I když spousta hráčů hraje Call of Duty výhradně kvůli multiplayeru, bývá kampaň rok od roku propracovanější. Nyní tvůrci z Treyarch pokračují ve své podsérii Black Ops. Mnohem více než pokračování ale působí její třetí díl jako samostatná hra, která v sobě obsahuje to nejlepší z Call of Duty, a jedním z taháků je i propracovaná kampaň.

Příběh začíná v roce 2065 a později se přesune do doby o pět let později. Vojáci jsou vybaveni neurálním interfacem, jsou silnější, posíleni exoskeletony a tím jsou vylepšeny nejenom jejich fyzické schopnosti, takže skáčou jako žabáci s jetpackem a běhají po zdech ve stylu Titanfall, ale navíc mohou hacknout nejrůznější drony i dálkově ovládané tanky.

Video
Video se připravuje ...

Trailer k videohře Call of Duty Black Ops III Activision/Treyarch

V budoucnosti totiž odvádějí většinu špinavé práce na bojištích právě drony, ale i roboti připomínající první verze Terminátorů. Lidé jsou však nenahraditelní, což hlavního hrdinu stojí hned zpočátku hry obě ruce, které mu vymění za robotické pracky. Příběh jako takový za moc nestojí, klišé o pokusech na lidech mi moc neučarovalo. A postavy zde také hrají druhé housle.

Kampaň jako taková je však něco jiného. V 11 misích, které se odehrávají napříč světem, od Singapuru přes Káhiru až po Curych, vyzkoušíte se svým hrdinou všechny jeho pohybové i hackovací schopnosti. A jaká bude hlavní postava příběhu, je pouze na vás. Vybrat si můžete nejenom vzhled, ale i její pohlaví, což je v CoD novinka. Celkově hrají vojandy ve hře velkou roli, za což jsme rádi.

Z některých výjevů běhá mráz po zádech.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Už v kampani vyzkoušíte zkázu zbraní jako mini-raketomet nebo odpalovač vybuchujících hrotů, postavíte se obřím mechům, a proletíte se dokonce ve stíhačce, byť je její ovládání značně zjednodušené. Své schopnosti budete stále zlepšovat, takže zabíjet nakonec zvládnete jednou ranou, získáte maskování ve stylu filmového Predátora nebo na nepřítele pošlete robotický roj, který se o něj postará.

Kampaň je prostě parádní a poprvé je možné si ji zahrát i kooperativně, a to ve čtyřech po internetu, nebo dokonce ve dvou na režimu rozdělené obrazovky. Wow, bravo. Po dohrání kampaně se odemkne režim noční můry, v němž vojáky a roboty nahradí zombie. Levely, které už znáte, si projdete ve stylu béčkových filmů. Jenže to není vše, hra má totiž vlastní příběhový zombie režim, v němž vystupuje celá řada hollywoodských herců jako Jeff Goldblum nebo Ron Perlman.

Zombie jsou tu!
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Příběh se odehrává v minulosti, v období 40. let minulého století, ulice zamořily zombie a je jenom na hráčích, aby si s dorážejícími hordami poradili. Systém vylepšování je zpět, přítomny jsou nové zbraně a zabíjení zombií je opět zábava. A proměnit se můžete i na mimozemskou bestii. Nebo co to je za hnus. Kdo by řekl po prvních dílech série Call of Duty, že se u ní budeme bavit při likvidaci robotů v budoucnosti a oživlých mrtvol. Ale je tomu tak a my jsme rádi, že série už dávno vyjela ze zajetých kolejí.

Multiplayer, ach ten multiplayer. To je taková nádhera! Je rychlý, mapy jsou členité a nápadité, znovu připomeneme, že můžete běhat po zdech, a navíc si zvolíte jednoho z devíti specialistů. Jde o třídy s předem danými výhodami. Každý má specifickou zbraň i schopnosti, a navíc je lze dále upravovat. Na síti strávíte s Black Ops III dlouhou dobu. Závěrem musíme pochválit grafiku, která je detailní, barvitá a kromě prvního temného levelu z ní budou hráči vždy nadšeni. Call of Duty je zpátky a ve formě, nepropásněte tuhle super akci.

Fotogalerie
24 fotografií

Poznámka: Hra vychází i v "očesané verzi" pro PlayStation 3 a Xbox 360. Kromě slabší grafiky jí chybí celá kampaň. Zombie mód je ale přítomný.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Propracovaná kampaň
Příběh lze hrát i kooperativně
Zombies režim
Hráčovy bohaté schopnosti
Tradičně grandiózní multiplayer
Parádní grafika

 


Minusy:
Slabší příběh a postavy

 

Infobox
Datum vydání: 6. listopad 2015
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 3, Xbox 360
Cena: 1799 Kč (PS4, XO), 1199 Kč (PC), 1399 Kč (PS3, X360)
Výrobce: Treyarch
Vydavatel: Activision
Distributor v ČR: ABC Data
Jazyk: AJ