Přes 150 turistů muselo téměř celý den čekat, až z kanadského Montrealu dopraví náhradní součástku, bez které nebylo možné z Varadera odletět. Je pravda, že je dopravce po tu dobu ubytoval v hotelu a zajistil další služby. Tím to ovšem dříve v tom lepším případě obvykle končilo. Nyní ale mají cestující díky nařízení Evropské unie také nárok na finanční kompenzaci až ve výši 15 000 korun.

Nebojte se uplatnit nárok na náhradu, máte na ni nárok!

"Podle informací, které máme k dispozici, mají cestující, kteří se ocitli v této situaci, nárok na finanční kompenzaci ve výši až 600 eur na osobu, tedy přibližně 15 000 korun,“ upozorňuje expert na kompenzace v letecké dopravě Ivo Brokeš ze společnosti Náhrady.cz.  Jak dodává, bude samozřejmě třeba ještě vyloučit případy, nezávislé na vůli dopravce.

Při zpožděném nebo zrušeném letu se nyní můžete obrátit se žádostí o kompenzaci na odborníky z Náhrady.cz přímo na Letišti Václava Havla
Autor: nahrady.cz

Jak na to? Je to jednoduché

Pokud se někdy ocitnete v podobné situaci, neváhejte také uplatnit svůj nárok na kompenzaci. Je pravda, že dříve spoustu cestujících odradily administrativní a argumentační kličky leteckých společností, které dělaly všechno proto, aby se vyplácení náhrad vyhnuly. Dnes je situace mnohem jednodušší, protože už existují společnosti, které všechno vyřeší za vás. A to dokonce online, takže nemusíte nikam chodit.

Jednou z nich jsou právě Náhrady.cz. Pracují v ní odborníci, kteří dříve působili v leteckých společnostech a znají tak nejlépe všechny jejich kličky. Pokud se vám tedy zpozdil let nebo byl dokonce zrušen, stačí otevřít stránky Náhrady.cz, vyplnit jednoduchý formulář a za nedlouho se dozvíte, zda máte na kompenzaci nárok. Pokud ano, o nic víc kromě toho, jak získané peníze utratit, se už nemusíte starat.