Hotel Heft.
Zajímalo by mě, jestli by nebylo vhodné, kdyby se cestovní společnost EXIM tours omluvila za nepříjemnosti, které nastaly po návratu z dovolené na Djerbě, na které se nakazíte úplavicí. Marcela Honusová Nemáme zprávu, že by došlo na Djerbě k nějakým hromadným zdravotním potížím, můžete prosím specifikovat termín, popř. hotel?
Co byste mi poradil, když mám chuť cestovat, ale manžel nemá zájem? Helena Zkuste koupit dovolenou a mějte připravenou kamarádku, kdyby to manžel chtěl dotáhnout do konce.
Radovan Jsou zajištěny lety do Egypta s vaší c.k.? Po letošních problémech s ck sunny days se trochu obáváme. EXIM tours má majoritní podíl na trhu - zájezdů do Egypta. Většina letů je zajišťována s ČSA. Krom toho jsme největší cestovní kanceláří v ČR. V Egyptě velmi silné zázemí odpovídající našemu postavení. Využijte našich služeb.
Lze u Eximtours objednat zájezdy pro důchodce v tomto nebo jarním období? Děkuji. Jandáková Doporučuji Djerbu nebo Sousse v Tunisku. Klidně v teď v zimě. Osobně Tunisku předpovídám, že se stane Malorkou našich seniorů a to nejenom díky velmi výhodným cenám, kterými může konkurovat i Šumavě. Obraťe se na paní Danielu Strakovou (d.strakova@eximtours.cz). Ráda vám s výběrem poradí.
Dobry den,rada bych se pana Zimi zeptala: Kdyby nemohl nebo nesmel zit tady v CR, jakou jinou zemi by si pro svuj trvaly pobyt vybral. Dekuji za odpoved. Michaela Zahradnikova Asi vás překvapím, ale jednoznačně bez rozmýšlení - Rakousko.
Dobrý den,zajímalo by mne jestli do nějaké destinace v Egyptu lze si sebou vzít psa? Pavel Šimek Taky máme doma psa, ale do Egypta bych ho nebral. Spíše by to tam protrpěl, krom toho místní ubytovatelé i restauratéři nejsou na to připraveni... Nechte ho doma a slibte mu třeba Alpy, bude se mu tam líbit víc.
Budete v příštím roce otevírat nové destinace? Pokud ano, kde a proč nemáte v nabídce zájezdy na ostrov Mykonos, když ve vaší nabídce převažuje Řecko? Petr Máme obsáhlou nabídku Řecka, kde se specializujeme především na ostrovy, nicméně Řecko nemůžu říct, že Řecko převažuje v naší nabídce. Zkuste Zakyntos, nebo Lefkádu.
Má vaše cestovní kancelář pobytové zájezdy na Kubu,ale na její jižní část.Pakliže ano,kde a v jakých cenových relacích.Děkuji. Ivana Kuchařová Dobrý den, EXIM tours vypravuje přímé charterové lety do Varadera a dovolím si říci i s největším komfortem cestování na českém trhu. Využíváme totiž exkluzivně služeb ČSA, které nám pro dálkové lety poskytly letadla typu airbus A 310. Tyto letouny nabízí odlišný komfort, který vynikne právě u dlouhých letů. 11 dní ALL Inclusive 4* hotel pořídíte již od 28 tisíc korun bez polatků. (palivový příplatek, let taxy...)
Dobrý den,chtěla bych se zeptat jakou zemi byste doporučil procestovat,jaké místo a popř.hotel byste doporučil z Vaší nej nabídky a v jaké zemi se Vám osobně líbilo a co byste případně doporučil,kam se podívat. Děkuji a přeji hodně úspěchů a co nejméně konkurenčních bojů. Jitka Janků Dobrý den, konkurenčním bojům se nevyhneme a ani se jich nebojíme. Poslední dobou se však setkáváme s něčím, co se konkurenčním bojem nazvat nedá.. Osobně se mi moc líbila plavba po Nilu s poznáváním Egypta. Absolvoval jsem ji i s rodinkou a všichni na ní vzpomínáme. Velmi pěkný je také dvoudenní výlet na Saharu. Je úžasné, kolik tváří může mít poušť od písečných dun po horké oázy, pro nás Evropany je to takový balzám pro smysly.
