Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Islamisté chystali teror v Německu. Policie zasahovala v Berlíně i dalších zemích

Masivní zásah policie v Německu proti teroru (Archivní foto)
Masivní zásah policie v Německu proti teroru (Archivní foto)  (Autor: Reuters)
Aktualizováno -
14. ledna 2020
10:58
Autor: ČTK - 
14. ledna 2020
08:50

Německá policie v úterý ráno zasahovala v Berlíně, Braniborsku, Durynsku a Severním Porýní-Vestfálsku proti čečenským islamistům. Důvodem je podezření z přípravy teroristického útoku, uvedlo na twitteru nejvyšší státní zastupitelství v Berlíně. Konkrétní nebezpečí podle něj ale nejspíš nehrozilo.

Razie, na níž se podílelo 180 policistů, se zaměřila na Čečence ve věku 23 až 28 let. Jsou podezřelí, že vytipovávali místa pro pozdější islamistický útok. U jednoho z nich policie už dříve na mobilním telefonu našla obrazový materiál, který tomu nasvědčuje.

Podrobnosti o akci zatím nejsou známé. Státní zastupitelství jen uvedlo, že se zásah týkal podezření z přípravy „těžkého násilného činu ohrožujícího stát“. Tak německé bezpečnostní úřady standardně označují teroristický útok.

Masivní zásah policie v Německu proti teroru (Archivní foto) Masivní zásah policie v Německu proti teroru (Archivní foto) | Reuters

Dnešní zásahy, které se uskutečnily na devíti místech, mají podle tiskové zprávy státního zastupitelství a berlínské policie přinést podrobnosti o jednání a motivu obviněných. Policie při nich zabavila bodné a sečné zbraně, peníze v hotovosti a také nosiče dat. Ty nyní vyhodnocuje.

Podle listu Bild došlo nejméně ke dvěma zatčením ve městě Ludwigsfelde ve spolkové zemi Braniborsko. Policie ovšem tuto zprávu nepotvrdila.

0987654321 ( 14. ledna 2020 11:28 )

To bude asi ňákej omyl..

beruska56 ( 14. ledna 2020 10:25 )

Tak kdo je větší zloděj je snad jasné. Dotační podvodník néééé

karambol ( 14. ledna 2020 09:37 )

včera v tisku milion chcanek jeblého živnostníka Mináře a piráti!! připravují nátla­k,cha­os,vý­tržnos­ti proti Babišovi mají jediný cíl příjmat uprchlíky i německý tisk varuje své občany před připravovanými protesty Miná­ře,ne­zisko­vek,pi­rátu jejich cíl svrchnout vládu Babiše který je obrovskou překážkou pro ně i opozici kmotru,zloděju!!! vše si mužete ověřit!! nezis­kovkám­,Miná­řovi,­pirá­tum proudí obrovské peníze od neziskovek,Sorese!! včera zveřejněno minář a jeho pakáž manažeru si vyplácí obrovské částky od ovcí,­nezis­kovek­,kmo­tru opozice!!! co víc říc jen to že milion chcanek s piráty připraví zlo!!!

Zobrazit celou diskusi