Nenavštívit Lignano, malebný poloostrov s krásnou přírodou a čistými plážemi, by byla škoda. Na jedné straně ústí řeka Tagliamento a na straně druhé řeka Laguna di Marano, přímo mezi nimi se rozléhá až osm kilometrů udržovaných písečných pláží s pozvolným vstupem do moře. Letovisko Lignano je ideálním místem pro strávení klidné rodinné dovolené s dětmi, ale i pohodové dovolené s partou přátel. V této oblíbené části Itálie totiž naleznete nejen klidné části města s rodinnými domky, ale i turistické centrum s diskotékami, restauracemi a nákupní promenádou.

Autor: Italieonline.eu

Letovisko Lignano je z Prahy či Brna vzdálené pouhých 7-8 hodin autem a je tím nejbližším místem pro vaši letní dovolenou u moře.  Cesta je nenáročná a hravě ji zvládne i méně zkušený řidič. Během letní sezony je zřízena i speciální autobusová doprava Itálie – Lignano, využívat ji můžete od konce května do konce září.

Velkou výhodou této lokality je skvělá dopravní dostupnost. Další výhodou je fakt, že zde naleznete kvalitní ubytovací zařízení, velké množství vyžití pro děti i dospělé a především čisté moře s velmi dobře udržovanými písečnými plážemi.

Autor: Italieonline.eu

Kromě standardního ubytování v kvalitních turistických kempech, je zaznamenána i zvýšená poptávka po moderně zařízených apartmánech u pláže s bazénem, ale i po luxusním ubytování v mobilních domech. Mobilní domky již dávno nejsou nevzhledné krabice, ale jedná se o luxusně vybavené a klimatizované obytné jednotky s plochou až 55m2, dvěma ložnicemi s vlastní koupelnou, hydromasážní sprchou a živým zeleným plotem, který vám zajistí soukromí a bezpečí pro vaše děti. Tyto krásné domky naleznete například v letovisku Camping Villaggio Pino Mare, které je přímo u pláže, má hned několik bazénů a své vlastní wellness centrum.

...
Autor: Italieonline.eu

Pokud se tedy rozhodnete pro návštěvu Itálie, nechte si poradit od odborníků a využijte mimořádných 40 % slev a lákavých last minute nabídek.