Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pařanské resty: 5 her pro Xbox One, které byste si neměli nechat ujít!

/
  • Na Xboxu One vyšla v době, kdy ještě nebyl dostupný v Česku, celá řada zajímavých her. Toto jsou ty nejlepší z nich.
    26. prosince 2014 ● 16:35

    Konzole Xbox One dorazila do České republiky téměř s ročním zpožděním. Spousta hráčů se zaměřila pouze na novinky a uteklo jim tak několik kvalitních starších kvalitních titulů. Tohle jsou ty nejdůležitější hry, které byste si na poslední konzoli od Microsoftu neměli nechat ujít.

  • 1.

    Dead Rising 3 - Sekání nemrtvých na 100 1 způsobů

    Zpočátku života konzole Xbox 360 jsme se dočkali ojedinělého Dead Rising, šílené akce s tisíci nemrtvými k porážce. Naštěstí se situace s touto sérií opakovala i u Xbox One v podobě třetího dílu. Mechanik Nick Ramos se ocitá uprostřed oživlými mrtvolami zamořeného fiktivního města Los Perdidos v Kalifornii, prohnilé virtuální verze Los Angeles. Všude, kam se podíváte, jsou zombies a je jen na vás, abyste s tím něco udělali!

    Jako mechanik máte oproti předchozím hrdinům výhodu v tom, že můžete kdekoliv a kdykoliv sestavit z dostupných předmětů nové zbraně. Máte plyšového medvídka a kulomet? Stvořit můžete nástražnou past na nemrtvé. Je po ruce katana a mačeta? Udělejte si obří oboustranný sekáček na zombies. Možností je nepřeberně, výsledky jsou bizarní, extravagantní a zábavné. Navíc jde o nejsilnější zbraně ve hře.

    Nick dokáže tvořit vlastní nové zbraně a napáchat s nimi mezi nemrtvými pořádnou paseku.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Kromě hořlavých boxerských rukavic a dálkově ovládaného modelu vrtulníku s mačetovou vrtulí lze nově v Dead Rising 3 stavět v garážích i vozidla. Získáte tak motorku s ostnatým předním kolem, nebo obrněnou dodávku s kulometem na střeše. Hra je totiž skutečnou městskou akcí, ve které jsou přítomná vozidla včetně automobilů a motorek. Ty slouží nejenom k tomu, abyste se dostali z bodu A do bodu B, ale abyste na své cestě srazili co nejvíc zombies.

    Za jejich likvidaci dostáváte precizní body, díky nimž si přijdete i na zkušenosti, které vás přivedou k většímu zdraví, novým schopnostem nebo možnosti stvořit ojedinělé zbraně. Levelování se ve hře vyplatí. Nicka můžete klasicky ve stylu celé série obléknout jako transvestitu. K dispozici je ženské oblečení, komiksové oblečky, společenské oděvy, masky a to vše můžete zkombinovat v extrémně bizarní módní výsledek.

    Dead Rising 3 je zatím nejlepším dílem série.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Dead Rising 3 je brutální a zároveň velmi vtipnou akcí z pohledu třetí osoby, ve které vás dostane obří počet zombies na obrazovce. Jsou jich stovky až tisíce. Hra se kvůli jejich množství však občas zpomaluje, vzdálené objekty se dokreslují a nejednou jsme narazili i na chybu, která vyžadovala restartování k záchytnému bodu. Nic takového by se ve hře nové generace nemělo stát. Stejně tak by mohl být upraven i systém sbírání předmětů, kvůli němuž často seberete něco úplně jiného, než jste chtěli.

    Prostřednictvím senzoru Kinect je možné zadávat i hlasové povely, což se většinou hodí při soubojích s bossy. Tradiční psychopati, kteří povětšinou plní jejich roli v Dead Rising, jsou zpět. A jsou šílenější než kdykoliv předtím. Najdeme zde šílenou obézní dámu na vozíku, sado maso exota s plamenometem místo penisu nebo počítačového experta, který si dělá do kalhot. Hra je ujetá, jak jen může být, a to se nám líbí. Přizvat si do ní navíc můžete jednoho dalšího hráče a rozjet masakr po internetu ve dvou.

