Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Vatová tyčinka mě málem zabila.“ Matka 4 dětí měla vážné komplikace po čištění uší

Autor: Mii - 
23. března 2019
19:29

Čištění uší pomocí vatových tyčinek je obvykle neškodnou součástí osobní hygieny. Matka čtyř dětí Jasmine Smallová na to však bude až do konce života vzpomínat jako na něco, co ji málem stálo život. Vatová kulička se jí zasekla v uchu a zanítila. Doktoři pak dlouho nemohli zjistit, co její zdravotní problémy způsobuje. Matka svůj nepříjemný zážitek popsala pro server Yahoo7.

Začalo to tím, že si matka koncem roku 2016 začala všímat, že na jedno ucho hůře slyší. „Moc jsem na levé ucho neslyšela. To mi vadilo nejvíce,“ uvedla Smallová. Problém trval zhruba sedm až osm měsíců, během kterých jej vůbec neřešila. I když ji ucho bolelo, tekl z něj hnis a krev.

K návštěvě doktora Smallovou vyburcoval až partner. Nemohl vydržet, jak žena čím dál více trpí. Hnis navíc začal i zapáchat a bolest se stala neúnosnou.

Matka postupně navštívila několik doktorů, nikdo z nich ji ale podle jejích slov nebral vážně. „Všichni mi dávali antibiotika, ta ale nepomáhala. Moje ucho pořád zapáchalo. Antibiotika jsem střídavě brala rok a bylo to pěkně otravné,“ popisovala Smallová.

Do konce života s naslouchátkem

Zlom nastal až v roce 2017, kdy jí byl doporučen otorhinolaryngolog, jehož jméno neprozradila. Ten jí řekl, že okamžitě musí na operaci. Situace byla tak akutní, že Smallová kvůli tomu dokonce musela odložit svoji svatební cestu.

Vyšetření pomocí CT totiž ukázalo, že v uchu má vážnou infekci, která se vyskytuje extrémně blízko mozku a postupuje do kosti. Způsobila ji vlákna z vatové tyčinky, která se uvnitř orgánu nějakým nedopatřením zasekla. „Pokud byste to odkládala déle, pravděpodobně byste zemřela,“ vzpomínala matka, co jí doktor řekl.

Operace nakonec byla úspěšná a Smallová se infekce zbavila, její sluch v levém uchu je ale trvale poškozený. Nyní čeká na další operaci, která se pokusí problém zpravit. Pokud se to nepodaří, bude muset do konce života využívat naslouchátko. „Není dobré mít v 38 letech takové problémy se sluchem,“ konstatovala žena se smutkem.

bullshit ( 24. března 2019 12:31 )

Nevím jak s tím souvisí ten počet dětí. Pokud budou děti po ní, tak potěš pán bůh. Dobrá blbka...

PPP150W ( 23. března 2019 20:05 )

Paní asi moc rozumu nepobrala.

mak ( 23. března 2019 19:46 )

Kdyz je tak b.l.ba, ze nepozná,ze ji vatova kulička zůstala v uchu... At si čistí iso třeba prstem. 🙄

Monikay ( 23. března 2019 19:43 )

a hlavně není dobré jít k lékaři s rok zanedbaným uchem

Zobrazit celou diskusi