Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Blogerka pohladila toulavou kočku: Ochrnula od pasu dolů!

Autor: rc - 
25. ledna 2019
13:27

Blogerka Gemma Birchová vyrazila na vysněnou dovolenou do Portugalska. Měla to být cesta plná slunce, písečných pláží a odpočinku. Ovšem místo toho, aby si domů přivezla hezké zážitky, na pobyt na Pyrenejském poloostrově vzpomíná jen s hrůzou. Čtyřiadvacetiletá brunetka si tam ochočila toulavou kočku. Od té dostala infekci, která ji upoutala na invalidní vozík. 

Gemma Birchová pochází z města Southport v Anglii. V roce 2014 vyrazila na dovolenou do Portugalska. V letovisku Albufeira , které je velice oblíbené u turistů, strávila týden. Pohledná brunetka si dovolenou užívala plnými doušky. U hotelu často potkávala zatoulanou kočku, kterou si brzy ochočila, a dokonce si ji vzala i do hotelového pokoje. „V červenci roku 2014 jsem jela na dovolenou do Portugalska a zamilovala jsem se tam do zatoulané kočky, kterou jsme pojmenovali Catarina. Nechali jsme ji v našem apartmánu, sledovala nás, kamkoliv jsme šli. Hladila jsem ji a krmila ji mlékem,“ řekla Gemma pro DailyMail.

Ke konci pobytu se Gemma necítila dobře a poté, co přistála na letišti v Británii, jí bylo natolik špatně, že musela vyhledat lékařskou pomoc. V nemocnici jí lékaři řekli, že má otravu jídlem, nejspíš z nedovařeného kuřecího. „Ve stolici mi našli kampylobakterii, ale jsem pesceterian (pozn.red. člověk, který nejí maso savců, ale jí ryby) a nejím kuřecí. Zeptali se mě, zdali jsem přišla do kontaktu se zvířaty, tak jsem řekla že ano,“ popsala.

V nemocnici strávila týden. Všechno vypadalo na otravu jídlem, ovšem lékaři nakonec zjistili, že Gemma dostala infekci od toulavé kočky. „Byla jsem infikována od kočky. Cítila jsem se čím dál víc slabá. Lékaři řekli, že jde jen o silnou reakci na onemocnění, ať hodně odpočívám,“ řekla.

Místo zotavování se však její stav rapidně zhoršoval. Jednoho večera necítila nohy. „Uprostřed noci jsem spadla z postele. Když jsem se posadila, zjistila jsem, že necítím koberec pod nohama. Začala jsem se na nich škrábat, ale necítila jsem nic. Škrábala jsem se až do krve a nic necítila,“ řekla.

Druhý den se vypravila k lékaři. „Byla jsem paralyzovaná od pasu dolů. Nemohla jsem nic samostatně dělat,“ dodala. Infekce, kterou dostala od toulavé kočky, napadla její nerovový systém a na kolečkovém křesle strávila přes rok. Musela se znovu začít učit chodit a po čtrnácti měsících se konečně znovu postavila na nohy. Na toulavé kočky si ovšem od té doby dává veliký pozor.

alumno ( 30. ledna 2019 14:31 )

"Krmila jsem ji mlékem" - myslela, že takhle tupí jsou lidi jen u nás, že si myslí, že se kočkám má dávat mléko. Zjevně je to omyl, který je rozšířený i mimo naše hranice. Kočkám naopak mléko velmi škodí, jejich organismus ho neumí trávit, takže po něm dostávají záněty střev, mají těžké průjmy apod. Při dlouhodobém krmení mlékem mohou i umřít. Takže mléko kočkám fakt ne! Jinak campylobacter se dá chytit leckde a standardně rozhodně nevede k ochrnutí, způsobje jen průjmy, bolesti břicha a tak. Spousta z nás to prodělalo a ani o tom neví, je to prostě běžná bakteriální nákaza, při které má člověk pár dní průjem a pak je v pohodě. Muselo se tam potkat více věcí. Navíc nákaza campylobacterem je mnohem pravděpodobnější z jídla, než od zvířete. Chytla to spíš v restauraci, nebo z vody.

HledacPravdy ( 25. ledna 2019 14:06 )

To je pravda, mělo by se tam zajet a tu kočku vyšetřit..

pajato73 ( 25. ledna 2019 14:05 )

ochrnuly ji nohy a ona se vydala k lekari?? To se snad vola sanitka, ne??

andorea ( 25. ledna 2019 14:01 )

Bůhví z čeho to má, mohl být problém s hygienou v nějaké restauraci a svedlo se to na kočku.

Zobrazit celou diskusi