    Pozor, hniloba na obličeji.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Vizuální stránka je dobrá, ale skutečně jen dobrá. Ke kvalitám skutečné videohry nové generace by bylo zapotřebí trochu více. Bizarní humor to však vyhrazuje. Ve hře je hlavně spousta úkolů, které můžete plnit, ať už jde o vedlejší mise nebo záchranu nebožáků při vašem dobrodružství. Postavy budete moci přibírat i na své cesty, aby vám kryli záda. Dead Rising 3 není dokonalá hra, ale je to zábavná pecka, kterou byste si neměli v případě, že máte Xbox One doma, nechat ujít. Navíc je to nejlepší díl série.

    Plusy:

    Brutální akce s tisícovkami zombies
    Tvorba vlastních zbraní a vozidel
    Ujetý humor
    Spousta obsahu
     
    Minusy:
    Technické neduhy
    Nemotorné sbírání předmětů

     

    Hodnocení Blesk.cz: 9/10

     

  • 2.

    Forza Motorsport 5 – závodní spektákl, ve kterém se projedete i v Praze

    Při startu konzole Xbox One se virtuální závodníci dočkali toho největšího klenotu z garáže Microsoftu, a to pátého dílu ceněné série Forza Motorsport. I když je to už víc než rok, co hra vyšla, pořád patří k těm nejlepším závodním videohrám, které kdy vyšly. A to i skrz naskrz platformami.

    Forza vás hned z počátku posadí za volant výkonného mclarena, abyste si vyzkoušeli závodnické orgie, které vás ve hře čekají. Tím hlavním je samozřejmě nabitý režim kariéry, ve kterém budete jezdit série nejrůznějších závodů, jízd na čas nebo na přesnost, vydělávat kredity, kupovat si nová auta i je vylepšovat náhradními díly.

    V páté Forze se projedete i v Praze, což ocení každý našinec.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts

    Tuning může být základní, při němž vyměníte výfuk, brzy atd., nebo se můžete vrhnout na pokročilejší úpravy a měnit třeba jednotlivé písty a šrouby. Hra vám vždy ukáže, jaký efekt bude mít tuning na vaše auto a jeho atributy. Pokud tak k závodění potřebujete upravené káry, tohle je správná gamesa pro vás, tady se s tuningem vyřádíte až do aleluja.

    K dispozici je navíc labužnický režim Forza Vista, ve kterém si můžete prohlédnout svůj vůz ze všech možných světových stran. Stejně tak se do něj můžete posadit, prohlédnout si palubní desku a detailně zjistit, co lze kde upravit. Vývojáři ze studia Turn 10 Studios jsou automobiloví nadšenci a při hraní je to vidět na každém ujetém kilometru.

    Nechvalně proslulý Top Gear okruh.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Atmosféru plnou spálené gumy a řinčení motoru navíc podtrhuje spolupráce s pořadem Top Gear. V páté Forze tak uslyšíte celou řadu hlášek od moderátorů tohoto populárního pořadu.

    Samotná jízda je… wow! Je skvělá, dostatečně realistická s možnostmi zapnutí hned několika asistencí, takže pokud ještě nejste ve hře zkušení, sama vám pomůže třeba i při brždění. Model poškození už tak realistický není, ale pořád je dobře, že je tu alespoň něco. K autům si navíc můžete stahovat populární skiny, které vytvořili jiní uživatelé a zároveň je ohodnotit.

