Taky říká, že pokud navštívíte veletrh Holiday World, budete mít před sebou celý svět jako bonboniéru, stačí si vybrat ty nejlákavější kousky, sbalit a pak už jen vychutnávat. Jestli hořkou, sladkou či kořeněnou chuť, to už záleží na destinaci a vašich cestovatelských chuťových pohárcích.

Petr Horký dotočil před rokem film s Miroslavem Zikmundem – cestovatelskou legendou – kdo by ho neznal?! Aby ten mohl vyrazit na svou objevitelskou výpravu, musel se se svým druhem Jiřím Hanzelkou připravovat neuvěřitelných sedm let. Učit se málo známé jazyky, protože anglicky se mluvilo jen v anglických koloniích. Tam, kam jeli, nebyly žádné hotely, doprava nestála za nic, možná sloni. Dneska? Sednete na letadlo a letíte, kam chcete. Předem se ubytujete a naplánujete si program včetně rezervace džípu. Když se vám tam nebude líbit, odletíte dřív domů. Spíš ale pověsíte na Facebook pár fotek s domorodci...

Pokud máte dost peněz, už snad není místo, které byste nemohli navštívit. Cestovat do všech koutů světa? Je to tak snadné… A nebojte se, stále je co objevovat. Podle Petra Horkého máme každý v hlavě svá bílá místa, která jsou neprobádaná a do nichž se na cestách vypraví každý z nás.