Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Francouzský aktivista obsadil vilu Putinovy dcery, chce tam usadit uprchlíky z Ukrajiny!

Autor: pma - 
14. března 2022
12:19

Potomci vlivných mužů světa disponují mnohem větším majetkem, než běžní smrtelníci. Jednou z nich je i dcera ruského prezidenta Vladimira Putina, Jekatěrina Tichonovová. Ta údajně vlastní ve francouzském přímořském Biarritzu obří vilu s názvem Alta Mira. Do té o víkendu podle listu The Insider pronikl tamní aktivista Pierre Affner. Okamžitě vyměnil zámky a hodlá do vily přijmout ukrajinské uprchlíky.

Francouzskému aktivistovi Pierru Affnerovi se o uplynulém víkendu podařil mistrovský kousek. Podle listu The Insider pronikl do prázdné vily ve městečku Biarritz, která údajně patří mladší dceři Vladimira Putina, Jekaterině Tichonovové. Vila za necelých 90 milionů korun je zařízena velmi luxusně. Má celkem osm ložnic, tři koupelny nebo obrovský balkon s nádherným výhledem na Atlantik.

Nalezeny byly i dokumenty spjaté s Putinovými přáteli

„Tento dům je připraven přijmout uprchlíky před Putinovým režimem, především Ukrajince,“ prohlásil po vniknutí aktivista.

Uvnitř Pierre nalezl i dokumenty týkající se rusko-finského oligarchy Gennadije Timčenka a Kirila Šamalova, bývalého ekonomického poradce ruské vlády a bývalého manžela Jekatěriny Tichonovové.

Nejedná se o jedinou vilu spojenou s ruským prezidentem

Mezi nalezenými dokumenty ve vile byla například Šamalova kopie pasu nebo faktura za elektřinu. To je ve Francii třeba například k otevření bankovního účtu nebo ke koupi samotné vily. V roce 2007 Gennadij Timčenko vilu koupil a v roce 2009 oligarcha vystavil plnou moc na jistého Francoise Duchosala. O tři roky později byla vila převedena na Putinova bývalého zetě, Kirila Šamalova. V současnosti by vila měla oficiálně patřit dceři ruského prezidenta, Jekatěrině Tichonovové.

Podle francouzských médií se nejedná o jedinou vilu spjatou s ruským prezidentem. Ve městečku s pětadvaceti tisíci obyvateli sám Putin údajně na konci 90. let koupil podobně honosnou vilu a další měla patřit Putinově bývalé manželce.

9:57
Dnes

Moskevský soud dnes uvalil vazbu na třetího muže v rámci kauzy braní úplatků na ruském ministerstvu obrany. Policie zadržela podnikatele Alexandra Fomina, který je obviněn z podplácení náměstka ministra obrany Timura Ivanova, napsala agentura TASS. O Ivanovově zatčení informovala ruská média v úterý večer, ve vazbě je i jeho známý Sergej Borodin.

Fomin, který byl s Ivanovem v důvěrném vztahu, je jeden ze zakladatelů společnosti Olimpsitistroj, který se zabývá výstavbou bytových a nebytových budov a je dodavatelem ruského ministerstva obrany. Podle vyšetřování je moskevský podnikatel podezřelý, že Ivanovovi, Borodinovi a dalším poskytoval zdarma služby související s rekonstrukcí nemovitostí, práce a zboží.

10:40
Dnes

Rusko ve středu v Radě bezpečnosti OSN vetovalo rezoluci proti závodům ve zbrojení ve vesmíru, kterou předložily Spojené státy a Japonsko. Návrh podpořilo 13 z 15 členů rady, Čína se zdržela.

Rezoluce vyzývala všechny státy, „aby aktivně přispěly k mírovému využití vesmíru a k předcházení závodů ve zbrojení ve vesmíru“. Návrh rezoluce dále zdůrazňoval, že je nutné dodržovat kosmickou dohodu, kterou ratifikovalo více než sto zemí, a nedopravovat na oběžnou dráhu kolem Země „žádné objekty s atomovými zbraněmi nebo jinými typy zbraní hromadného ničení“ a „nerozmisťovat takové zbraně ve vesmíru“. Detonace atomové bomby nebo jiné zbraně hromadného ničení by měla dramatický dopad na aktivity ve vesmíru a na planetu Zemi. Americká velvyslankyně při OSN Linda Thomasová-Greenfieldová varovala, že takový výbuch by mohl zničit tisíce satelitů poskytujících životně důležité služby pro komunikaci, vědu, meteorologii, zemědělství nebo národní bezpečnost.

10:10
Dnes

Za poslední den ztratil protivník 1040 lidí, 13 tanků, 14 obrněných vozidel a další, informuje generální štáb Ozbrojených sil Ukrajiny v ranním hlášení. Čísla nelze nezávisle ověřit.

Zobrazit celý online

Video  Rusko útočí blízko Slovenska a Polska! A kam zmizel konvoj u Kyjeva?  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa