Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bývalý mariňák obviněný ze čtyř vražd neušetřil ani kojence: Přikázal mi to Bůh, řekl

Autor: ČTK, rix - 
10. září 2021
11:54

Americký armádní veterán Bryan Riley byl obviněn ze čtyřnásobné vraždy, při níž minulou neděli na Floridě zemřeli čtyři členové jedné rodiny. Jak uvedla policie ve čtvrtek po jeho výslechu, muž tvrdí, že hledal dívku, která chtěla spáchat sebevraždu a byla obětí obchodování s lidmi. Řídil se prý božím pokynem.

Bývalý mariňák započal spoušť v neděli brzy ráno. Při střelbě měl být pod vlivem pervitinu a na sobě měl nasazenou neprůstřelnou vestu. V domě, kde útočil, nejprve zastřelil dvě ženy ve věku čtyřiceti a třiatřiceti let. Šokující je, že bohužel neušetřil ani 3měsíčního kojence. Toho policisté nalezli v náručí mrtvé matky. 

A aby toho nebylo málo, svůj hněv Bryan Riley otočil i na jedenáctiletou dívku. Ta podle deníku New York Post jeho řádění zázračně pravděpodobně přežije, přestože byla zasažena sedmkrát. „Ta dívka se podívala našim policistům do očí a řekla, že jsou v domě další tři mrtví,“ uvedl místní šerif Grady Judd při tiskovém briefingu. 

Vrah měl poté směřovat do dalšího domu, kde zabil dvaašedesátiletou babičku a rodinného pejska. „Ten muž ráno zavraždil čtyři lidi, chtěl útočit i na policisty, ale pak se vzdal,“ popsal šerif. 

Zachránit dívku Amber

Podle velitele policie floridského okresu Polk County Gradyho Judda veterán přiznal, že v neděli ráno střílel na lidi, slyšel prý hlasy a následoval boží příkaz. Řekl mu prý, aby „zabránil sebevraždě dívky Amber“.

Judd ve čtvrtek sdělil, že v domě, kde Riley střílel, nebyla žádná oběť sexuálního zločinu.

Soudkyně v pondělí nařídila umístit třiatřicetiletého veterána námořní pěchoty do vazby bez možnosti kauce kvůli obvinění ze čtyřnásobné vraždy. Bývalému vojákovi byl přidělen veřejný obhájce.

Jeho přítelkyně vypověděla, že se Riley nechoval divně ani násilně, ale že se to změnilo několik dní před střelbou. Pracoval jako strážce v kostele a začal prý tvrdit, že je schopen mluvit s Bohem, který mu odpovídá.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání