Léčivé vlastnosti různých kamenů zná lidstvo již odnepaměti. „Některé kameny léčí, jiné tlumí bolest či dodávají energii,“ vypráví zkušená léčitelka Hydys, která spolu se svou dcerou a rovněž léčitelkou Malachitkou doporučuje vhodné léčivé kameny návštěvníkům největší evropské výstavy drahých kamenů v Praze-Ruzyni.

Nejznámějším léčivým kamenem je podle ní křišťál. „Křišťál odebírá negativní energii a pozitivní dodává, dokonce i zvyšuje imunitu, léčí křečové žíly či tříselnou kýlu,“ popisuje Hydys. Oblíbenou horninou je i šungit, který se používá k čištění vody či proti bolestem kloubů. „Nejrozšířenější je však akvamarín, zejména pro jeho antidepresivní účinky,“ upřesňuje Hydys.

Akvamarín má záračné účinky, zbaví vás depresí.
Autor: www.vystavamineralu.cz.

Mnozí lidé jsou přesvědčeni, že léčivé vlastnosti kamenů jsou úzce provázány se znameními zvěrokruhu. Léčitelka Hydys toto tvrzení poupravuje: „Ne vždy se člověk musí rozhodovat na základě astrologického znamení. Podle našich zkušeností je lepší, když při výběru kamene uvěří vlastní vnitřní intuici,“ říká.

Černá hornina šungit vám pomůže od bolestí kloubů.
Autor: www.vystavamineralu.cz.

V prostorách výstavy radí expert na léčivé kameny  všem zájemcům o léčivé kameny každou středu od 11 do 16 hodin.  „Každému zájemci se věnujeme individuálně, abychom poznali jeho životní bolesti. Projedeme jej kyvadlem a poté skrze kameny dodáváme sílu a energii. Poradna je samozřejmě zdarma,“ líčí léčitelka Hydys.

Více informací zde www.vystavamineralu.cz.