Majitel Tomi Tour Lubomír Popelář totiž zřejmě nemá takový majetek, aby se jim vrátila alespoň část z 200 milionů. Luxusní zrekonstruovanou vilu v Choceradech, kam jezdil se svým intimním přítelem Václavem Fischerem, má totiž v zástavě banka.

Kolik přesně zkrachovalá Tomi Tour dluží, není dosud známo. Insolvenční řízení ještě neprobíhá, věřitelé totiž stále nepodali návrh u Městského soudu v Praze. „Ano, závazky u nás Tomi Tour má, ale výši nebudeme sdělovat,“ řekla mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Věřitelé totiž tuší, že dluhy budou muset odepsat. Kromě vybavení poboček Tomi Tour, tedy elektroniky a nábytku, totiž firma podle všeho nemá zhola nic.

Majitel Popelář si sice před dvěma lety koupil luxusní vilu v Choceradech, kde trávil víkendy se svým přítelem Václavem Fischerem, ale ta mu neříká pane. Zástavní právo na ni má Komerční banka.

Obrnit se trpělivostí však budou muset i klienti zkrachovalé cestovky. Poslední z těch, kteří ještě stihli na dovolenou odjet, se vrátí domů v pondělí. Ale ti, co odjet nestihli, musí čekat na peníze od Union pojišťovny. Je jich podle Václava Fischera 14 tisíc a za dovolenou zaplatili necelých 160 milionů korun. „Seznam klientů nám stále ještě nedodali, ačkoliv o něj žádáme už od pátku. Nemůžeme tedy vyčíslit škody,“ řekla mluvčí Judita Smatanová. Tomi Tour je pojištěna na 234 milionů.