    Graficky je Forza Motorsport 5 na úrovni.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Umělá inteligence počítačem ovládaných jezdců je v pořádku, nicméně to, v čem hra vyniká a jde zároveň o jednu z jejích největších novinek, jsou drivataři. Jde o protijezdce vytvořené ze záznamů jízd přátel z vašeho friendlistu na Xbox Live. To je nápad, který v praxi funguje dobře. Počítejte však s tím, že vaši přátelé nejsou profesionální jezdci, takže jejich závodění nemusí být krasojízda a často může být jejich styl velmi agresivní.

    V současnosti je v základní hře přes 200 aut, což je méně než polovina vozů u čtvrtého dílu pro Xbox 360. Nebudeme si nic nalhávat, jde o zklamání. Stejně tak ubylo tratí, kterých je nyní 17. Je však možné na nich závodit v různých variacích typu zkrácený či plný okruh, nebo zrcadlová varianta.

    McLaren na Starém Městě.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    V tomto směru je Forza 5 v slabší formě. Na druhou stranu se tu poprvé můžete prohnat v Praze, a to od Karlova mostu až po Staré Město. To je paráda!

    Největším opruzen hry jsou mikrotransakce, kterými je prošpikována. Často narazíte na závod, do kterého se chcete přihlásit, ale při vstupu zjistíte, že je určen pouze vozům ze stahovatelného obsahu, které lze pořídit jen za skutečně peníze.

    Graficky je Forza Motorsport 5 na úrovni.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Fuj. Alespoň, že v základní hře můžete vyjezdit vše zdarma, ale nikdo vám nezajistí, že nebudete závodit s méně vytrvalými jezdci, kteří si vozy raději koupili, než aby čekali na to, až je vyhrají.

    I když je pátá Forza už více než rok stará, pořád má graficky co nabídnout. Modely vozů jsou detailní, prostředí tratí pěkně zpracované, jen tuhle a támhle, obvykle z kokpitu závodního vozu, si všimnete nějaké té rozmazané čmouhy. I když v tomto závodním opusu není vše podle našich představ, v drtivé většině případů má naprosto vše, co má pořádná závodní hra mít.

    V režimu Forza Vista si můžete prohlédnout vozy ze všech možných stran a úhlů.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Jsou zde kvanta upravitelných aut značek Jaguar, Lotus, Ferrari, Honda a mnoha dalších, reálné tratě jako Nürburgring, Laguna Seca nebo Silverstone a propracovaný režim kariéry. Stejně tak online i offline multiplayer, který vždy zabaví. Pokud chcete na Xbox One závodní hru s nejdelší životností a spoustou obsahu, s Forza Motorsport 5 nešlápnete nikdy vedle. Pardon, nevyjedete z trati.

     

    Plusy:
    Skvělý jízdní model
    Nepřeberné možnosti tuningu
    Parádní kariéra
    Drivataři
    Zábavný multiplayer
    Graficky pěkné
    Jezdí se v Praze!

     

    Minusy:
    Méně aut i tratí než ve čtvrtém díle
    Trapné mikrotransakce

     

    Hodnocení Blesk.cz: 9/10

     

  • 3.

    Titanfall – online multiplayer nové generace v cool podání

    V budoucnosti se toho mnoho změnilo, ale touha lidstva po boji nikoliv. Pořád spolu chceme válčit a zabíjet se. Utopická budoucnost, ve které spolu bojuje milice a technologicky vyspělá frakce IMC, která k boji využívá i roboty, však v Titanfallu slouží jako perfektní zázemí pro nejlepší multiplayerovou vřavu letošního roku. Je čas se připojit na síť.

    Titanfall je nejprodávanější novou značkou pro Xbox One a už po několika málo odehraných klání vám bude jasné proč. Tahle hra totiž posunuje síťové střílečky z první osoby do nových výšin a přináší věci, které jinde ještě nebyly. Tohle je totiž multiplayerová akce nové generace hned z několika důvodů.

