1. Praní v příliš horké vodě

Stalo se vám někdy, že jste své prádlo po vyndání z pračky nepoznali? Špatně zvolený program a hlavně teplota vody bývají příčinou nezvratitelné katastrofy. Nové postupy v praní dnes umožnují prát při nižších teplotách, než jsme byli zvyklí a zaručí vám překvapivý výsledek. Například pračky Samsung využívají technologii EcoBubble, která obohacuje prací lázeň o aktivní kyslík. Díky tomu vzniká aktivní pěna, jenž aktivuje enzymy při nižší teplotě a umožňuje jejich rychlejší pronikání do tkaniny. Výsledkem je kvalitní a přesto šetrné praní.

2. Boj se skvrnami

Nikdo nechce mít oblečení se stopami jídla, pití, nebo třeba oleje, a tak zkoušíme všemožné zaručené čističe nebo jsme nuceni prát při vyšších teplotách, než je vhodné pro danou tkaninu. I zde pomohou pračky Samsung a jejich funkce Bubble Soak. Ta prádlo nejprve vystaví intenzivnímu působení aktivní pěny až na 30 a tím odstraní nechtěné nečistoty a skvrny velmi šetrným způsobem.

Kateřina Holíková
Autor: Samsung

3. Přeplňování pračky

Máte velkou rodinu a stále plný koš špinavého prádla? Možná se pak snažíte buben naplnit do posledního místa. Ale pozor! Přeplněná pračka nikdy nevypere prádlo dokonale a pro každý druh tkaniny je doporučené prát jiné maximální množství. Pokud tedy chcete ušetřit čas, pořiďte si pračku s větší kapacitou. Trendem posledních let jsou pračky s nápní až pro 8 kg. Pračky Samsung z řady WW6000 si navíc poradí díky programu Super Speed až s 5 kg prádla za 59 minut, což je momentálně na trhu největší objem prádla za nejkratší čas.

4. Ignorace podezřelých signálů

Během pracího cyklu slyšíte podivné zvuky, a přesto s tím nic neděláte? Mnohdy nám přístroj napovídá, že něco není v pořádku, ale neřešíme příčinu, dokud alespoň trochu funguje. Automatický systém sledování chyb Smart Check u praček Samsung zjistí a diagnostikuje problém ihned a prostřednictvím aplikace, kterou si zdarma stáhnete do mobilního telefonu, vám navrhne řešení. Tím šetříte nejen čas, ale také zbytečné náklady za opraváře.

Autor: Samsung

5. Agresivní čištění pračky

Řešíte zápach vycházející z pračky tím, že ji prolijete různými čističi či kyselinou? Usazeniny spolu s bakteriemi možná nakrátko zneškodníte, ale z dlouhodobého hlediska hlavně ničíte samotnou pračku. Například unikátní samočisticí program Eco Drum Clean u praček Samsung doporučujeme pro udržení v čistém stavu spouštět vždy po 40 cyklech. Ten čistí bez použití chemikálií a navíc vás pračka upozorní v momentě, kdy je potřeba Eco Drum Clean spustit.

Více informací o pračkách Samsung naleznete na www.samsung.cz.