Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Návrat bývalé moderátorky: ČT v Ostravě má nově vést Gabriela Lefenda, Karas odchází

Autor: ČTK - 
11. dubna 2024
21:45

Výběrové řízení na ředitele studia České televize v Ostravě vyhrála mluvčí zdravotnické skupiny Agel Gabriela Lefenda, která dříve v ostravské ČT řídila zpravodajství. Do tendru se přihlásilo devět uchazečů včetně dosavadního šéfa studia Miroslava Karase, ten ale neuspěl. Uvedl to dnes server Mediář, kterému to potvrdila Lefenda.

„Zatím to ale není potvrzené ze strany Rady České televize, která o tom bude rozhodovat příští středu,“ řekla Lefenda Mediáři.

Ředitele ostravského studia ČT jmenuje Rada ČT na návrh generálního ředitele. Teoreticky je tedy ještě možné, že by radní výsledek výběrového řízení svým hlasováním nestvrdili. Zákon neříká, jakým způsobem generální ředitel ČT vybírá ředitele ostravského a brněnského studia.

Lefenda není podle Mediáře generálnímu řediteli ČT Janu Součkovi neznámá, společně s ní v roce 2010 moderoval pořad Dobré ráno na programu ČT1.

Působila také v TV Nova, vedla ostravské studio regionální televize RTA a v letech 2013 až 2018 byla vedoucí redaktorkou zpravodajství ostravského studia ČT.

Lefenda podle informací Médiáře už předběžně požádala o uvolnění ze zaměstnaneckého poměru s Agelem ke konci dubna, redakci to však nepotvrdila. Karasův nástupce si má vedení ostravského studia ČT převzít od 1. května.

Video  Nový šéf ČT Souček v Blesku: Jaká bude televize pod ním? Co vyšší poplatky a chystá se propouštět?  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

ota prvni ( 11. dubna 2024 22:57 )

To zas bude v Ostravské televizi ----NABLITO 👎 kdopak ji asi potlačil AGEL či Chrenek/ Třinec - Binec 😁 👎

Zobrazit celou diskusi