    Běhání po zdech je jedním z nejlepších prvků Titanfallu.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Tato střílečka je čistě multiplayerovou záležitostí. Samotní hráči utřete slzu zklamání a poohlédněte se jinde. I když by singleplayer hře slušel, přítomný zde není. To ale neznamená, že zde neexistuje žádný příběh ani kampaň. Děj hry je sice v pozadí, ale jen proto, že se odehrává prostřednictvím hlášení ve stylu obraz v obraze a během online klání ho prostě nebudete stíhat vnímat.

    Kampaň samotná je rozdělena do osmi misí s příběhem, a byť nejde o nejzajímavější část hry, rozhodně stojí za zahrání. I opakované zahrání. Režimů je habaděj, od všichni proti všem, přes obsazovaní základen, zajetí vlajky, likvidace označeného cíle, až po poslední stojícího Titána, vyhrává i mnoho dalších.

    Po Titanfallu můžete osedlat svého mecha a na bojišti napáchat ještě větší škodu.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    A přes Titány se dostáváme k hernímu schématu, které je značně odlišné a vypilovanější oproti ostatním multiplayerovým akcím. Hráči jsou totiž piloti, kteří se dokážou pořádně ohánět. Jsou extrémně hbití, umí běhat po zdech, zachycovat se za římsy a dvojité skoky díky jetpackům zvládají levou zadní. Zde vám ani náhodou nehrozí smrt, když spadnete z velké výšky.

    Vybavení pilotů určuje jejich třídy – střelec se silnou palebnou kadencí, zabiják, který útočí neslyšně a obvykle zezadu, nebo útočník na krátkou vzdálenost. Každý má své speciální schopnosti, které můžete později měnit a sestavit si tak vlastního pilota s originálními atributy a vybavit je třeba maskováním.

    V plechovém mechu.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Zbraní zde mraky nejsou, ale je jich dost a navíc je lze upravovat. Taková pistole, která dokáže zaměřit několik cílů najednou a zmáčknutím jednoho tlačítka je ihned sprovodit ze světa – to je paráda. A navíc stylová. Ostatně jako celá hra. Všechno tady je cool a vypadá tak, že z toho hráčům padá čelist na zem, ať už jde o grafiku, běháni po zdech nebo Titány.

    Ano, Titáni jsou tím, co mění celý koloběh hry, jsou tím, co mění spád hry, jsou tím, co ji odlišuje od ostatních multiplayerových stříleček. Titáni jsou prostě boží. Jde o obří mechy, které si můžete do bojiště přivolat z orbity planety. Jejich pád na zem se nazývá právě Titanfall a jde o asi nejvíc cool záležitost herního světa roku 2014.

    Multiplayerová klání v Titanfallu nemají obdoby.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Titáni jsou samozřejmě silnější, dokážou rozšlápnout lidské protivníky, vyvolat štíty, které ve vzduchu zachytí rakety i kulky, které pak můžete seslat zpátky na hlavy protivníků. Jakmile je s vaším Titánem amen, pořád máte šanci se katapultovat a po vystřelení se na bojišti zorientovat hezky z výšky a následně podniknout protiúder. Další cool vlastnost Titanfallu.

    I Titáni jsou přístupní ve třech typech, ty lze dál vybavit podle svého uvážení a vytvořit si tak nové, nebezpečné stroje. Možná by se zdálo, že piloti nemají proti Titánům šanci, ale není to tak. Kromě normálních zbraní mají i antititánskou palebnou sílu v podobě raketometů, která jim dokáže pořádně zatopit. Navíc na ně může pilot skočit a zkusit zničit jejich systémy. Titanfall je extrémně vyvážená hra.

    Titanfall je nejlepší multiplayerovou akcí roku 2014.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Jenže boje můžou být sebelepší, když aréna nestojí za nic, ale to není případ Titanfallu. K dispozici je v základní sestavě 15 neuvěřitelných levelů, ze kterých vám opět klesne čelist. Budete bojovat na písečné planetě, kde vám hrozí útok mimozemských draků, proženete se ve vojenských základnách a budete svědky defenzivy před útokem vesmírných lodí na vzdálené planetě.

