Všechno začalo jednou cestou na Laos. Jonathan Howe pracoval v Anglii jako architekt, ovšem práce mu tolik nevydělávala a tak se rozhodl, že dá výpověď a bude cestovat. Vydal se tedy na Laos, kde potkal Kach Medinu, která předtím, než se rozhodla objevovat svět, pracovala na Středním východě v bezpečnostní firmě. Ovšem ani na její výplatní pásce nebylo tak velké číslo, aby ji přinutilo v práci zůstávat.

Pár se rozhodl, že procestuje svět spolu. Nejprve se vždy v každé zemi zdrželi a pracovali tam, aby měli na cesty. Ve Vietnamu učení angličtiny jim pomohlo k tomu, aby mohli cestovat dál. Internet je v současné době plný blogů, tak i oni začali publikovat fotky na sociálních sítích a mapovat jejich cesty. V Peru v roce 2014 založili blog Twe Monkeys Travel (Dvě opičky na cestách). Ten se rázem stal populární a v současné době pro něj píše dvacet lidí. Blog jim vydělává kolem dvou milionů korun ročně, což je desetkrát víc, než měla Kach v bezpečnostní firmě. V roce 2016 se v Anglii konala svatba a v současné době manželé žijí v Dominikánské republice, kde bydlí na lodi.

Spolu s nimi tam žije i kocour, který se jmenuje Captain Ahab a kterého manželé adoptovali na Floridě. Našli ho v troskách po hurikánu Irma. „Adoptovali jsme tříměsíční kotě, našli jsme ho na Floridě v troskách po hurikánu Irma a pojmenovali jsme ho Captain Ahab po posedlém a maniackém kapitánovi lodi Moby Dicka. Žije na palubě s námi a dokonce má svůj vlastní pas s razítky z každé země, do které jsme se plavili,“ řekla Kach pro DailyMail. A kam pojede tříčlenná rodinka příště? „Plánujeme zakoupit také větší katamaran nebo trimaran, tak, abychom měli víc prostoru k životu a trochu víc luxusu. Chtěli bychom se plavit kolem světa, pravděpodobně koupíme někde kousek země a postavíme si dům s výhledem na moře. Kdoví? Čas ukáže,“ dodala.

Fotogalerie
32 fotografií