Přece na Seychelách, zhruba stech ostrůvcích v Indickém oceánu. U nás jsou známé například i díky kontrovernímu podnikateli Radovanu Krejčířovi, který se zde asi 1,5 roku skrýval před policií.

Léto tu nikdy nekončí a život tu milují zejména pracháči. Ať už s čistou, nebo pochybnou minulostí. Peníze tu znamenají víc než kdekoliv jinde na zeměkouli. Koupit se tu dá za ně nejen jídlo, šaty, ale také luxusní život v bezpečí.

Ovšem nesmíte chtít žít v mrakodrapu. Na ostrůvcích totiž platí nepsané pravidlo, že domy tu nesmí být vyšší než palmy. Hlavním městem je Victoria. Nachází se na největším ostrově Mahé. Žádný kdovíjak bouřlivý život tu ale nečekejte. Obchody zavírají kolem páté, restaurace jsou ve většině případů otevřené do desáté večerní a bary tak do půlnoci. Samozřejmě i na ostrovech existují diskotéky a kasina, kde se dá bavit až do rána. Místní to ale moc neláká. Raději hrají bingo.

Jako pravé dámy na vás nepochybně zapůsobí místní obyvatelky. Zejména v neděli, když míří do kostela a pak na bingo, je potkáte v nažehlených šatech. Doplněk? Slamák!
Autor: David Malík

Nezapomenutelná je na Seychelách příroda. Výhodné klima - teplota se tu po celý rok pohybuje kolem 30 °C, přičemž rozpálenou zem i několikrát denně zchladí vlahý deštík - svědčí snad úplně všemu. Kokosovým palmám, banánovníkům nebo třeba čajovníkům. A tak se není co divit, že ve chvíli, kdy opustíte pobřeží, vás čekají kopce zarostlé bujnou vegetací. Než se za ní ale vypravíte, připravte se na naše poměry úzké, ostře řezané a ničím zvlášť nechráněné zatáčky a také na to, že se tu jezdí vlevo. Mimochodem, větší rychlost si tu dovolí jen místní...

A co si rozhodně nenechat na Seychelách ujít? Určitě momenty, kdy se slunce vynořuje za obzorem oceánu, a chvíle, kdy za ním zase mizí!

Na africké poměry jsou Seychely poměrně blahobytnou zemí. Nejdůležitější zdroj příjmů představuje luxusní turistický ruch. Ročně stráví na Seychelách dovolenou ke 150 tisícům zahraničních hostů.