    Arény jsou prostě bombastické, vždy se na horizontu něco děje a vizuálně jsou tááák nádherné. Grafika je další věc, která vás posadí na zadek. Je detailní, barevná a dění na obrazovce vám vezme dech. Na této hře je vidět, že ji stvořili milovníci sci-fi. Bravo, smekáme a tleskáme.

    V Titanfallu se hraje šest proti šesti, ale o rozruch se postarají i počítačem ovládané postavy.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts

    Titanfall nabízí klání šesti proti šesti, což nezní kdovíjak epicky, ale neznamená to, že byste se nenudili, nebo že se na obrazovce nebude nic dít. Naopak, hra do hry přihazuje spoustu počítačem ovládaných postav, které dělají umně dav. Rozumějte útočící agresory. Pokud jde o roboty, můžete je navíc hacknout. Stejně jako střílny.

    To, že je hra pouze multiplayerového ražení, nám nevadí, ale absence režimu rozdělené obrazovky je pro nás velké minus. I lokální multiplayer by měl být přítomný, zvlášť u takovéto hry přítomné na konzoli. Zároveň zamrzí nemožnost vybírat si arény. To je úplně mimo. Ještěže je zde přítomný zdravý systém vylepšování a levelů.

    Mechové dodávají soubojům úplně nový rozměr.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Jinak je ale Titanfall skvělý, ne, je boží! Jde o stylovou akci, multiplayerové hody, výbornou volbu pro Xbox One, kterou si na žádném PlayStationu nezahrajete. Jde o přelomový titul, co se online hry více hráčů týče, tak na co ještě čekáte? Přihlaste se a vzhůru na Xbox Live! Ratatatata. Titanfall!

     

    Plusy:
    Geniální multiplayerová akce
    Titáni, obří mechové
    Běhání po zdech
    Výborné arény
    Možnosti vylepšení pilotů i Titánů
    Graficky nádherné
    Multiplayerová příběhová kampaň
     
     
    Minusy:
    Chybí režim rozdělené obrazovky
    Nelze vybírat arény

     

    Hodnocení Blesk.cz: 9/10

     

  • 4.

    Ryse: Son of Rome – krvavá řežba v excelentní grafice

    Starověký Řím, místo plné krvavých gladiátorských klání, intrik a hrdých válečníků ochotných položit za své město život. Centurion Marius se ocitá uprostřed dění, když je jeho rodina vyvražděna a Řím se ocitá v ohrožení. Hráč přebírá jeho roli, aby se vydal na brutální cestu plnou usekaných končetin a podříznutých hrdel. Je libo trochu historické akce?

    Za hrou stojí německý vývojářský tým Crytek zodpovědný za trilogii Crysis. Komukoliv, kdo libovolný díl této střílečky hrál, musí být jasné, odkud vítr vane. Pokud ne, tak rozumějte, že Crysis vždy patřila k těm nejhezčím hrám svého času a Ryse: Son of Rome není výjimkou. Je to grafická extratřída, na kterou budete valit v úžasu bulvy i rok po vydání.

    Vizuálně nemá Ryse: Son of Rome chybu.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Modely postav vypadají jak z celovečerního filmu s počítačovou CGI animací. Jejich pohyby jsou realistické, výrazy obličejů lidské a hrdinové i padouši překypují polygony. Zůstávají na nich po boji šrámy, řezné rány a vyrazit jim můžete i zuby. Jen škoda, že u nepřátel se setkáte se stále se opakujícími modely postav, takže není výjimkou, že se budete muset postavit i identickým trojčatům.

    Prostředí vypadá neskutečně realisticky. Vítr si hraje s korunami stromů, ohýbá stébla trávy, voda vypadá skutečně, tohle je prostě Crytek, dámy a pánové, který svůj grafický engine CryEngine, zde ve verzi čtvrté generace, umí předvést v té nejlepší podobě a na Ryse je to vidět na každém kroku.

