Z vlastních zkušeností můžeme doporučit největší rakouskou lyžařskou ledovcovou oblast Stubai, která se počtvrté pyšní titulem "NEJ rodinné lyžařské oblasti v Alpách" od průvodce ADAC SkiGuide, která nabízí dětem do deseti let v doprovodu rodiče lanovky, vleky i půjčení lyžařské výbavy zdarma.
Stubaiský ledovec pořádá vzdělávací "lavinové kurzy", freeridové výlety s akreditovanými horskými průvodci či přenocování v nadmořské výšce 2 500 m v rámci SportScheck Biwak Camp.
Největší rakouská lyžařská oblast Ski amadé láká návštěvníky nejen na svých 760 km sjezdovek, ale i na "zážitky pěti smyslů". Patří mezi ně nový stočtyřicetimetrový visutý most Glocknerblick, dalekohledy na vyhlídkových plošinách královské lyžařské trasy pod třítisícovým masivem Hochkönigu, hudební sjezdovka ve Schladmingu, speciální masáže Drive-In pro lyžaře na horní stanici lanovky Grafenberg ve Wagrainu či nejrůznější vysokohorské gastronomické hody. 
Autor: Profimedia.cz
V celé oblasti Ski amadé je zdarma dostupná wi-fi síť se 400 přístupovými místy. Dobrým nápadem je "Ski amadé Guide" s geomapou, v níž lze sledovat ujeté kilometry i zdolaná převýšení a pak lyžařské deníky synchronizovat s mobilem i počítačem.
Projekt "Learn2Ski" pomůže lyžařům začátečníkům překonat začátky, navíc lyžařské školy slibují vrácení peněz všem, kdo nesjedou po absolvování třídenní výuky modrou sjezdovku.
Zaručeně největším lákadlem je Schladming, který získal díky letošnímu únorovému mistrovství světa v alpském lyžování vynikající infrastrukturu. Navíc v listopadu nahradily starou lanovku v Hochwurzenu v rámci lyžařské houpačky čtyř hor "4-Berge-Skischaukel" ve středisku Rohrmoos/Schladming vyhlídkové kabiny pro deset lidí. Na vrcholu je lanovka ve výšce 1 800 m ukryta pod zemí.