Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Tři mrtví a šest zraněných po střelbě na škole v USA. Zabíjel spolužák (15) obětí?

Aktualizováno -
30. listopadu 2021
20:39
Autor: ČTK - 
30. listopadu 2021
21:14

Při střeleckém útoku na střední škole v americkém státě Michigan dnes přišli o život tři studenti a dalších šest lidí utrpělo zranění. Oznámila to místní policie, která jako pachatele označila 15letého studenta. Mladík je ve vazbě, řekl podle agentury AP zástupce šerifa okresu Oakland Mike McCabe.

Dějištěm násilí byla škola Oxford High School v obci Oxford Township, což je komunita s asi 22.000 obyvateli severně od města Detroit. Strážníci dostali informaci o probíhající střelbě těsně před 13:00 místního času (19:00 SEČ). Údajného střelce policie zatkla přímo ve škole a zabavila mu poloautomatickou pistoli. Úřad šerifa záhy informoval, že útok se zdál být činem jednotlivce.

„Strážníci jej konfrontovali, měl u sebe zbraň, vzali jej do vazby,“ popsal McCabe zásah na následné tiskové konferenci. Dodal, že motiv útoku nezná. Jména obětí ani podezřelého policie v této chvíli nezveřejnila. Oznámila nicméně, že mezi raněnými je i jeden učitel. Zadržený 15letý chlapec byl údajně na dané střední škole ve druhém ročníku.

„Jsem v šoku, je to zdrcující,“ řekl médiím šéf školského systému v Oxford Township Tim Throne.

Střelba na střední škole v Michiganu si vyžádala nejméně tři oběti. Střelba na střední škole v Michiganu si vyžádala nejméně tři oběti. | ČTK / AP / Paul Sancya

Lomikel ( 1. prosince 2021 09:24 )

Hlásáš nasmysly. Kdo zbraň chce, ten si ji sežene, zákaz, nezákaz. Je to jako s drogama. Drogy jsou zakázané ale seženeš je kdykoli se ti zachce..

UFO1 ( 1. prosince 2021 06:25 )

Střelba studenta je projev zoufal­ství,u­pozor­nění na problém.Rozhovor blesku s školním ombudsmanem šokoval,....

sekebo ( 1. prosince 2021 02:16 )

Pomatenců, kteří běhají po světě a nejsou v psychiatrické léčebně, jsou miliony. Pak už stačí "svobodný" přístup ke zbrani, aneb zbraň do každé rodiny, jako v jůeséj a je vždy jen otázkou času, kdy se něco takového stane. O "svobodný" přístup ke zbrani se dlouho snaží i naše budoucí ministryně obrany - Černochová - ODS.

Zobrazit celou diskusi