    Tumáš, barbare!
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Hratelností však už o nic převratného nejde. Ne, že by hra nebyla zábavná, zvláště pokud vás láká prostředí starověkého Říma, ale jde o bojovku a sekačku, ve které se mlátíte a usekáváte protivníkům ruce. Je to zábava, ale dost se opakuje a sklouzává ke stereotypu.

    Nemalou měrou se na tom podílí i soubojový systém, který sice funguje v pořádku, ale není kdovíjak propracovaný a postrádá hloubku. Jedním tlačítkem útočíte mečem, dalším štítem (lze použít v některých situacích i jako protiúder), třetí slouží ke krytu a čtvrté akční tlačítko je přiřazeno úskokům.

    Za popravy získáte zdraví, zkušenosti nebo soustředění pro silnější útoky.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Tohle není God of War ani Devil May Cry, ve kterých musíte útoky kombinovat v útočné sekvence, abyste se předvedli. Zde se vše točí maximálně kolem poprav, kterými dorazíte protivníka. Jakmile mu ubude dostatek zdraví, objeví se nad jeho hlavou lebka a vy můžete rozjet zabíjecí sekvenci.

    V té máte za úkol dorazit protivníka, případně protivníky pokud rozjedete dvojitou exekuci.  Správně ji provedete mačkáním akčních tlačítek v určitý čas, ale i špatně vypadá zabíjení stejně. Pokud ho provedete špatně, stejně dojde k popravě, jen za ni dostanete méně bodů.

    Souboje jsou zábavné, ale postrádají hloubku.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts

    Popravy jsou důležité zejména kvůli tomu, že vám za ně doroste zdraví. Nebo si zvýšíte zkušenosti či soustředění, po kterém můžete zaútočit na nepřátele ve zpomaleném času.

    Záleží na vás, jakou odměnu si zmáčknutím křížového směrového ovladače zvolíte. Za zkušenosti si můžete koupit nové popravy, větší zdraví atd. Pořídit je lze i za skutečné peníze, ale je to zbytečné. Jde jen o další vydřidušné implementování mikrotransakcí, které nemá smysl.

    Postup v bojové formaci probíhá pokaždé stejně.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Samotný příběhový režim nabízí ještě postupování v bitevní formaci, střelbu ze statické kuše nebo házení kopí. Všechno z toho je jednoduché, rychle se okouká a opět postrádá hloubku. Story mód navíc netrvá kdovíjak dlouho, za sedm hodin ho budete mít hotový a můžete se trochu i loudat.

    Mimo singleplayer je přítomný i online multiplayer, ve kterém se s dalším hráčem můžete vydat kooperativně na různá klání, vyhrávat nové předměty a vytahovat se na síti. Je to legrace, ale jen na chvíli. Hra více hráčů v Ryse působí, že je zde přítomná, jen aby se neřeklo.

    V Koloseu se utkáte s celou řadou protivníku. A parťák se připojí na Xbox Live.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Suma sumárum – Ryse není kdovíjaký herní opus, ale pokud máte rádi historické akce, láká vás prostředí starověkého Říma a máte rádi krvavé rubačky, dokáže vás zabavit. Navíc jde o jednu z nejkrásnějších her všech dob, což se také počítá. Nabruste ostří meče, jde se amputovat na bojišti.

     

    Plusy:
    Fenomenální grafika
    Lákavé prostředí starověkého Říma
    Souboje na chvíli zabaví
     
     
    Minusy:
    Soubojový systém postrádá hloubku
    Multiplayer je zde jen, aby se neřeklo
    Trapné mikrotransakce

     

    Hodnocení Blesk.cz: 7/10

     

  • 5.

