Britský dobrodruh Ben Southall komisi, která nového správce korálového ostrova Hamilton vybírala, zaujal už svým profilovým videem. "Minulý rok jsem jezdil po Africe, brodil se skrz pouště, lezl na různé hory, běhal maratony, jezdil na horském kole, potápěl se a šnorchloval všude, kde to jen šlo, protože já sám jsem vlastně prakticky ryba," nadšeně popisoval Ben ve svém šotu.

 

 

Fotogalerie
5 fotografií

Nejprve se Brit dostal do superfinále, kde se výběrová komise rozhodovala mezi šestnácti kandidáty z patnácti zemí. A když komise vyslovila jeho jméno, mohl blonďatý Ben s mírným předkusem začít slavit.

Čím je místo správce opuštěného tropického ostrova tak zajímavé, že se o něj svedla celosvětová bitva? Náplní práce je totiž hlavně koupání, chození po ostrově, potápění a další nenáročné odpočinkové aktivity uprostřed tropického ráje.

Správce ostrova navíc bydlí v nádherné residenci za pět milionů korun, jejíž součástí jsou například lázně. Za půlroční „galeje“ navíc dostane plat dva miliony korun. Southall bude na ostrově pobývat i se svou kanadskou přítelkyní.

Pořád se vám zdá ta práce podezřelá? Ve skutečnosti jde hlavně o marketingový tah, který má do oblasti korálových ostrovů na severu Austrálie přitáhnout turisty. „Celá akce nás bude stát necelé dva miliony dolarů, ale vzhledem k tomu, že se o tom píše po celém světě, jsme díky tomu získali prostor v médiích v ceně přes sto milionů australských dolarů,“ chlubí se Anthony Hayes z ministerstva cestovního ruchu.

Southallovi začíná pracovní kontrakt 1. července, takže na konci roku možná bude konkurz na pohádkovou práci probíhat znovu.

A jaké je nejhorší zaměstnání na světě? Známý vtip říká, že je to práce sňatkového podvodníka. Jednou nohou jste v manželství, druhou nohou v kriminále.

10 nejzajímavějších povolání světa

1. kaskadér

2. profesionální karetní hráč

3. hasič

4. programátor počítačových her

5. vědecký pracovník

6. rocková hvězda

7. kreativní ředitel

8. rozhodčí

9. sportovní manažer

10. scénarista