Česká republika na kole

Česko disponuje množsvím nádherných cyklistických oblastí. Hustou síť cyklotras a nádhernou přírodu nabízí například Šumava. Znamenitou volbou pro cykloturistiku je také Třeboňsko se svými stovkami kilometrů dobře udržovaných cyklostezek. Skvělé cyklovýlety nabízí i okolí Prahy. A nesmíme zapomenout ani na jižní Moravu. Pokud hledáte levné a výborně dostupné cyklistické lokality, je zbytečné hledat za hranicemi.

Dovolená na kole: Nejlepší cyklostezky v ČR

Rakousko na kole

Ať už horská, nebo silniční, kola se mají u naších jižních sousedů opravdu krásně. Na vyznavače cyklistiky zde čekají tisíce kilometrů výborně značených cyklostezek. Pokud hledáte dobře dostupné, odpočinkové cesty, doporučujeme povodí řeky Dunaj. Podél řeky projedete bez větší námahy celý sever této úžasné země. A pokud hledáte výzvu pro své horské kolo, čeká na vás Alpsko- jadranská cyklostezka. Tato cesta vede ze severu Rakouska na jih. Křižuje tak nejkrásnější pohoří Evropy - Alpy.

Více informací o cyklotrasách v Rakousku, zde!

Holandsko na kole

Nizozemí je královstvím cyklistiky. Jízdních kol je v této nížinaté zemi více, než automobilů. Pro českého cyklistu jsou holandské cyklostezky hůře dostupné. Kolo ale můžete nechat doma. V Nizozemí narazíte na půjčovny kol v každém větším kempu, vlakové zastávce, nebo národním parku. Dokonce i centrum hlavního města Amsterodam je vhodné pro cyklistiku, což je mezi evropskými metropolemi rarita. A pokud vás neláká ruch velkoměsta, doporučujeme síť cyklostezek kolem jezera IJsselmeer. Zejména jízda po uměle vybudované hrázi je úžasný zážitek.

Více informací o cykloturistice v Holandsku, zde!

Další cyklovýlety po Evropě:

Hit letošního léta: Do Evropy autobusem a zpátky na kole

Evropou na kole - evropská města

Chystáte se na dovolenou na kolech? Předejděte problémům a jeďte tam, kde jsou cykliisté vítáni!