Na začátku všeho stála obrovská touha být v létě u moře co nejdéle. Většina cestovních kanceláří má v nabídce nanejvýš dvanáctidenní zájezdy. Ještě dnes si pamatuji ten pocit frustrace, kdy jsem seděla na pláži s nohama zabořenýma v písku a věděla, že do konce pobytu zbývají už jen dva dny. Jak to udělat, aby byl příští rok jiný? Koupit dva zájezdy, spojit je a odečíst prostřední letenky? Drahé. Vykašlat se na letadlo, jet autem a koupit si od cestovky jenom ubytování? Pořád drahé. Donekonečna jsem si s tím lámala hlavu a nic kloudného mě nenapadalo. Jediné, čím jsem si byla jistá, bylo, že to musí jít.

Ubytování: oslovte majitele

Plánování dovolené – pro mnohé stres, ale já si to užívám. Jako první hledám ubytování. Příbuzní i přátelé se mě často ptají, kde hledám. Jednoduše googlím. Nejekonomičtější je najít si majitele apartmánu a domluvit se s ním napřímo. Téměř vždy vám nabídne rozumnou cenu.

Pokud se to nedaří, jsou tu servery Airbnb nebo Booking.com. Hledání zabere trochu času, ale vyplatí se to. Ideální termín na lov levného ubytování je duben, případně první půlka května.

Doprava: po vlastní ose

Dopravu následně zařídíte snadno. My často jezdíme autem. Hodně ho totiž využíváme na místě. Odpadnou nám náklady na pronájem vozidla, bez kterého bychom si neužili spoustu věcí: třeba být každý den na jiné pláži. Kdo se nechce kodrcat autem, využije nabídku nízkonákladových leteckých společností. Doporučuji nebát se odletů i z jiných měst než z Prahy. Velmi dobré zkušenosti máme například s Norimberkem nebo s Mnichovem.

CELÝ ČLÁNEK ČTĚTE NA REFLEX.CZ

Objevte v létě Rakousko! Více se dočtete zde!

Bedekr pouták
Autor: Blesk - Ramon Hofman

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

HRADW mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: HRADW Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 69 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CZECH NEWS CENTER, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.czwww.platmobilem.cz.