Video
Video se připravuje ...

Trailer k videohře Titanfall 2. Electronic Arts

Zatímco první FPS Titanfall měl cestu na PlayStation 4 kvůli konzolové exkluzivitě pro Xbox konzole zapovězenou, druhý díl si mohou zahrát vyznavači všech platforem. Užít si tak mohou všechnu tu akční parádu, kterou hra nabízí. Vaše postava je takový Neo z Matrixu ve světe Mechwarriora. Můžete běhat po zdech, sklouzávat se po kolenou a vaše skokanské schopnosti by vám záviděl i Mario. A při všech těchto aktivitách jste hodně cool. Zatraceně cool.

Stejně tak i boj z kokpitu vašeho mechu, kterým se ve hře říká Titáni, se neobejde bez zvolání „wow“. Každé plechové monstrum má jiné zbraně, a může se tak ohánět masivní brokovnicí nebo kolem sebe sekat mečem. Jen se na okamžik vraťte do svých dětských let a přiznejte si, jak moc byste chtěli řídit mech s mečem. Obřím mečem! Váš mech navíc může vyvolat štít a zdržet kulky vypálené nepřítelem ve vzduchu a poté je vrhnout zpět na něj.

Titanfall 2 je krásná hra.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Jenže při toulkách po svých nejste bezbranní. Zpočátku se sice zdá zbrojní arzenál trochu fádní, jenže jakmile dostanete do rukou pulzní pušku, která udělá z nepřátelských vojáků krvavou spršku, změníte názor. A pak si vyzkoušíte elektrický raketomet, který usmaží cokoliv v dosahu výbuchu, a bude vám jasné, že to s těmi zbraněmi není vůbec špatné. A nůž, kterým lze hackovat? Nebo možnost se stát neviditelným? Jojo, další cool vychytávky.

První díl sice obsahoval jakousi příběhovou kampaň, ale stejně šlo o několik po sobě jdoucích multiplayerových klání. Hra byla založena čistě na klání více hráčů. Titanfall 2 přináší plnohodnotnou kampaň s příběhem. Jeho hlavním hrdinou je voják milice Jack Cooper, který nesní o ničem jiném, než že nakope zadek znepřátelené frakci IMC z kokpitu Titána. Jenže stát se pilotem se mu nedaří, protože pokaždé pohoří i v simulaci.

Grafika se povedla.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Příběh přináší snad všechna možná klišé, takže je hráči jasné, že se Cooper samozřejmě stane pilotem. K této události dojde dokonce hned zpočátku, jen chvíli poté, co je vám řečeno, že „stát se pilotem není pro každého“. Pokud ale přivřete nad hloupostí příběhu obě oči, budete se bavit. Jeho hlavním tahounem je totiž sympatický Titán BT, který bude vaším parťákem po celou kampaň, která vydá na klasických 7 hodin.

Jeho průpovídky jsou skvělé, jeho snaha ochránit Coopera bezmezná a interakce mezi ním a hlavním hrdinou zábavná. Probíhá v krátkých, ale úderných dialozích, které sami ovlivňujete odpověďmi. Kampaň rychle ubíhá a nikdy nenudí. Může za to i skvělý level design, ve kterém prověříte své bojové schopnosti, řízení BTho i logické myšlení při řešení hopsačkových hlavolamů. Kam skočit nebo kudy běžet po zdi a následně kam se odrazit? To vše budete v kampani nejednou řešit.

BT je váš nerozlučný parťák.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Časem dostanete do rukou i elektrický oblouk, kterým můžete přepínat různá zařízení a obránit nepřátelské roboty na svou stranu. Zajímavý je i realitu popírající přepínač mezi dvěma časovými liniemi, který využijete v jedné z misí. Kampaň se vážně povedla a zaplnila jediné hluché místo prvního dílu. Počkejte, až se budete prodírat hustou flórou planety Frontier, bojovat s jejími predátory, kosit IMC vojáky v továrnách a bojovat s Titány, kteří plní role bossů.

Multiplayer je pak estrádou styluchtivých online bojovníků, kteří si dosyta užívají všechny schopnosti, které jim dala hra do vínku. Jakmile při likvidaci nepřátel a plnění úkolů nasbírají dostatek bodů, přichází stylový Titanfall neboli spuštění Titána z orbity. A pak akce hned mění tempo. Zatímco BT může v kampani měnit své vybavení, Titáni v multiplayeru mají svoji zbroj i vybavení předem danou.

V kokpitu Titána jste ihned silnější.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Online hra více hráčů byla pozměněna. A tím nemyslíme nové třídy Titánů, kteří jsou vážně boží. Mechům se nyní již neobnovují štíty, což přináší kláním nový taktický rozměr. Útok pilota na Titána nyní končí při úspěchu ukradením baterie, kterou můžete doplnit štít mechu na vaší straně. A režimy jsou opět povedené a rozmanité. Nechybí známé klasiky jako Attrition, Pilots vs. Pilots, Last Titan Standing nebo Capture the Flag.

Zajímavé je ale i odemykatelné Coliseum, v němž se postaví dva hráči v klání jeden proti jednomu. Ze všeho nejvíc nás ale bavil nový Bounty Hunt, v němž zabíjíte počítačem ovládané protivníky i živé protihráče za body, které pak musíte převést do banky. Jenže při tom vás mohou zabít a o body přijdete. Multiplayer je skvělý i díky tomu, že levely odemykáte rychle a přístup k novým odměnám, jako jsou skiny pro mechy, piloty i zbraně, získáte snadno.

Fotogalerie
37 fotografií
Vizuálně je navíc Titanfall 2 vážně krásný. Sice neběží nativně v rozlišení 4K, ale na PlayStation 4 Pro běžel krásně v 60 snímcích na vteřinu. Krásy mimozemské planety Frontier jsou nesmírné, světelné efekty mnohdy dech beroucí a na hru je vážně radost pohledět. Titul bohužel stihl nemilý osud – hráči ho přehlíží kvůli žánrově podobným hrám jako Call of Duty: Infinite Warfare a Battlefield 1. Vy tu chybu neudělejte a nenechte si tuhle sci-fi jízdu ujít.

Hodnocení Blesk.cz: 9/10

Plusy:
Nesmírně stylová střílečka
Běhání po zdech, skákání a klouzání
Konečně pořádná kampaň
Mech BT je k sežrání
Dokonalý multiplayer
Nové třídy Titánů
Zábavný režim Bounty Hunt


Minusy:
Přihlouplý příběh

 

Infobox
Datum vydání: 28. říjen 2016
Platformy: PlayStation 4 (recenzováno na PS4 Pro), Xbox One, PC
Cena: 899 Kč (konzole), 699 Kč (PC)
Výrobce: Respawn Entertainment
Vydavatel: Electronic Arts
Distributor v ČR: Electronic Arts
Jazyk: AJ