Dobrý den, pane inženýre,zajímají mě potomci Mayů s původními zvyky, životem a artesanií. Byl byste tak laskav a mohl mi doporučit konkrétní názvy vesnic či komunit a jejich dostupnost. Nemusí to být ale v těžko dostupném pralese, s čímž mám osobní zkušenost.Děkuji a těším se na Vaši odpověď. Eva Hásková Doporučuji pobyt v El Salvadoru odkud můžete na relativně malém území (oproti Mexiku) poznávat mayské památky. Naše cestovní kancelář pořádá výlety do Guatemaly a Hondurasu, kde můžete navštívit Tikal (hlavní město Mayů) a Copán (zvaný Paříž Mayů). Doporučuji dále navštívit vysokohorské jezero Atitlán, jedno z nekrásnějších jezer světa.
Dobrý den pane Zímo, příští rok bych chtěla vyrazit poprvé k moři se svými dvěma malými dětmi(1,5 roku a 5 let).Můžete mi prosím doporučit vhodnou destinaci,aby tam bylo vyžití pro nás všechny?A samozdřejmě aby to bylo také finančně únosné? Děkuji :-) Zdenka Kosková Pokud budeme brát poměr služby( kvalita ubytování, strava,..) můžeme vytvořit následují žebříček od nejlepšího poměru mezi cenou a službami: Egypt, Tunisko a Djerba, Turecko, Španělsko a Malorka, Bulharsko, Řecko.
poradate zajezdy pro osoby singel,nemam s kym cestovat a neznalost anglictiny me dost blokuje JANA Máme na webu sekci pro singl cestující, docela se osvědčila, většinou se spolucestující najde.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, po jaké době vyměňujete svě delegáty, když jsou v určité destinaci delší dobu, aby předešli úplnému "vyhoření" ze stále stejných dotazů otravných turistů a aby je ta práce pořád bavila? Alena Šabaková Delegáty měníme většinou na jejich vlastní žádost, například průvodci okruhů Egyptem patří mezi "stálé" delegáty. Naproti tomu delegáti exotických destinací (např. Karibik) mají zájem po dvou sezónách zkusit něco jiného.
Dobrý den, je Brazílie včetně Ria de Janeira skutečně nebezpečná, co se do počtu loupežných přepadení týče? A prosím o zodpovězení ještě jedné otázky, zda je do Indie oblast Goa a jižní část Indie nezbytné očkování a užívání antimalarik. Jednalo by se o krátký pobyt v civilizovanějších oblastech. Předem děkuji za odpověď. Lenka Brazílie, stejně jako další země latinské Ameriky je méně bezpečná pro lidi, kteří vědomě porušují zásady pro pohyb v těchto zemích. Nemáme z naší praxe jediný případ, kdy by naši klienti zaznamenali nějakou újmu. Exim tours létá do Fortalezy, což je oblast, kam se movití brazilčané jezdí sami rekreovat. Pravdou je, že pro poznávací cesty do těchto zemí je lepší mít s sebou zkušenného průvodce. Ale Brazílie opravdu stojí za to! Ohledně Goy si myslím, že to není destinace pro naše turisty. V současnosti nabízené kapacity v Goyi nejsou v kvalitě, kterou náš klient od exotické dovolené očekává. Osobně bych dal přednost té Brazílii.
Dobrý den pane Zíma,v létě bychom si chtěli udělat s rodinou výlet za sluníčkem do Egypta.Mohl by jste nám doporučit nějakou lokalitu? Děkujeme za odpověď Jaroslav Knespl Zátoku Makadi Bay - hotel Prima Life Makadi, je to jedna z nejkrásnějších pláží Egypta.
Plánujete rozšíření destinací? Například: Thajsko, Maledivy,Vietnam, Čína? eva simulikova Určitě ano, každý rok přidáme novou destinaci. Nicméně naší strategií je, že pokud vstupujeme do nové destinace tak jenom za předpokladu, že jsme schopni tam vypravit samostatný let s důrazem na jeho kvalitu - vhodná letadla umožňující pohodlné zdolání vzdálenosti, dále zde vytvoříme silné zázemí pro delegáty a tím i jistotu pro naše klienty. Nakonec z této pozice zajistíme nabídku ubytování. Podmínkou je, abychom všechny tyto služby dokázali klientům nabídnout za vysoce konkurenční ceny. Tedy, nechte se překvapit...
RADA CETUJI,ALE BOHUZEL NEUMIM ANGLICKY,JENOM ITASKY,MAM STRAH ZE SE V DALEKYCH ZEMICH ZTRATIM A KAM SE MAM OBRATIT.JSEM OSOBA SINGL A TEZKO NEKOHO SHANIM K SOBE,PROTOZE ME LAKAJI DALEKE ZEME JAKO AUTRALIE ,AMERIKA,THAJSKO KTERE JSOU FINANCNE NAROCNE. JANA Můžu jenom doporučit využít služeb cestovní kanceláře. Například na našich stránkách (www.eximtours.cz) je možno se mezi "singl" cestující přihlásit, buď spolucestujícího touto formou najdete, nebo vám zařídíme singl. Ve všech nabízených destinacích máme silnou pozici, dobře zajištěnou česky hovořící delegaturu.
