Je Vám horko z posledních letních dní? Ochlaďte se výběrem lyžařské dovolené. Předprodeje právě startují, odměnou za včasný nákup Vám bude sleva až 15 % a široký výběr oblíbených hotelů či penzionů přímo u sjezdovky. I když léto pomalu končí, Vy můžete opět přemýšlet, kam tentokrát vyrazit. Co třeba levně do Alp? S výběrem Vám pomůže NEV-DAMA, česká lyžařská jednička. 

V Itálii o sníh nepřijdete

Za stále slunečným počasím vyráží lidé do italských Alp, které jsou známé svými perfektně upravenými a širokými sjezdovkami. Projet můžete tratě všech možných obtížností s veškerým komfortem. Do Itálie nejčastěji vyráží lyžaři na celý týden, v poslední době jsou ale stále více populární zkrácené pětidenní pobyty se čtyřdenním skipasem. Exkluzivně na italských sjezdovkách můžete využít 100% garance sněhu. „I přes vynikající podmínky v Alpách nabízí NEV-DAMA vrácení peněz v případě, že ve Vašem vybraném středisku bude v okrajových termínech sezony málo sněhu,“ uvedla Simona Fischerová z NEV-DAMY, která patří do cestovní skupiny FISCHER. 

Na Aprés ski jedině do Rakouska

Rakouské Alpy nabízí velmi příjemnou dojezdovou vzdálenost. „Například do velmi oblíbené oblasti Dachstein West je to pouhých 380 km z Prahy, takže se vyplatí přijet třeba jen na prodloužený víkend. Navíc Rakousko často nabízí možnost zvýhodněných pobytů, takže například při objednání 4 nocí zaplatíte pouze 3,“ říká Fischerová. Velkým lákadlem je pestrá paleta ubytovacích zařízení od romantických apartmánů až po kvalitní hotely s luxusním wellness, ve kterých si můžete dopřát i bohatý all inclusive. Není nad to, vychutnat si po náročném dni na sjezdovce typický rakouský schnaps. Rodinám s dětmi slibuje Rakousko i vodní radovánky. Ve střediscích Bad Kleinkirchheim a Bad Gastein najdete zábavní aquaparky a termální lázně.

Autor: Nev Dama

Zábava i pro děti

V některých italských a rakouských hotelech či rezidencích můžete zdarma využít i dětský klub s českými animátory a instruktory. Ti se o děti postarají během dne i na sjezdovce, takže si můžete bezstarostně zalyžovat sami i na obtížnějších tratích. Večer je pro ně navíc připraven bohatý animační program.

Znáte už Alpy v Rakousku i Itálii dokonale? Vybírat můžete i z nabídky skvělých pobytů ve Francii, Švýcarsku i Slovinsku.