Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Premiér Johnson si užívá s „vydřičkou“. Jeho manželka zatím bojuje se zákeřnou nemocí

Autor: Darina Jíchová - 
13. srpna 2019
18:40

Britský premiér Boris Johnson (55) se tento týden poprvé ukázal se svou mladou milenkou Carrie Symondsovou na oficiální akci v sídle premiérů v Downing Street, pár byl samý úsměv. Premiérova manželka, právnička Marina Wheelerová (54) zase o víkendu odtajnila, že zatímco se Johnson ucházel o místo předsedy britské vlády, lékaři jí diagnostikovali rakovinu děložního čípku. Snad i proto se rozvod mezi manžely tak vleče, informoval deník The Sun.

Manželé oznámili rozchod a následný rozvod už loni v září, dosud ale nebylo rozvodové řízení vyřízeno. Johnson se mezitím stihl sestěhovat se svou blonďatou milenkou, které přezdívá vydřička a která zřejmě může i za krach jeho druhého manželství. S Wheelerovou, se kterou má 4 děti, vydržel politik 25 let. Když si v květnu začal Johnson „dláždit“ cestu k premiérskému křeslu, Wheelerová řešila úplně jiné problémy.

Marina Wheelerová je vášnivá cyklistka. Marina Wheelerová je vášnivá cyklistka. | Reuters

Wheelerová: Na rakovinu nemám čas

Právnička promluvila s tiskem o své nemoci, uvedla, že její obrovskou podporou byly její děti a její sestra. Wheelerová se svěřila s tím, že ačkoliv byla diagnóza děsivá, lékaři jí vše „pečlivě a podrobně“ vysvětlili. „Trvalo mi jistou dobu, než mi to došlo. Zprvu mě to nějak nevzrušovalo, pamatuju si, jak jsem seděla a svírala jsem letáček s informacemi o léčbě a myslela jsem si: na tohle prostě nemám čas,“ popsala Wheelerová svoje prvotní myšlenky.

„Říkala jsem si: tohle je naprosto absurdní, musím dopsat knihu, už dvakrát jsem zmeškala deadline,“ dodala právnička. „Musím říct, že moje setkání s rakovinou byl neuvěřitelně hluboký zážitek, ukázalo mi to, jak je důležité mít kolem sebe lidi, které milujete a kterým věříte,“ prohlásila Wheelerová. Zdravotní sestry ji popsaly jako „zdvořilou a silnou ženu, která ale zprvu o nemoci neuvažovala moc jasně“.

Podporou jí byly děti a sestra

„Mým zachráncem byla moje sestra Shirin. Byla po mém boku po celou dobu a informovala rodinu o mé léčbě. Byla neuvěřitelně starostlivá a nic ji nevykolejilo,“ složila poklonu své sestře, právnička rovněž doplnila, že ji „nad vodou“ držely její děti: Lara Lettice (26), Milo Arthur (24), Cassie Peaches (22) a Theodore Apollo (20). Je to právě Lara, která veřejně vystoupila proti románku svého otce s bývalou komunikační šéfkou konzervativců Symondsovou. „Je to sobecký bastard. Máma s ním skončila,“ řekla o Johnsonovi.

„Moje první dvě operace se mi třískaly s cestou do Moskvy a mě zajímalo, jestli by se daly přehodit,“ vzpomíná Wheelerová. „Sestry pak začaly používat věty jako: vaše přežití závisí na… A já věděla, že do Moskvy nepojedu,“ uvedla právnička. Vypověděla, že neměla žádné symptomy nemoci ani nepociťovala žádnou bolest, rakovinu jí objevili při obyčejné prohlídce.

Operace místo oslav narozenin

„Okamžitě mě poslali na gynekologii do Fakultní nemocnice v Londýně, ironie je, že v té samé nemocnici jsem přesně před dvaceti lety porodila svého nejmladšího syna, teď mi tam operovali rakovinu. Řekla jsem Theovi, aby za mnou nechodil a užil si narozeniny,“ prohlásila Wheelerová. „Společně s jeho přítelkyní jsme vymyslely plán, jak ho na celý den zabavit, ale on stejně přišel za mnou,“ dodala.

Johnson vyměnil rodinu za vydřičku

Ani jedno z Johnsonových dětí nepřihlíželo tomu, jak se jejich otec ujal funkce britského premiéra, v davu zato byla Symondsová, které premiérovi potomci nemůžou přijít na jméno a odmítají se s ní setkat. Milenci jako první nesezdaný premiérský pár obývají Downing Street. Poprvé se Symondsová jako „první dáma“ po boku premiéra předvedla tento týden na recepci pro zaměstnance hospicu.

Premiér Johnson s přítelkyní Carrie Symondsovou Premiér Johnson s přítelkyní Carrie Symondsovou | Twitter Downing Street

Na fotkách Symondsová v žlutobílých kostičkovaných šatech září štěstím. „Byla to čest setkat se s tolika inspirativními lidmi, kteří odvádějí skvělou práci,“ komentovala setkání Symondsová na svém twitteru.

 

europa ( 14. srpna 2019 07:25 )

Co jen mi to připomíná? Venca flaška taky zahybal s veškrnovou, zatímco jeho manželka Olga umírala na rakovinu. A to ani nebyli v rozvodovém řízení. Taky se vám zvedá kufr? No ale co, už se smaží

latecia ( 14. srpna 2019 03:04 )

Kaspar s iq akvarijni rybicky.

blamal ( 14. srpna 2019 00:06 )

Odporny prase, ti Britove ztratili rozum stejne jako Cesi se Zemanem a Babisem. K zbliti.

strng ( 13. srpna 2019 21:21 )

Bůh ochraňuj Evropu.Chlap s morálkou d..vky který opustí manželku v jedné z nejtěžších chvil jejího života bude spravovat věci veřejné v UK?

Zobrazit celou diskusi