Dobrý den, s cestovní kanceláří exim tours jsem cestovala a byla jsem velmi spokojená, chtěla jsem se zeptat zda jste pro či proti, aby se zájezdy udávali v celkové ceně, již s poplatkami letištními, atd. a proč ? Myslíte si, že kvůli tomu cena zájezdů vstoupne ?, děkuji za odpověď Tereza Nemáme problém definovat cenu jakýmkoliv způsobem. Nicméně vycházíme ze vstupů, kterými jsou ceny paliv a cenová politika leteckých společností.
Dobrý den p. Ing. Zímo. Jsme manželé Rieszovi. V roce 2008 oslavíme 30.výročí svatby a rozhodli jsme se toto výročí oslavit dovolenou v Egyptě. Tuto zemi nám doporučili známí již před několika lety, ale jelikož jsou různé názory na tuto destinaci, stále jsme váhali. Ale již jsme rozhodnutí, z katalogu léto 2008 jsme si vybrali oblast Sharm El Sheikh, hotel Pyramisa - prosíme Vás o názor, zda-li byste výše uvedené mohl doporučit. Moře v Egyptě má prý své kouzlo a krásu. Prosíme o Váš názor popř. který hotel byste vy z osobních zkušeností doporučil, popř. i v Hurghadě. Děkujeme za sdělení názoru a zkušenosti. Jěstě dodávám, že jsme vcelku stále aktivní spotovci, takže přístup do moře z mola/pontonu/ by nám neměl dělat problém. Eva Rieszová V Hurghadě bych doporučil hotel Dana Beach nebo Primalife Makadi (jedna z nejlepších pláží v Egyptě), v Sharm El Sheikhu je dobrou volbou Pyramisa, nebo Prima Life Rohana. Nerad bych ale předem naši další nabídku ubytovacích kapacit. Snažíme se, aby popisky co nejlépe odrážely skutečnost a každou sezónu je aktualizujeme. Jinak se podívejte na kombinace pobytu s plavbou po Nilu, na lodi jste v klimatizované kajutě a jedná se o opravdu mimořádný zážitek spojený s poznáváním historie Egypta.
Dobrý den, se společností Exim jsem již cestovala a byla jsem velice spokojená. Zajímá mne jak stanovujete úroveň střediska při výběru do katalogu, ne vždy odpovídá hodnocení v realitě. Háková Olga Pokud se náš názor rozchází s označením daného hotelu, uvedeme naše hodnocení. Zpravidla však na hodnocení ubíráme, než přidáváme.
Do jakých dalších lokalit míří Exim tours na jaře (co bude následovat po Salvádoru)? Díky Olga Franců Rád bych vám to prozradil, ale je to obchodní tajemství, nechte se překvapit. Zaručím vám, že se bude jednat o atraktivní destinace, velmi dobré služby a kvalitu při zachování vysoce konkurenčních cen.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda Exim tours uvažuje o zájezdech do Černé Hory, Thajska. Děkuji. Marta Pecharová Zvažujeme průběžně přidání dalších destinací, konkrétně s Thajskem máme zkušenosti, o Černé Hoře zatím neuvažujeme pro proměnou kvalitu tamních služeb.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat která ze všech zemí co jste kdy navštívil se Vám nejvíce vryla do srdce? Může to být klidně jedno konkrétní místo, vůně, nálada, člověk kterého jste potkal... Děkuji Eva Kramperová Asi to bude Jeruzalém a zvláště Betlém. Považoval jsem se do té doby za ateistu, ale to místo na mě opravdu působilo jinak, velmi silně, přitom architektonicky se nejedná o nic mimořádného.
Dobry den, chtela jsem se zeptat, kam je v prosinci nejlepsi jet na dovolenou se 7letou dcerou, abychom se mohli koupat a pritom nemuseli letet pres Atlantik. Divali jsme se na Kapverdy...Diky Misa Ostrovy zeleného mysu neboli Kapverdské ostrovy jsou velmi dobrý tip. Ještě bych doporučil k výběru přiřadit Egypt. Tepleji ale bude na Kapverdech.
Výherci voucherů * Haltmarová Božena * Mgr. Petr Jílek * Filip Ambrož