Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Svatba, než půjdeme na frontu: Další snoubenci na Ukrajině si ano řekli v zeleném

Autor: štt - 
20. března 2022
17:46

Ukrajinský pár před nástupem na frontu uspořádal skromný obřad. Nejde o první případ. Nedávno snoubencům přišel popřát i starosta Kyjeva Vitalij Kličko. Svatebčany při netradiční veselce byli vojáci, kteří šťastnému páru zahráli i píseň k novomanželskému tanci.

Přestože konflikt utlumil život po celé Ukrajině, jedna věc stále přežívá - láska mezi lidmi.  Pár, který se poprvé setkal během války v Donbasu před sedmi lety, se rozhodl vzít předtím, než nastoupí do první linie. Obřad se konal v nemocnici v Brovary, na předměstí Kyjeva, za přítomnosti vojenského kaplana a několika přátel, informoval server Daily Mail.

Vojáci se rozhodli vstoupit do manželství po začátku invaze. „Čeká nás těžké období, proto jsme se rozhodli, že to uděláme teď,“ řekla nevěsta. Z bezpečnostních důvodů nebyla jména páru zveřejněna.

Jedná se již o několikátou svatbu, která proběhla na válečné frontě. Před týdnem si své ano řekli Oleksandr a Olena. Vojenský kaplan je oddal přímo v bojovém zákopu. Při mrazivém ceremoniálu nechyběl dort ani svíčka schovaná v uříznuté plastové láhvi.

Naplánovaný obřad nepromeškali ani členové záchranářské sboru manželé Kovalovi. Ti si vzali krátkou přestávku od pomoci obyvatelům města Čerkasy, aby složili manželský slib důvěry. Provizorní svatba proběhla sice bez náležitých slavnostních ceremonií, ale za přítomnosti příbuzných a kolegů z práce. Ženich, ani nevěsta se ani nepřevlékli. Na svatební fotografii mají oba svůj záchranářský úbor.

Začátkem tohoto měsíce kyjevský starosta Vitalij Kličko požehnal novomanželům Lesjovi a Valeriji, kteří společně slouží u teritoriální obrany. Kličko video z netradiční svatby sdílel na svém Twitteru. Dvojice místo klasických slavnostního šatů oblékla vojenské uniformy a kapelu vyměnili za akustickou kytaru a flétnou. Usměvavý pár na videu drží kytici a přítomní kamarádi-vojáci sborově křičí: „Sláva Ukrajině!“ a zpívají tradiční ukrajinské písně. Kličko v popisku napsal krátce: „Život jde dál“.

Video  Kyjevský starosta Vitalij Kličko popřál dvěma snoubencům vše nejlepší do života.  - Twitter
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa