Příběh zavede známé hlavní hrdiny Jill Valentine a Chrise do útrob zdánlivě opuštěné luxusní lodi Queen Zenobie, která se plaví v oceánu. Právě na ní se nachází nová forma děsivého viru, která může veškerý život v oceánu proměnit v děsivé mutanty. Tím se však dostáváme k hlavním nepřátelům ve hře. Jsou jimi právě mutanti. Žádní obživlí nemrtví se ve hře neobjeví, což zarmoutí nejednoho fanouška série.

Video
Video se připravuje ...

Horor ve 3D - Resident Evil Revelations Capcom

Kombinace akce a hororu

Resident Evil Revelations je stejně jako pátý a čtvrtý díl orientovaný na akci. Vaši hrdinové se umí ohánět zbraněmi (pistole, brokovnice, ostřelovačka, raketomet…), ale protivníky dokážou odrazit i svižným kopem. Kamera snímá dění zpoza postavy, při míření si však můžete zvolit, zda budete mutanty likvidovat z pohledu vlastních očí nebo třetí osoby. Veškeré zbraně lze vylepšovat a během hry libovolně měnit jejich vlastnosti. Nebyl by to ale Resident Evil, aby nepřišly ke slovu, či spíše strašidelnému kvílení, hororové prvky. Atmosféru by šlo v některých částech hry krájet. Nechybí ani typické „lekačky“! Za silnou hororovou stránkou stojí i strašidelný hudební doprovod a herní lokace. Opuštěná luxusní loď na širém oceánu byla tématem už mnoha filmových hororů, až se Blesk.cz diví, že na moře nevyplul Resident Evil mnohem dřív.

Mířit lze i z pohledu vlastních očí
Autor: Capcom

Hlavolamy zmizely

Ze hry však prakticky úplně zmizely hlavolamy. Maximálně budete muset vyřešit lehkou hříčku na dotykovém displeji nebo najít klíč ke dveřím. Nic víc. Původní díly byly protkané hádankami, zde je vidět snaha o zpřístupnění širší hráčské obci. Bohužel na úkor fanoušků. Naopak se vrátil nový prvek z pátého dílu, a to kolega ve zbrani. Celou dobu vás bude provázet a krýt vám záda, ale upřímně v tom zas tak dobrý není. Jill doprovází kolega Parker, Chrise zase další nová postava Jessica. I v jejich kůži si můžete zahrát, stejně jako v rolích Keitha a a Quinta, členů protiteroristické jednotky. Bohužel jsou všechny nové postavy hloupé a s nimi i celý příběh Resident Evil Revelations. V tomto ohledu novinka pro Nintendo 3DS za staršími díly pokulhává jako zombie.

Fotogalerie
7 fotografií

Nový hardware pro lepší ovládání

Resident Evil Revelations podporuje nový hardware pro Nintendo 3DS – Circle Pad Pro. Jde o druhý směrový kruhový ovladač, doplněný bočními tlačítky. Handheld se zasune do doplňku, přičemž ovládání už slušně simuluje klasický gamepad známý z velkých konzolí. S Circle Padem Pro se hra samozřejmě ovládá neskonale lépe, ale i bez něj si hru užijete. Jen nebude moci mířit i při chození jako s doplňkem. Vizuální stránka hry nepotřebuje chválit, na první pohled vypadá báječně a jen těžko byste na platformě hledali hezčí titul. Zvláště pokud zapnete 3D efekt. S ním vypadá hra ještě lépe a můžete si libovolně měnit jeho hloubku. Třešničkou na dortu je režim Raid ve kterém můžete sami, nebo s dalším hráčem, ať už lokálně nebo na síti, plnit sérii misí. Na rozdíl od hlavní hry se zde nevylepšují jenom zbraně, ale i vaše postava. Životnost hry se tak prodlužuje. Resident Evil Revelations je skvělou hrou, skvělým hororem i akcí, ale kvůli absenci nemrtvých nejspíš milovníky letité série příliš nepotěší…

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

Pořádná porce hororu i akce
Strašidelné lokace
Prvotřídní grafika a zvuk
Povedené ovládání
Režim Raid, včetně multiplayeru

Minusy:

Fanouškům budou chybět nemrtví
Špatný příběh a vedlejší postavy
Absence hlavolamů

Infobox

Datum vydání: 27. leden 2012

Platformy: Nintendo 3DS

Cena: 1199 Kč (1699 Kč s Circle Pad Pro)

Výrobce: Capcom/Tose

Vydavatel: Nintendo

Distributor v ČR: ConQuest

Jazyk: AJ