Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zaměřeno na obočí: Díky kterým produktům bude vypadat dokonale?

29. února 2024 | 06:00

Doby, kdy místo přirozeného obočí frčely tenké linky, jsou už naštěstí dávno pryč. Pokud vám příroda nadělila husté výrazné obočí, které občas potřebuje jen trochu poupravit, tak máte vyhráno. Tam, kde šetřila, je potřeba ho dotvarovat či zvýraznit pomocí šikovných pomocníků na obočí. Několik jsme jich pro vás otestovaly!

Malý detail, který dokáže velké divy! Řeč je o dokonale upraveném obočí, na které se často zapomíná. Pokud se nechcete svěřit do rukou odborníků, ale úpravu zvládáte v pohodlí domova, praktickými pomocníky pro vás budou jak klasické tužky na obočí, tak také řasenky či gely. Vyzkoušely jsme pro vás všechny tři varianty. Který produkt nás potěšil, a který naopak zklamal?

VIDEO: Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? 

Video se připravuje ...
Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Gelová řasenka Make Me Brow, Essence, 69 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Tahle řasenka na obočí je zázrak! Stojí pár kaček, lehce se s ní pracuje a během chvilky si vykouzlíte super upravené obočí! Kartáček nanáší barvy tak akorát, nerozmazává se, obočí zafixuje a to na svém místě vydrží celý den! Jeden z nejlepších produktů pro obočí, které jsem kdy vyzkoušela. Opakovaně se k němu vracím. 

Známka jako ve škole: 1*

Gel na laminaci obočí, Hean, 129 Kč

Koupíte na www.hebe.com

S gelem jsem moc spokojená, obočí vydrží zafixované celý den. Je bezbarvý, nanáší se snadno a díky praktickému kartáčku velmi rychle. Cena je navíc naprosto bezkonkurenční, takže mohu jenom doporučit. 

Známka jako ve škole: 1

Tužka na obočí s kartáčkem Dermacol, 179 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Tužka na obočí mě zachraňuje v obdobích mezi návštěvami mé kosmetičky, která mi obočí barví. Vyzkoušela jsem i řasenku na obočí, ale k tužce se vždy vracím. Tedy k té obyčejné, dřevěné, která se dá ostrouhat klasickým strouhátkem. Ta od Dermacolu má vyhovující tmavě hnědou barvu, problém mám právě ale s tím, že se nedá ostrouhat ostřejší hrot, tužka je "šroubovací" a z obalu vyjíždí tuhá náplň postupně, jak potřebujete. Po nějaké době jsem se s ní však naučila pracovat. Co je úplně skvělá vychytávka, je kartáček s krytem na druhém konci tužky, takže je chráněný, neušpiní vám taštičku a zároveň se udržuje v čistotě. Výdrži nemám co vytknout.

Známka jako ve škole: 1

Gel na obočí Brow Lift, Gosh, 349 Kč

Koupíte ve FAnn parfumériích

Neměla jsem snad nikdy lepší produkt na obočí! Miluji totiž efekt laminace, který si mohu vytvořit v pohodlí domova. Tento gel obočí krásně zkrotí, uhladí a zafixuje, jak potřebujete. Pokud chcete vyplnit mezery, doporučuji předem aplikovat váš oblíbený produkt a až poté laminační gel. Musím ale podotknout, že aplikaci je nutno provádět zřetelněji, gel se totiž ve velké míře usazuje na kartáčku, a tak je potřeba ho trošku setřít o okraj. Zalaminované obočí mi drží úplně celý den a navíc nepodléhá ani vodním radovánkám! Jeho odlíčení je pak snadné, netřeba dlouze vymývat. Za mě získává jedničku dvakrát podtrženou a navíc s hvězdičkou! 

Známka jako ve škole: 1*

Tužka na obočí Brow Wiz, Anastasia Beverly Hills, 710 Kč

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Tužku na obočí jsem – popravdě – použila poprvé. Nikdy jsem neměla odvahu ji použít, protože jsem s ní neuměla správně pracovat. S tužkou značky Anastasia Beverly Hills to šlo ale opravdu snadno! Kreslí tak akorát, takže se nemusíte bát, že bude obočí příliš výrazné, krásně si dokreslíte tvar a hlavně vydrží celý den! Chce to párkrát si to zkusit, ale napodruhé jsem s ní dokázala obočí vykreslit jako profík! Součástí je také praktický kartáček, kterým si obočí nejprve pročešete. A pak můžete kouzlit. Pravda, cena je opravdu dost vysoká, ale do této tužky se opravdu vyplatí investovat!

Známka jako ve škole: 1*

Automatická tužka na obočí s kartáčkem Eye Brows Styler, MAC Cosmetics, 750 Kč

Koupíte na www.notino.cz

Skvělá tužka na obočí, která precizně vykreslí tvar. Barva dlouho vydrží, nerozmazává se a působí velmi přirozeně. Součástí je také praktický kartáček, kterým si obočí první hezky rozčesete a pak můžete kouzlit. Opravdu skvělý produkt.

Známka jako ve škole: 1

Objemový gel na obočí Benefit Cosmetics, 790 Kč

Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

U řasenek či gelů na obočí jsem většinou měla špatnou zkušenost s tím, že kartáček nanesl vždycky příliš mnoho barvy, vytvořily se tak na obočí nehezké fleky a musela jsem s úpravou začít vždycky zase od začátku. To ale nebyl případ tohoto objemového gelu od značky Benefit. Kartáček nanáší barvy tak akorát, obočí krásně pročeše, zafixuje tvar. Jednoduše skvělý produkt!

Známka jako ve škole: 1

Gel na obočí Natural Brow Shaper, Bobbi Brown, 860 Kč

Koupíte na www.notino.cz

Nejedná se sice o nejlevnější záležitost, ale musím říct, že jsem lepší gel na obočí nevyzkoušela. Krásně a rovnoměrně se nanáší, obočí dokonale vyčeše, barva působí přirozeně a hlavně obočí vydrží po celý den. Se značkou Bobbi Brown jsem neměla žádnou zkušenost, neměla jsem tedy žádná očekávání, a musím říct, že jsem opravdu nadšená. 

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...