    Crimson Dragon – klasická střílečka ze staré školy

    Kolejové střílečky jsou pradávný žánr, který si probojuje cestu mezi novodobé hry jen málokdy. Ale přece, s příchodem Xboxu One vyšel i Crimson Dragon, který je duchovním pokračovatelem kultovní ságy Panzer Dragoon od Segy, jež bodovala na Saturnu, ale objevila se i na prvním Xboxu. Má stále tento umírající žánr co říct i dnešním hráčům na konzoli nové generace?

    Ihned na začátku by se slušelo napsat, že i když tato hra nemá licenci Panzer Dragoon série, je to Panzer Dragoon každým coulem. A to ve všech směrech. Vašeho draka až na výjimky v zónách volného letu neovládáte, ale jeho pohyb řídí sama hra. Tohle je kolejová střílečka ze staré školy, ve které se staráte o zaměřování nepřátel a jejich přesun z herního světa na onen svět. Toť vše.

    Na dračích křídlech…
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Vlastně ne, ještě jsou zde kotouly ze strany na stranu, kterými se vyhýbáte vypáleným projektilům. Jinak je ovládání pohybu značně omezeno, ale o tom to je. Tohle je kolejová střílečka, ne dračí opus v otevřeném světě. Dostanete v ní však pomocníka, tedy pokud si ho za vydělané či spíše lépe řečeno vybojované peníze pořídíte. Společně s ním pak můžete seslat na hlavy nepřátel ultimátní hněv v podobě speciálních útoků.

    Hra nabízí dostatek levelů na sedmihodinové dobrodružství plné napětí v roztodivném světě plném zajímavých kreatur. Příběh pojednává o záhadném viru, který pustoší cizí svět, a je na vás, abyste…Víte co? Prostě létáte na drakovi a zabíjíte všechno, co se kolem vás pohne. Příběh stojí za starou belu, a pokud mu nebudete věnovat pozornost, nic se nestane.

    Ve hře se proletíte i v mimozemském lese.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts
    Ovládání je pohodové, což se ovšem nedá říct o kameře, ta je neposlušná jako dračí ocásek. V mimozemském světě budete zabíjet zmutované tvory, sbírat svítící bóje a vydělávat kredity, které pak utratíte za nové draky, předměty a navíc k tomu získáte zkušenosti. Vylepšování draků novými útoky i získávání nových atributů je to nejlepší, co hra nabízí. Draci se navíc na určitých úrovních mohou vyvinout v ještě nebezpečnější a zajímavější kreatury.

    Tím, kdo vám nejvíc zatopí, jsou bossové. Ti jsou samozřejmě obrovští a v Crimson Dragonovi i nápadití. Ne všechna kola jsou ale přístupná jen tak. Z poražených tvorů budete muset nejdřív získat protilátky, abyste se postavili konkrétním protivníkům. Hru lze ovládat i Kinectem – tedy pohyby a hlasovými povely. Byť nejde o špatnou možnost, my stále preferujeme klasický ovladač.

    Bossové jsou obří a nelítostní.
    Autor: Microsoft/Electronic Arts

    K dispozici je i online multiplayer, a to jak v synchronní, tak asynchronní verzi, ale byť je v pořádku, připadá nám zde opět jen, aby se neřeklo. Vizuálně je hra na první pohled horší než ostatní hry na Xboxu One, ale pořád má své fantasy kouzlo. Celkově je Crimson Dragon zábava, ale jen pro ty, kteří si hoví v retro střílečkách a patří již k odrostlejším hráčům. Pro vás je tato hra určená, pro ostatní spíše ne.

    Plusy:
    Zábavná retro akce
    Vylepšování draků
    Podporuje i Kinect
     
    Minusy:
    Občas problémy s kamerou
    Hloupý příběh

     

    Hodnocení Blesk.cz: 7/10

     

    Fotogalerie
    38 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

vosavopruz: víte z které legendární hry jsou tyto hlášky?: „Hail to the king, baby!“ „Come get some!“

(26. 12. 2014 16:47)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy