Hra se odehrává během událostí Resident Evil 2 a 3. Setkáte se tak s celou řadou známých postav, jako Leonem S. Kennedym, Claire Redfield, Nicholaiem Zinovievem, Adou Wong a dalšími. Více postav se přitom dočkáme s rozšiřujícím, stahovatelným obsahem. Jsou to ale také známí nepřátelé, se kterými změříte své síly, ať už to bude Nemesis, Mr. X nebo řadoví protivníci jako Lickeři, Hunteři a nejrůznější druhy zombies.

Video
Video se připravuje ...

Resident Evil v týmovém pojetí Capcom

Známé lokace přinášejí příjemnou nostalgii

Bohužel je setkání se starými známými to nejlepší, co hra nabízí. Resident Evil: Operation Raccoon City vám dokonce umožní zasáhnout do příběhu celé série, a to když vás na konci samotné hry postaví Umbrella před úkol popravit Leona. Volba je jen na vás, ale jde o jediný takový okamžik ve hře. Fanoušky potěší i návrat do známých lokacích, které spatříte znovu v nové podobě. Jakmile jsem v Raccoon City navštívil samotné ulice, policejní stanici nebo tajnou podzemní laboratoř Umbrelly, hned na mě dolehla příjemná nostalgie. Na té však celou videohru postavit nelze.

Přivítejte Wolfpack, zabijácký tým Umbrelly a také protagonisty jednoho z nejhorších dílů série Resident Evil
Autor: Capcom

Čtyřčlenný tým Wolfpack ve službách Umbrelly

Před každou misí si můžete vybrat ze šesti členů zabijáckého komanda Wolfpack, ze kterého sestavíte čtyřčlenný tým. Každý člen komanda má jiné schopnosti. Lupo je vůdkyní týmu, Vector je specialistou na kradmé zabíjení, Beltway je specialista na výbušniny, Spectre průzkumník, Bertha medikem a poslední Four Eyes je specialistkou na prostředí, která vás dokáže vyléčit z nákazy. Odlišnosti mezi jednotlivými členy tu jsou, ale jsou spíše kosmetického ražení. Pokud budete navíc hrát sami, připravte se na to, že vás tým nikdy nepodpoří. Umělá inteligence je totiž na úrovni oživlých mrtvých.

Krycí systém by byl fajn, kdyby fungoval, jak by měl
Autor: Capcom

Nové prvky, které mohly zůstat pohřbeny

Resident Evil: Operation Raccoon City přináší kromě týmového pojetí, jehož zpracování pokulhává jako šouravý zombie, i několik sporných nových prvků. Jedním z nich je populární krycí systém, známý z Gears of War. V praxi však pramálo kdy funguje, ke zdi nebo jinému krytu se postava občas přitiskne sama, občas ne, občas se při pohybu i sama postaví, prostě děs. Nově můžete brát zombie jako (ne)živý štít. V praxi to ale nikdy nebudete potřebovat. Něco jiného je už nákaza virem, který vás promění v nemrtvého. Vždy se tak hodí mít po ruce antivir, stejně jako ozdravující sprej. Léčebné zelené byliny jsou ve hře přítomné, ale nemůžete si z nich dělat zásoby, jen je hned použít.

Na Lickera, jednoho z nejoblíbenějších protivníků, narazíte ve hře hned několikrát
Autor: Capcom

Ve více hráčích to není tak zlé

Videohra s týmovými prvky se samozřejmě nejlépe hraje s týmem spoluhráčů.  Ti vás na rozdíl od umělé inteligence oživí, pokud budete potřebovat. Kampaň, která je neuvěřitelně krátká a trvá zhruba 5 hodin, tak bude rázem větší zábava. K dispozici je ale i kompetitivní multiplayer. Ten obsahuje klasický deathmatch, hru lidé vs. zombies, záchranu civilistů do vrtulníku nebo nový režim hrdinové. V něm se postaví hrdinové série proti největším padouchům. Multiplayer na síti je na chvíli zábavný, ale po chvíli nemá, ostatně jako celá hra, žádný smysl.

Fotogalerie
8 fotografií

Špatně, špatně, špatně!

Resident Evil: Operation Raccoon City je videohrou s neuvěřitelně promrhaným potenciálem. Její vizuální podoba není nejhorší, ale ke graficky vyladěné podívané má hra daleko. Zombies padnou k zemi již po pár ranách a ihned se rozpustí. Po celou dobru hraní nebudete mít nikdy pocit strachu, což je u série Resident Evil průšvih obřích rozměrů. K tomu si připočtěte dlouhé nahrávání a spousty technických chyb i nešvarů. Například když členové vašeho týmu skončí zaseknutí v texturách a vy je nebudete moci oživit. Této hře by se měli hráči vyhnout obloukem, stejně jako oživlým mrtvolám. Pro fanoušky série platí toto varování hned dvojnásobně!

Hodnocení Blesk.cz: 5/10

Plusy:

Známé postavy a lokace

Multiplayer

Minusy:

Týmové prvky jsou k ničemu

Hloupá umělá inteligence

Spousta technických chyb

Promrhaný potenciál

Velmi krátké

 

Infobox

Datum vydání: 23. březen 2012

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3

Cena: 1599 Kč

Výrobce: Slant Six Games

Vydavatel: Capcom

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